www.what2do.co.il

קונה דירה גילה כי בדירה החדשה קיימת בעיית רטיבות רצינית

דרגו את המאמר

קונה דירה גילה כי בדירה החדשה קיימת בעיית רטיבות רצינית

קונה דירה בירושלים הגיש תביעה לפיצויים בסך 130,000 שקל לבית משפט השלום בירושלים, נגד מוכרי הדירה, בטענה כי המוכרים העלימו ממנו העובדה שבדירה היו חדירות רטיבות משמעותיות. לטענתו הסתרת הרטיבות מהווה הפרה יסודית של ההסכם המכירה, מאחר והמוכרים התחייבו כי אין כל מום בדירה.

 

התובע, שרכש את הדירה בחודש פברואר 2012, טען כי המוכרים שכנעו אותו לרכוש את הרהיטים המצויים בנכס, וכך בעצם הצליחו להסתיר את כתמי הרטיבות על הקירות והתקרה.

 

התובע הזיז רהיטים על מנת להתקין מזוזות וגילה את הרטיבות

 

לדבריו, לאחר שקיבל את מפתחות הבית, הוא הזיז את הרהיטים הכבדים, על מנת להתקין מזוזות, ולנקות את הרצפה, ורק אז הבחין כי קיימת בעיית רטיבות רצינית בדירה. מיד לאחר הגילוי, הוא פנה לנתבעים, והם פנו בתגובה לחברת הקבלן שבנתה את הבניין.

 

לדעת התובע מפנייתם של המוכרים לחברת הקבלן, התברר כי בעיית הרטיבות היתה ידועה להם כחודש לפני המועד בו נחתם חוזה מכירת הדירה, ואף ציין כי מחוות דעת שהזמין עלה כי הרטיבות מצויה בדירה כבר למעלה משנתיים. עוד טען כי אילו ידע מראש על הבעיה, הוא לא היה רוכש את הדירה.

 

הקונה ראה במו עיניו את הרטיבות בעת ביקוריו בדירה

 

מנגד טענו הנתבעים כי יש לסלק את התביעה, מכיוון שלתובע ניתנה הזדמנות לסרוק את הדירה טרם חתימת ההסכם, והוא מצא אותה ראויה לשביעות רצונו. עוד ציינו כי מדובר במום שניתן לראותו באמצעות הזזת ריהוט בלבד, והתובע ידע על בעיית הרטיבות, ולפיכך התובע לא זכאי לפיצוי כלשהו.

 

עוד טענו כי מדובר בדירה המצויה בבניין חדש, שקיימת לגביה אחריות קבלן לתקופה של ארבע שנים, על כן הבעיה תתוקן על ידי הקבלן, ללא שום הוצאה מצידו. התובע הודה שהמוכרים דווחו על נקודת רטיבות אחת בדירה, באזור הכניסה, אולם לא דווח לו על הרטיבות בהיקפים שהתגלו לו בסופו של דבר.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים קבע בית המשפט כי הנתבעים הפרו את הסכם המכירה, מאחר והרטיבויות שהתגלו מהוות הפרה יסודית של ההסכם. וכן, הנתבעים היו מחויבים למסור את הדירה לקונה כאשר כל המערכות בה תקינות ופועלות כראוי. עוד נקבע כי המוכרים ידעו כי מערכות הניקוז ומניעת חדירת המים לא היו תקינות, אך לא דיווחו על כך בעת המכירה.

 

המוכרים יפצו את הקונה בסך של 65,000 שקל

 

עם זאת השופט מצא שיש מקום להפחית את הפיצוי שדרש התובע בסך של 130,000 שקל, מהפיצוי שנקבע בהסכם, בשל העובדה שניתנה לתובע אפשרות לבחון את מצב הדירה, והוא היה יכול לגלות בקלות את מצב הרטיבות בדירה, בדרך של הזזת הריהוט בלבד.

 

בסופו של דבר נפסק כי הנתבעים יפצו את התובע בסך של 65,000 שקל, שמהווה מחצית מהפיצוי המוסכם, מאחר ורוב התיקונים בוצעו על ידי חברת הקבלן, והתובע לא הציג ראיות לנזק הממשי. בנוסף הנתבעים יישאו בהוצאות משפט בסך 7,000 שקל.

 

ת"א 40584-11-12 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

רישום מקרקעין, רישום טאבו

כל אדם המוכר או קונה דירה בישראל מוצא את עצמו נזקק לשירותי לשכות רישום המקרקעין, כדי להוציא נסח המאשר את הבעלות על הדירה או את ההיסטוריה של המבנה והקרקע ...  

מי זכאי לפטור ממס שבח בעת מכירת דירה, בית או נכס

מי זכאי לפטור ממס שבח בעת מכירת דירה, בית או נכס

מוכר דירת מגורים מזכה, אשר לא מכר דירת מגורים אחרת בפטור ממס בארבע השנים האחרונות לפני מכירת הדירה הנוכחית, זכאי לקבלת פטור ממס שבח בעת המכירה...  

קבוצות רכישה או עמותת בניה, כל מה שחשוב לדעת!

קבוצות רכישה - עמותת בניה קבוצות רכישה ועמותות בניה הנן דרך אלטרנטיבית, לרוב זולה יותר, לבנית דירות וזאת לעומת הדרך הרגילה של רכישה קבלן/ יזם ...  

רכישת דירה מקבלן- כל מה שחשוב וצריך לדעת!

רכישת דירה מקבלן- כל מה שחשוב וצריך לדעת!

עצות ומידע משפטי לפני קניית דירה או בית ... פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום המקרקעין ... 

חוזה לקניית דירה, חוזה מכר - היזהרו מטעויות!

חוזה לקניית דירה, חוזה מכר - היזהרו מטעויות!

הסכם מכר - חוזה לקניית דירה - ממה להיזהר? עצות ומידע חיוני ... 

תביעות קבלן, סובל מליקויי בניה?

תביעות קבלן, סובל מליקויי בניה?

בתי המשפט נוטים כיום לקבל יותר ויותר את עמדת הרוכשים, תוך הטלת אחריות גדולה יותר על הקבלן. במקרים מסויימים נפסקו כנגד קבלנים אף תשלומי פיצויים גבוהים ...  

הערת אזהרה - מידע

מהי הערת אזהרה? מה משמעותה? מתי היא לטובתך ומתי לא? ...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום המקרקעין ... 

חוק המכר (דירות) 1973

הנוסח המלא - חוק המכר (דירות), תשל"ג-1973  

חוק המכר(דירות)הבטח השקעות 75

הנוסח המלא - חוק המכר (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות), תשל"ה-1974  

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.