www.what2do.co.il

דרישה לתשלום דמי תיווך למרות שהזמנת שירותי התיווך אינה חתומה

דרגו את המאמר

דרישה לתשלום דמי תיווך למרות שהזמנת שירותי התיווך אינה חתומה

חברת נכסים פנתה אל בית משפט השלום בנתניה והגישה תביעה לתשלום דמי תיווך על סך 29,780 שקלים, הכולל דמי תיווך ופיצוי בגין עגמת נפש. התביעה הוגשה נגד חברה לטכנולוגיות רפואיות מתקדמות, אשר טענה כי יש לדחות את התביעה, מאחר שהיא לא חתמה על הסכם עם התובעת, וחברת הנכסים כלל אינה מורשת לעסוק בתיווך.

 

התובעת טענה כי במהלך חודש דצמבר 2012, הזמינה ממנה הנתבעת שירותי תיווך להשכרת משרדים עבור החברה. לאחר שבין הצדדים הוסכם גובה עמלת התיווך, בשווי של חודש שכר דירה, התובעת העבירה לנתבעת במייל טופס הזמנת שירותי התיווך, וביקשה ממנה לחתום עליו.

 

נציגי החברה מסרו בעל פה כי הם מוכנים לתנאי ההסכם

 

בפועל הנתבעת לא חתמה על הטופס, אולם נציגים מטעם החברה מסרו בעל פה, שהם מסכימים לתנאי התשלום ולאור היכרותם המוקדמת אין כל צורך בחתימה. בהמשך הנתבעת העבירה את משרדיה אל הנכס של התובעת, אך סירבה לשלם דמי תיווך עבור השירות שקיבלה.

 

מנגד טענה הנתבעת, כי לחברת הנכסים אין כל רישיון תיווך, והיא לא חתמה על טופס הזמנת תיווך, שאף היו חסרים בו פרטים רבים. הנתבעת הוסיפה וטענה כי אין כל הצדקה לדרוש ממנה דמי תיווך, משום שהתובעת לא היתה הגורם היעיל שהביא להתקשרות הצדדים בהסכם.

 

בתגובה לכך טענה התובעת כי אחד מבעלי החברה הוא מתווך מוסמך בעל רישיון בהתאם לחוק, על כן יש לדחות את הטענה בדבר אי רישיון תיווך. בעקבות פעולותיו של התובע נחתם הסכם שכירות בין הנתבעת לבעלי הנכס, ועובדה כי כיום היא יושבת בנכס.

 

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, נדרש בית המשפט להכריע האם ניתן לקבוע שהסכם התיווך תקף למרות שאינו חתום על ידי הנתבעת. והגיע למסקנה כי הנתבעת לא חתמה על הסכם התיווך שנשלח אליה בחוסר תום לב, במטרה שלא לשלם את דמי התיווך.

 

הנתבעת לא הציגה כל ראיה להגעתה לנכס באמצעות מתווך אחר

 

ראשית סבר בית המשפט כי נשלחה הזמנת התיווך בדוא"ל הכוללת את תיאור הנכס, אך לא התקבלה תגובה מהנתבעת כי היא אינה מסכימה להזמנה זו. על כן הגיע למסקנה כי ההזמנה התקבלה והנתבעת ואישרה אותה. שנית קבע כי מעדותו של מנהל הנתבעת, עלה כי הוא סבר שהתובע ביצע העבודה המוטלת עליו ופעל כמתווך, ובהמשך למאמציו נחתם בסופו של יום הסכם שכירות.

 

עוד התרשם כי הנתבעת לא הציגה כל ראיות להגעתה לנכס באמצעות מתווך אחר, על כן בסופו של דבר קבע בית המשפט כי למרות שהזמנת שירותי התיווך אינה חתומה, הנתבעת נתנה את הסכמתה לקבלת שירותי תיווך מהתובעים, על כן חייב אותה לשלם את שכרם עבור השירות בסך של 22,780 שקלים, בתוספת אגרת בית המשפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 4,000 שקלים.

 

תא"מ 16231-05-14 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.