www.what2do.co.il

השוכר דרש פיצויים מבעל הנכס עקב הסתרת מידע רלוונטי

דרגו את המאמר

השוכר דרש פיצויים מבעל הנכס עקב הסתרת מידע רלוונטי

התובע שכר מהנתבע מכבסה קיימת באזור דרום תל אביב, ואף שילם עבורה דמי מוניטין. אולם לאחר שהחל להפעיל את המכבסה גילה כי אין רישיון תקף לניהול העסק, ואף חלק מרכזי של החנות, אשר שימש להצבת מכונות הכביסה הינו ללא היתר.

 

בנסיבות אלה הגיש השוכר תביעה לפיצויים בסך של 300,000 שקלים בגין הנזקים שנגרמו לו במסגרת עסקת השכירות. בית משפט השלום בתל אביב - יפו נדרש להכריע האם בעל המכבסה הסתיר את הפרטים הללו בנכס, והאם הוא נדרש לפצות את השוכר.

 

בעל הנכס ניהל במשך כעשר שנים עסק של מכבסה ושירותים נלווים, והתובע שהכיר את הנתבע, ביקש להמשיך ולנהל במקומו. בחודש ספטמבר 2010, חתמו הצדדים על חוזה שכירות למשך עשר שנים, לפיו התובע שכר מבעל הנכס חנות המכילה שני חדרים חדרי שירות ונוחיות, וציוד המיועד להפעלת מכבסה. עוד נקבע כי השוכר ישלם סך של 20,000 שקלים עבור דמי מוניטין.

 

התובע טען כי אילו ידע שלעסק אין רישיון הוא לא היה שוכר אותו

 

לאחר חתימת ההסכם, התובע החל להפעיל את המכבסה, אך אז התברר לו כי למושכר אין רישיון עסק, ואף גילה כי לחלק מרכזי מהנכס אין היתר בניה, על כן הוא נדרש על ידי האגף לרישוי עסקים להתאים המצב הקיים לתכנית, או להגיש תכנית עסק חדשה לאישור.

 

התובע הגיש בקשה לרישיון עסק באיחור רב , וכשנה מאוחר יותר הוגש נגדו כתב אישום בגין ניהול עסק ללא רישיון, על כן הוא דרש לצאת מהחוזה לפני שהסתיים, לאחר כשנתיים בלבד ולקבל פיצויים בהתאם. עוד טען התובע כי הוא שילם דמי מוניטין בסך של 100,000 שקלים, ואילו בעל הנכס טען שקיבל 20,000 שקלים.

 

הנתבע טען כי מסר בעל פה את המידע לגבי הרישיון וההיתר

 

הנתבע טען מנגד כי הוא שוחח עם השוכר, לפני חתימת החוזה, והבהיר לו בעל פה כי לעסק אין רישיון תקף, מאחר ופג תוקפו של הרישיון עוד בשנת 2009, ואף יידע אותו כי לחדר מרכזי בחנות אין היתר בנייה, חרף זאת הסכים התובע לשכור את החנות לצורך הפעלת העסק, ובמעמד החתימה הפרטים היו גלויים וברורים.

 

מעיון בחוזה עלה כי המצגים בנושא הרישיון וההיתר אינם כלולים בו, על כן נקבע כי התנהלותו של הנתבע אינה מתקבלת על הדעת. כמו כן, בית המשפט לא קיבל את גרסתו של הנתבע בנוגע לגילוי בעל פה ולסכום דמי המוניטין ששולם, וקבע כי היא אינה אמינה ומהימנה, לעומת גרסתו של השוכר.

 

השוכר יפוצה בסך של 100,000 שקלים בגין דמי המוניטין ששילם

 

בנסיבות אלה, קבע כי התובע זכאי לבטל את ההסכם, ולקבל את סכום ההשקעות שהשקיע בנכס ואת דמי המוניטין ששילם. אך מאחר והתובע לא הציג ראיות הדרושות לצורך הוכחת השקעות במושכר, נקבע כי הוא יפוצה בסך של 100,000 שקלים, עבור דמי המוניטין בלבד. בנוסף הנתבע יישא בהוצאות המשפט.

 

ת"א 9599-12-11 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.