www.what2do.co.il

השוכרים הותירו נזקים בדירה וחובות לרשויות

דרגו את המאמר

השוכרים הותירו נזקים בדירה וחובות לרשויות

בחודש מאי 2012, נחתם בין הצדדים הסכם שכירות, לפיו שכרו הנתבעים מהתובעת דירה בירושלים לתקופה בת 26 חודשים, בכפוף לחתימה על שטר חוב. אולם השוכרים ביקשו לצאת מהחוזה לפני הזמן, והותירו אחריהם ליקויים רבים בדירה וחובות לרשויות. על כן בעלת הדירה עתרה לבית משפט השלום בירושלים והגישה נגדם תביעת פיצויים.

 

בעלת הדירה טענה כי לאחר תחילת תקופת השכירות, הגיעו אליה תלונות מהשכנים, על כך שהשוכרים מנהלים בדירה עסק לשירותי קייטרינג, אולם השוכרים הכחישו טענה זו. עוד טענה כי בחודש יולי 2013 ביקשו השוכרים לקצר את תקופת השכירות, תוך התחייבות לשלם את דמי השכירות על פי ההסכם שנחתם ביניהם, אולם לא עמדו בהתחייבותם.

 

השוכרים השאירו אחריהם פסולת, ליקויים וטינופת בדירה

 

בעלת הדירה מצאה שוכרת חלופית ונקבע כי היא תשלם עבור דמי שכירות סך של 5,200 שקלים בחודש, במקום 6,000 שקלים, ששילמו הנתבעים. לטענתה, החזקה בדירה נמסרה לה באיחור, כשהיא מלוכלכת ומזוהמת ומלאה בפסולת שהשוכרים היו אמורים לפנות.

 

עוד הוסיפה כי לאחר הפינוי בדירה נמצאו ליקויים רבים, כגון: שברים בשיש במטבח, שקעי חשמל עקורים, ברז שבור, תריס לקוי, סתימה באמבטיה, חורים ודבק בקירות הבית ועוד. התובעת ציינה כי השוכרים סיידו את קירות הבית בפסים לבנים, בעוד הקירות צבועים בצבע קרם. וטענה כי הם לא טרחו לשלם את חשבונות לוועד בית, לחברת החשמל ולעירייה, והותירו אחריהם חובות, בגינם הוטל עיקול על חשבון הבנק שלה.

 

השוכרים עזבו את הדירה כי השכנים מיררו להם את החיים

 

מנגד השוכרים הכחישו כי נעשו עבודות קייטרינג בדירה, וטענו כי עבודות הקייטרינג התבצעו בבית הלקוח בלבד. לטענתם, הם נאלצו לצאת מהחוזה לפני הזמן, כי השכנים מיררו את חייהם, ואף הגישו תלונות סרק לעירייה.

 

השוכרים טענו כי יש לדחות את התביעה מאחר והדירה לא נמסרה להם במצב תקין, והם החליפו על חשבונם את התריס בסלון, ביצעו תיקון מדרגה ואף סיידו את הדירה. עוד טענו כי נגרמה להם עגמת נפש המוערכת בסכום של 50,000 שקלים בשל התנכלות השכנים וביקשו לקזזה מסכום התביעה.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, התרשם בית המשפט כי הדירה נמסרה לשוכרים כשהיא במצב תקין והנזקים הנטענים על ידי התובעת נגרמו במהלך מגוריהם, שאינם כוללים את הנזקים הנובעים מבלאי סביר. כמו כן הטענה כי השוכרים ביקשו לנקות ולתקן את הפגמים בדירה, אך בעלת הבית לא אישרה זאת נדחתה, מאחר והיא לא נתמכה בראיות ואף לא היתה הגיונית.

 

בית המשפט ציין כי טענת השוכרים בעניין השכנים אינה מהווה טענת הגנה בפני התביעה, והם נדרשים להפנות טענות אלה נגד השכנים ולא נגד התובעת. לכן תביעתם לפיצויים בגין עגמת נפש נדחתה על הסף.

 

בסופו של דבר התביעה התקבלה והשוכרים נדרשו לשלם לבעלת הבית את הפרש דמי השכירות ופיצוי בגין הנזקים, תשלום החובות ועגמת הנפש שנגרמה, בסך כולל של 28,150 שקלים, בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 8,900 שקלים.

 

תא"מ 38072-10-13 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.