www.what2do.co.il

הרוכשים תבעו פיצויים מהקבלן עקב ליקויי בנייה בדירתם חדשה

דרגו את המאמר

הרוכשים תבעו פיצויים מהקבלן עקב ליקויי בנייה בדירתם חדשה

בתחילת שנת 2011, חתמו הצדדים על הסכם מכר, עבור דירת מגורים באילת. לאחר כחודשיים קיבלו התובעים את החזקה בדירה ועברו להתגורר בה, אולם לטענתם במהלך שנת הבדק התגלו בדירה ליקויי בנייה רבים.

 

לטענת התובעים, חרף פניות חוזרות ונושנות לחברת הקבלן בקשר לתיקון הליקויים, בקשתם לא נענתה, למעט מספר תיקונים מינוריים שבוצעו. לפיכך עתרו אל בית משפט השלום בבאר שבע והגישו תביעה נגד החברה על סך של 174,500 שקלים.

 

התובעים טענו כי יש להחליף את האריחים בכל הדירה

 

התובעים הגישו חוות דעת של המהנדס, אשר העריך כי הליקויים מסתכמים בסך של 146,230 שקלים, בגין החלפת אריחים, תיקון המרפסת, תיקון דלתות והתקנת ג'קוזי, כפי שהתחייבה הנתבעת. עוד טענו כי אין אריחים בגוון ובטקסטורה מתאימים ובנסיבות אלה לא ניתן להחליף רק חלק מן האריחים, לכן יש להחליף את האריחים בכל הדירה.

 

עוד הוסיפו כי במהלך תקופת התיקונים הם יידרשו לדיור חלופי למשך תשעה ימים בעלות של 10,000 שקלים, ואף דרשו פיצוי בגין עגמת נפש עקב ליקויי בנייה, אי נוחות והפסד ימי עבודה בסך של 15,000 שקלים.

 

הנתבעת טענה כי עלות התיקונים מסתכמת בסך 10,800 שקלים בלבד

 

חברת הקבלן טענה כי יש לדחות את התביעה, מאחר שבמעמד המסירה הרוכשים חתמו על תקינות הדירה פרט למספר תיקונים, ובהתאם לכך היא ביצעה את התיקונים הדרושים. עוד ציינה כי רק לאחר כשנה וחצי ממועד כניסתם לדירה, בתום תקופת הבדק הם הזמינו חוות דעת הנדסית, וחלק מהליקויים נמצאים בטיפול, אולם חלק הוזכרו לראשונה רק בכתב התביעה.

 

הנתבעת הציגה חוות דעת מטעמה, לפיה עלות התיקונים מסתכמת בסך של 10,800 שקלים בלבד, ואף טענה כי לא יידרש פינוי הדיירים מן הדירה במהלכם.

 

בית המשפט חייב את הקבלן בתשלום פיצויים

 

בית המשפט מינה מומחה מטעמו בהסכמת הצדדים, ומחוות דעתו של המהנדס עלה כי הליקויים מסתכמים בסך של 80,435 שקלים, ועוד סך של 9,234 שקלים שהותיר לשיקול דעת בית המשפט נוכח המחלוקת בדבר התקנת ג'קוזי במרפסת.

 

בית המשפט ציין כי לצורך הכרעה בדיון יש לתת משקל רב לחוות דעת המומחה הממונה מטעמו. וקבע כי המומחה מסר חוות דעת ממצה, מנומקת, מקצועית ומקיפה, לאחר שבחן את חוות הדעת שהוצגו לו הצדדים ושמע את טענותיהם. בית המשפט התרשם כי במהלך חקירתו הנגדית חוות דעתו לא נסתרה, לפיכך קיבל את מסקנות המומחה כאמור בחוות דעתו. עוד קבע כי לחברה ניתנה הזדמנויות לתקן את הליקויים בדירה, אולם גם לאחר שביצעה את התיקונים התגלו ליקויים.

 

בסופו של דבר קיבל בית המשפט את התביעה וחייב את חברת הקבלן לפצות את התובעים בסך של 89,935 שקלים בגין הליקויים על פי קביעת המומחה, דיור חלופי ובגין עגמת נפש ואי נוחות. זאת בצירוף הוצאות משפט בסך 10,000 שקלים ושכר טרחת עורך דין בסך של 12,000 שקלים.

 

ת"א 48650-10-12 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

ועד בית בבניין משותף - האם קיימת סמכות משפטית?

האם ועד בית רשאי להגיש תביעה בגין ליקויי בנייה כנגד הקבלן אשר בנה את הבית במסגרת עסקת קומבינציה? האם ועד הבית הינו סמכות משפטית? 

תביעה על סך 7 מיליון שקלים בגין ליקויי בנייה

דיירי פרויקט המגדלים היוקרתיים במרינה בהרצליה הגישו תביעה כנגד הקבלנים אשר בנו את הפרויקט בגין "ליקויי בנייה קשים" לטענתם.  

איחור במסירת דירה מקבלן על פי תיקון מספר 5 בחוק המכר

באילו מקרים איחור במסירת דירה מקבלן מהווה הפרה של הסכם הרכישה ומהו שיעור הפיצויים שלו זכאים הרוכשים בעקבות האיחור?  

התיישנות תביעת ליקויי בנייה

חוק מכר הדירות מחייב את הקבלן לתקן ליקויי בנייה במקרה שתוכח אחריות לפי החוק, לתקופות של עד עשר שנים מיום מסירת הדירה, בגין פריטים שונים בדירה ובבניין. 

תביעת ליקויי בניה בריצוף - מי אחראי לתקן את הליקויים?

ליקויי בניה הקשורים בבעיות ריצוף יכולים לבוא לידי ביטוי בהתקנת משטחים ללא שיפועים או נקודות ניקוז מתאימות, בשל הפרשי גבהים בין אריחים, כתמים, סדקים ושברים באריחים, ליקויים בחיתוכים ועוד. 

ליקויי בניה אסתטיים: באילו מקרים תוגש תביעה?

סדקים בקירות, צביעה לא מדויקת, ואי אחידות בריצוף מהווים ליקויי בניה אסתטיים שאינם עלולים לפגוע בביטחות הדיירים, אך יכולים לפגוע ברמת הסיפוק ושביעות רצונם, בעיקר כאשר מדובר בדירה חדשה.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהי תקופת בדק בית המוטלת על הקבלן?

תקופת בדק בית מתחילה מעת מסירת דירה חדשה לידי הרוכשים והיא נמשכת בין שנה אחת לשבע שנים בהתאם לטיב הליקוי, ובמהלכן הקבלן מחויב לתקן את הליקויים או לפצות את הקונים בגין הנזק.  

מהי תקופת אחריות לפי חוק המכר?

בתקופת האחריות שנמשכת שלוש שנים, האחריות לתיקון ליקויים לא מוטלת על הקבלן באופן אוטומטי, ועל הקונה להוכיח כי מקור הפגם הוא בתכנון, בעבודה או בחומרים לקויים שאינם בהתאם לתקנים או למפרטים מקובלים. 

הגנה על רוכשי דירות מקבלן באמצעות מתן בטוחות

קבלן המוכר דירה חדשה, מחויב למסור לרוכש בטחונות לצורך הבטחת ההשקעה עד להשלמת רישום הזכויות. הבטוחות השכיחות הן מתן ערבות בנקאית ורישום הערת אזהרה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.