גביית דמי שכירות משוכרת למרות נפילת תקרה בדירה
דרגו את המאמר |
|

תקרה נפלה בדירה שכורה, הדיירת לא תשלם שכר דירה
מקרה נוסף של סכסוך בין שוכרים ומשכירים בתל אביב הונח לפתחו של בית המשפט. במקרה זה, השוכרת טענה כי בגין רטיבות בתקרה בדירתה הקטנה, התרסקה התקרה אל תוך החדר. התרסקות זו, אשר נגרמה בערב פסח, הסבה לשוכרת נזקים רבים.
כמו כן, הדירה לא הייתה ראויה למגורים והשוכרת נאלצה לעזוב את הנכס ולעבור לדור בדירה חלופית. בעלי הבית, אשר לא תיקנו את התקרה על אתר, חייבו את השוכרת בגין דמי השכירות במהלך החודש בו התקרה קרסה והשוכרת לא התגוררה בדירה. כמו כן, בעלי הבית אף חייבו את השוכרת בעבור תשלום הארנונה של החודש המדובר. בגין מעשים אלו, הגישה השוכרת תביעה נגד בעלי הבית להשבת הכספים ופיצויי בעבור עוגמת הנפש.
בעלי הבית טענו שלוש טענות להגנתם. ראשית, הנתבעים טענו כי השוכרת התחייבה לשאת באחריות לכל פגיעה בנכס על פי חוזה השכירות. שנית, התובעת, לטענת הנתבעים, טענה לנזקים ללא הצגת חשבוניות ביחס למרביתם. שלישית, הנתבעים טענו כי השוכרת לא השיבה להם את הביטחונות לגבי תשלום כלל החובות הנוגעים לנכס.
בית המשפט דחה את כל טענותיהם של בעלי הבית וחייב אותם בתשלום פיצויים בסך 14,000 שקלים לשוכרת. השופטים קבעו כי עם כל הכבוד לנתבעים, אין בין נפילת התקרה לבין שימוש בנכס דבר וחצי דבר. כמו כן, השופטת קבעה כי סכום הפיצויים אשר נתבע על ידי השוכרת לא היה מוגזם והיה מידתי בהחלט.
התובעת טענה לפיצויים נוספים בגין הפרת החוזה בסך 5,000 שקלים. השופטת קיבלה טענה זו בקובעה כי אי העמדת דירה חלופית לרשותה של התובעת, לאחר נפילת תקרה שלא באשמתה, הולם פיצויי בשיעור זה. מבחינת החובות, התובעת הציגה את תשלום החובות ועל כן טענות אלו של בעלי הבית נדחו אף הן.