www.what2do.co.il

האם השכנים יפוצו בגין הוצאות גיזום ופינוי שביל הכניסה?

דרגו את המאמר

האם השכנים יפוצו בגין הוצאות גיזום ופינוי שביל הכניסה?

התובעים והנתבעים הינם שכנים המתגוררים בבתים סמוכים מאז שנת 1999 בראש העין.

 

התובעים הגישו תביעה נגד השכנים לבית משפט לתביעות קטנות בפתח תקווה בגין הוצאות גיזום צמחייה שגלשה אל שטח רכוש משותף, ניקוי שביל הכניסה והחצר.

 

בחודש מאי 2013, הגישו התובעים בפני המפקחת על המקרקעין תביעה נגד השכנים, ועתרו לחייבם לגזום ולטפל בצמחיית הפרא שבגינתם, לנקות ללא דיחוי את השביל המשותף ולתקן את שער הכניסה, המונע מהעוברים ושבים מעבר חופשי ונוח.

 

בנוסף עתרו התובעים לחייב את הנתבעים בתשלום מלא של סכום התביעה בסך 14,700 שקל.

 

המפקחת הורתה לנתבעים לגזום את הצמחייה

 

כשבוע ימים לאחר שהוגשה התביעה הגיעה המפקחת על המקרקעין לביקור במקום, והתרשמה באופן ישיר ובלתי אמצעי כי הצמחייה שברשות הנתבעים גורמת לפגיעה, נזק ולכלוך בשטחים המשותפים ובשטח התובעים.

 

בדיון שהתקיים לאחר הביקור הגיעו הצדדים להסכמה ונקבע על ידי המפקחת מנגנון לסילוק המטרדים וגיזום הצמחייה על ידי הנתבעים.

 

בדבר נשירת עלים וענפים על השביל המשותף ובשטח הצמוד בין הבתים, סברה המפקחת כי היא מהווה פגיעה מיותרת, עם זאת קבעה כי אין להגביל את גובה הצמחייה, גם אם היא חוסמת את קרני השמש בחלק משעות היממה את חצר השכנים. המפקחת הורתה על ביצוע גיזום של כל הצמחייה הפולשת לחצר התובעים ולתחום השביל המשותף, ועל גיזום קבוע אחת לחצי שנה.

 

בנוגע לשביל הכניסה קבעה המפקחת כי חלק מהמרצפות התרוממו בשל צימוח שורשי עצים, לפיכך הנתבעים יתקנו את המרצפות, והצדדים יחלקו שווה בשווה לתיקון שער הכניסה המשותף. עוד נקבע כי הנתבעים ישלמו סך של 500 שקל בגין הוצאות התובעים.

 

הנתבעים לא מילאו את הצד שלהם בהסכם

 

בעת הדיון המשפטי בבית משפט לתביעות קטנות דרשו התובעים פיצוים בסך 18,600 שקל הכולל את הוצאות ניכוי החצר והשביל מאז שנת 1999, והוצאות משפט. התובע טען כי הוא נאלץ בסופו של דבר לשכור עובדים שיגזמו את הצמחייה ויפנו את השביל מהפסולת. עם זאת התובע לא הציג בפני בית המשפט קבלות תמורת עבודת הגינון והפינוי.

 

בית המשפט התרשם כי בין הצדדים קיים סכסוך המתמשך על פני שנים רבות, ואף בעבר הוגשה תלונה למשטרה נגד הנתבע, לפיה דחף את שכנתו וגרם לשבר בידה, והנתבעים הגישו תלונה ללשכת עורכי הדין כנגד בתם של התובעים.

 

התובעים יפוצו בסך של 5,000 שקל

 

בית המשפט התרשם כי אף אחד מהצדדים לא פעל על מנת להקטין את הנזק, וגם לאחר שהתובעים זכו באופן חלקי בתביעה שהגישו בפני המפקחת על המקרקעין, הנתבעים התקשו לפעול לביצועו.

 

בסופו של דבר קבע בית המשפט כי הנתבעים יפצו את שכניהם בסך של 5,000 שקל, הכולל: הוצאות משפט, טרחה ועגמת נפש, החזר הוצאות ניקיון שביל הכניסה, פינוי החצר וגזם.

 

ת"ק 36565-03-14 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.