www.what2do.co.il

שוכר ביטל חוזה שכירות שבוע לפני הכניסה - האם חוסר תום לב?

דרגו את המאמר

שוכר ביטל חוזה שכירות שבוע לפני הכניסה - האם חוסר תום לב?

ביטול חוזה שכירות לאחר לחיצת יד, האם פיצויים לבעל הבית?

 

בית המשפט קבע כי שוכרת אשר ביטלה הסכם שכירות לאחר לחיצת היד עם בעלת הבית תשלם לתובעת פיצויים בסך מחצית חודש שכירות. מדובר במקרה בו התובעת והנתבעת התקשרו לצורך השכרת דירה בגבעתיים. הנתבעת ראתה כי הדירה מתאימה לה והשתיים לחצו יד להסכמה.


במעמד זה, העניקה הנתבעת לתובעת צ'ק על סך 500 שקלים בעבור תיקון אסלת השירותים. עם זאת, עקבותיה של הנתבעת נעלמו לאחר שקיבלה האחרונה את חוזה השכירות בפקס. הנתבעת הקפידה לסנן את שיחותיה של בעלת הבית עד אשר התקשרה אליה ממספר חסוי כשבוע לפני מועד הכניסה. בשיחה זו אמרה הנתבעת לתובעת כי היא איננה מוכנה להיכנס לדירה. בסופו של היום הושכרה הדירה כחודש לאחר מכן לדייר אחר.

 

בעקבות האירועים, הגישה התובעת תביעה כנגד השוכרת בגין חוסר תום לב במשא ומתן. לדבריה, נגרמו לה נזקים כלכליים הכוללים עוגמת נפש ואובדן חודש שכירות.הנתבעת טענה בבית המשפט כי חזרה בה מרצונה לשכור את הדירה וזאת בשל חוזה השכירות הדרקוני, לדבריה. עם זאת, טענה זו נדחתה בבית המשפט.

  

השופטת ציינה כי הדיירת המבטלת העבירה צ'ק על סך 500 שקלים ואף לחצה את ידה של התובעת במעמד ההסכם. אי לכך, יש ממש בטענותיה של בעלת הבית כי דחתה הצעות אחרות להשכיר את הדירה בשל הסכמה הדדית זאת. ביטול הסכמה זו, באופן חד צדדי ובחוסר תום לב, הביא את בית המשפט לפסוק פיצויים לטובתה של בעלת הנכס.


השופטת ציינה כי כל אימת שחשבה הנתבעת כי מדובר בחוזה דרקוני, היה עליה לפנות לתובעת ולבקש לשנות את סעיפי החוזה. משלא עשתה כן, נטען כי רב הנסתר על הגלוי ויש לפצות את בעלת הבית. עם זאת, סכום פיצויים על סך חודש מלא החטיא את המטרה ועמד באופן לא פרופורציונאלי למעשיה של הנתבעת. השופטת פסקה עבור בעלת הבית פיצויים בסך מחצית חודש שכירות, 500 שקלים עבור עוגמת הנפש ו-500 שקלים הוצאות משפט.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.