האם יוענק דיור ציבורי לאישה שברשותה דירה?
דרגו את המאמר |
|

האם יוענק דיור ציבורי לאישה שברשותה דירה?
גברת שרה מילוא, חיה ברציפות במשך 27 שנים עם חברה לחיים, מר שמעון ארקין. השניים גרו בצוותא בדירה שהושכרה מהדיור הציבורי ע"י חברת עמידר לשיכון בישראל. בשנת 2007 נפטר ארקין ומילוא נשארה לבדה בדירה.
לאחר מותו של ארקין, ביקשה מילוא להמשיך ולהתגורר בדירה, על בסיס היותה דיירת ממשיכה. חברת עמידר בדקה את נכסיה של הגברת, ומכיוון שגילתה כי יש בבעלותה דירה נוספת, לא נעתרה לבקשותיה. למרות הסירוב, לא פינתה הגברת את הדירה והעניין הגיע אל בית המשפט.
בדירה שבבעלותה גר דייר מוגן
לצערה של גברת מילוא, בדירה הנוספת שלה מתגורר דייר מוגן ולכן אינה יכולה לפנותו.
לטענת חברת עמידר, מדובר באישה אשר נכסיה הכלכליים (אפילו אם הם דירה ובה דייר מוגן) גדולים מדיי מכדי שתוכל להחזיק בנכס אשר אמור להגיע לאנשים משכבות סוציו-אקונומיות חלשות משלה.
גברת מילוא מצידה טוענת כי היא איננה יכולה לפנות הדיירים מדירתה משום ששילמו דמי מפתח. הדיירים אמנם משלמים שכירות אך היא נמוכה ביותר (50 שקלים לחודש). מכיוון שהם מוגנים, לא יכולה מילוא לשנות שנות את שכר הדירה, או לעשות בה כל שימוש עסקי אחר בהתאם לשוק החופשי, ולכן אין לראות בנכס כאפשרות הפוסלת את זכאותה להישאר בדירתה הנוכחית.
אינה יכולה לפנות הדייר
מכיוון שחוק הדיור הציבורי קובע כי זכאות לדירה חלה על מי שידו אינה משגת לרכוש דירה או להשכיר, קבע השופט כי גברת מילוא יכולה להמשיך ולדור בדירה.
בקשר ל"דמי המפתח" אשר קיבלה בעבור הדירה שברשותה, אומר השופט כי אין לכך חשיבות מכיוון שדמי המפתח ניתנו לגברת לפני עשרים שנה, בשלהי שנות ה-80, אי לכך עבר זמנם ובטל קורבנם.