שוכר ביטל חוזה שכירות שבוע לפני הכניסה - האם חוסר תום לב?
דרגו את המאמר |
|

ביטול חוזה שכירות לאחר לחיצת יד, האם פיצויים לבעל הבית?
בית המשפט קבע כי שוכרת אשר ביטלה הסכם שכירות לאחר לחיצת היד עם בעלת הבית תשלם לתובעת פיצויים בסך מחצית חודש שכירות. מדובר במקרה בו התובעת והנתבעת התקשרו לצורך השכרת דירה בגבעתיים. הנתבעת ראתה כי הדירה מתאימה לה והשתיים לחצו יד להסכמה.
במעמד זה, העניקה הנתבעת לתובעת צ'ק על סך 500 שקלים בעבור תיקון אסלת השירותים. עם זאת, עקבותיה של הנתבעת נעלמו לאחר שקיבלה האחרונה את חוזה השכירות בפקס. הנתבעת הקפידה לסנן את שיחותיה של בעלת הבית עד אשר התקשרה אליה ממספר חסוי כשבוע לפני מועד הכניסה. בשיחה זו אמרה הנתבעת לתובעת כי היא איננה מוכנה להיכנס לדירה. בסופו של היום הושכרה הדירה כחודש לאחר מכן לדייר אחר.
בעקבות האירועים, הגישה התובעת תביעה כנגד השוכרת בגין חוסר תום לב במשא ומתן. לדבריה, נגרמו לה נזקים כלכליים הכוללים עוגמת נפש ואובדן חודש שכירות.הנתבעת טענה בבית המשפט כי חזרה בה מרצונה לשכור את הדירה וזאת בשל חוזה השכירות הדרקוני, לדבריה. עם זאת, טענה זו נדחתה בבית המשפט.
השופטת ציינה כי הדיירת המבטלת העבירה צ'ק על סך 500 שקלים ואף לחצה את ידה של התובעת במעמד ההסכם. אי לכך, יש ממש בטענותיה של בעלת הבית כי דחתה הצעות אחרות להשכיר את הדירה בשל הסכמה הדדית זאת. ביטול הסכמה זו, באופן חד צדדי ובחוסר תום לב, הביא את בית המשפט לפסוק פיצויים לטובתה של בעלת הנכס.
השופטת ציינה כי כל אימת שחשבה הנתבעת כי מדובר בחוזה דרקוני, היה עליה לפנות לתובעת ולבקש לשנות את סעיפי החוזה. משלא עשתה כן, נטען כי רב הנסתר על הגלוי ויש לפצות את בעלת הבית. עם זאת, סכום פיצויים על סך חודש מלא החטיא את המטרה ועמד באופן לא פרופורציונאלי למעשיה של הנתבעת. השופטת פסקה עבור בעלת הבית פיצויים בסך מחצית חודש שכירות, 500 שקלים עבור עוגמת הנפש ו-500 שקלים הוצאות משפט.