בעל הבית יפוצה בגין הפרת התחייבות שוכרים לחידוש חוזה שכר דירה
דרגו את המאמר |
|

שוכרים עזבו למרות שהתחייבו להישאר – פיצויים לבעלת הדירה
בין שוכרים לבעלת דירה נערך הסכם שכירות אשר הוארך בתום שנת השכירות הראשונה בשנה נוספת. התובעת, בעלת הבית, טענה כי היא מתכוונת להעלאות את שכר הדירה לכ-4,400 שקלים לחודש. בעקבות כוונתה הנ"ל, החלה להתנהל בין הצדדים תכתובת אשר הביאה בסופו של היום להמשך ההתקשרות. השוכרים הודיעו לבעלת הבית המתגוררת בחו"ל כי עם ביקורה בארץ הם יחתמו עימה על חוזה חדש. כאשר הגיעה בעלת הדירה לישראל, הופתעה היא לגלות כי השוכרים אינם מעוניינים להמשיך ולגור בנכס, וזאת משום שהם רכשו דירה משל עצמם.
בעלת הבית טענה כי אחד השוכרים הבטיח למצוא עבורה שוכר חלופי, אך בפועל לא עלה בידיו לעשות כן. בסופו של היום, בעלת הבית השכירה את הדירה לאחר שנעזרה במתווך דירות. בעקבות האירועים, הגישה בעלת הבית תביעה כנגד השוכרים בבית המשפט לתביעות קטנות בפתח תקווה. בכתב התביעה נטען כי השוכרים צריכים לפצות את התובעת בשל הפרת החוזה והעיכוב אשר נגרם בכניסת הדיירים החדשים. כמו כן, התובעת טענה כי היא זכאית לפיצוי בגין ביצוע צביעה ותיקונים, עוגמת נפש, תשלום חוב ארנונה ודמי תיווך.
השוכרים - "לא התחייבנו"
השוכרים טענו כי יש לדחות את התביעה וזאת משום שהם לא התחייבו לשכור את הנכס לשנה נוספת. לטענתם, הם הודיעו לבעלת הבית כי לא ימשיכו לגור במקום והואילו, כמחווה של רצון טוב, לפרסם עבורה מודעה להשכרת הדירה ברשת האינטרנט. לטענת השוכרים, בעלת הבית פעלה לסכל את כניסתם של הדיירים החלופיים, וזאת ללא הסבר סביר.
בית המשפט קבע כי יש לקבל את התביעה ברובה. בפסק הדין נכתב כי השוכרים אכן הודיעו לתובעת על כוונתם לשכור את הדירה למשך שנה נוספת, ולא נרשמו כל הסתייגויות מצדם בעניין זה. כמו כן, טענתם של השוכרים כי הודיעו לבעלת הבית על כוונתם שלא להתקשר בחוזה נוסף באמצעות שיחת טלפון – נדחתה.
השופטת הוסיפה כי אין זה סביר ששוכר אשר עוזב נכס "יתנדב מרצונו הטוב" לסייע לבעל הבית למצוא שוכר חלופי. יש לזכור כי בין הצדדים התקיימה מערכת יחסים של שוכר משכיר למשך שנתיים ואין עסקינן בבני משפחה או חברים. זאת ועוד, סירובה של בעלת הבית להתקשר עם שוכרים חלופיים, מסיבותיה שלה, לא הייתה בלתי סבירה ולא הוכח כי היא נעשתה על מנת להרע עם השוכרים.
הנתבעים במקרה דנן אף ביקשו מהתובעת להמשיך ולגור בנכס עד למעבר לדירה החלופית, ובכך גרמו לנזקים כלכליים לתובעת. בסופו של היום, בית המשפט קבע כי השוכרים יפצו את בעלת הבית בסך של כ-11,000 שקלים בגין השתלשלות העניינים. עם זאת, תביעתה של בעלת הבית כנגד הערבים נדחתה.