www.what2do.co.il

תביעה לפינוי דייר מוגן בעקבות שינויים ותוספות שביצע ללא הסכמה

דרגו את המאמר

תביעה לפינוי דייר מוגן בעקבות שינויים ותוספות שביצע ללא הסכמה

בעל נכס שרכש מגרש עם בתים שהושכרו בהסכם של שכירות מוגנת, הגיש תביעה לפינוי שוכרת מוגנת, מאחר והיא ביצעה שינויים מהותיים בבית ובנתה תוספות בחצר, ללא אישורו והסכמתו. בית משפט השלום בראשון לציון נדרש להכריע האם יש לפנות את הדיירת בעילה זו.

 

התובע הינו בעל מגרש בראשון לציון, אותו רכש בשנת 2011, המגרש כולל שני בתי מגורים שהושכרו בשכירות מוגנת, ואחד מהם הושכר לנתבעת ולבעלה בשנת 1977, על ידי הבעלים הקודמים של הנכס. השוכרים התגרשו לפני מספר שנים והדיירת המוגנת ממשיכה להתגורר בבית המושכר עם בנה עד היום, למעלה מ- 30 שנים.

 

הדיירת בנתה סככה ומחסן בחצר הבית וסגרה מרפסת

 

לטענת התובע, השוכרת ערכה שינויים מהותיים ובנתה תוספות בנכס ללא קבלת הסכמה ובלי אישור בכתב, בניגוד להסכם השכירות. בין היתר הנתבעת סגרה מרפסת והפכה אותה לחדר, התקינה דלת כניסה נוספת, שברה קיר ובנתה סככה ומחסן בשטח החצר מבלי שהתקבלו היתרי בניה כדין.

 

בעל הנכס פנה אל השוכרת וביקש ממנה לתקן את ההפרות ולהחזיר את הבית לקדמותו בתוך 30 ימים, אך מאחר ולא עשתה כן, לטענתו הסכם השכירות בוטל כדין והוא זכאי לסעד של פינוי בהתקיים עילת הפינוי. עוד טען התובע כי הוא זכאי לדמי שימוש בגין השינויים שעשתה הנתבעת בבית.

 

התוספות נעשו בהסכמת בעל הבית הקודם

 

מנגד טענה השוכרת, כי התובע הינו יזם נדל"ן, אשר קנה נכס שמושכר כדיור מוגן ומעוניין לנצל את זכויות הבניה, ולשם כך מבקש לפנות אותה מביתה ללא כל פיצוי, ולקחת ממנה את זכות הדיירות המוגנת.

 

לדעתה אין לבעל הנכס עילה לפינוי, מאחר וחלק מתוספות הבנייה כלל לא בוצעו על ידה והיו קיימות עוד קודם לשכירות, וכן התוספות שהיא בנתה הכוללות את הסככה בחצר והמחסן היו באישור בעל הבית הקודם, אשר לא העלה כל טענה כנגד הבניה, והן נעשו לפני עשרות שנים בהסכמה מפורשת. כמו כן, הנתבעת הכחישה גם את זכותו של התובע לדמי שימוש. וציינה כי לא הוכח גודל התוספות הנטענות ולא הוכחו גם גובה דמי השימוש הראויים.

 

התובע לא הוכיח כי הדיירת הפרה את הסכם השכירות

 

לאחר שמיעת הטענות ועיון בהסכם השכירות ובחוות דעת שהציג כל אחד מהצדדים, קבע בית המשפט כי התובע לא הרים את הנטל להוכיח קיומה של עילת פינוי בעקבות תוספות הבניה ואף לא הוכחה תביעתו לדמי שימוש בגינן.

 

עוד השתכנע בית המשפט כי כל התוספות והשינויים שבוצעו בנכס, היו באישורו ובהסכמתו של בעל הבית הקודם, ואף חלק מהתוספות היו קיימות עוד קודם לשכירות. בסופו של דבר דחה בית המשפט את התביעה לפינוי הדיירת המתגוררת בבית בשכירות מוגנת, וחייב את התובע לשאת בהוצאות משפט בסך 24,000 שקל.

 

ת"א 18616-08-11 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.