www.what2do.co.il

דייר בחולון לא יפונה על ידי עמידר וזאת בגין דחיית תביעת פינוי

דרגו את המאמר

דייר בחולון לא יפונה על ידי עמידר וזאת בגין דחיית תביעת פינוי

דחיית תביעה לפינוי שוכר אשר הוגשה על ידי חברת עמידר


ניסיונה של חברת עמידר לפנות דייר מדירתו בחולון עלה בתוהו וזאת לאחר שבית המשפט השלום בתל אביב דחה את תביעתה לפינוי. מדובר בדייר אשר התגורר ברחוב האצ"ל בחולון בדירה ציבורית. עמידר טענה כי יש לפנות את הדייר וזאת משום שעסקינן בפולש אשר לא התגורר בדירה מעולם. בית המשפט קבע כי דין התביעה להידחות וזאת משום שהנתבע הינו בנם של זוג דיירים שהתגוררו במקום עד פטירתם.

 

      קראו עוד בתחום זה:

 

השופט הוסיף כי הנתבע התגורר בנכס מאז יום הולדתו ועל כן הוא זכאי לגור במקום מכוח היותו "דייר ממשיך". בית המשפט אף חייב את חברת עמידר לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך 7,500 שקלים.


חברת עמידר הביאה לדיונים עד אחד – רכז השטח. העד טען כי הוא היה מבקר בנכס אחת לשנה במסגרת תפקידו ומעולם הוא לא ראה את הנתבע במקום. עם זאת, במהלך הדיונים שינה העד את גרסתו ו"הודה" כי פעם אחת הוא אכן ראה את בנם של בני הזוג המנוחים בדירה. בית המשפט לא קיבל את עדותו כמהימנה ואמינה. נקבע כי העד לא השכיל להציג בפני בית המשפט תרשומות אשר נערכו בכל אחד מהביקורים, לרבות מסמכים הנוגעים למצב הנכס או זהות המתגוררים בו.

 

יצוין כי ביקורים אלו, הנקרים "ביקורי מעגל", נועדו להמציא תמונת מצב עדכנית ונכונה של הנכס. בית המשפט התייחס להעדר הרישומים הנ"ל בחומרה רבה. "רוצה אני להאמין כי מדובר בתקלה נקודתית בלבד אשר אינה מעידה על תופעה שפשתה בחברת עמידר", כתב השופט, "ראוי שהנתבעת תבחן עצמה בסוגיה זו".

 

עדים רבים העידו על כך שמדובר במקום מגוריו הטבעי של הדייר


מנגד, ההגנה הציגה שורה ארוכה של עדים, לרבות שכנים, מכרים, חברי ילדות וכדומה. עדים אלו העידו כמקהלה אחת אודות מגוריו של הנתבע בנכס מימים ימימה. כמו כן, ההגנה הניחה בפני בית המשפט שורה ארוכה של חשבונות (סלולר, כבלים, בנק וכדומה) אשר נשלחו על שמו של הנתבע לדירה המדוברת.


"עסקינן במקרה בו אדם נדרש להתמודד עם חברת עמידר ולהוכיח לה את המובן מאליו – הנני גר בדירה", כתב השופט בפסק הדין, "מנגד, חברת עמידר התעקשה ללא סיבה נראית לעין כי האחרון איננו גר בדירה, וזאת למרות שורה ארוכה של עדויות וראיות הקושרות את הנתבע לדירה". השופט הוסיף והגדיר את תביעתה של עמידר כ"תביעה שערורייתית מהמדרגה הראשון", לדבריו, הדברים נאמרים ביתר שאת כאשר מדובר בגוף ציבורי אשר עושה "שימוש כנגד דייר בכוח חסר פרופורציות". לסיכום, בית המשפט דחה את התביעה ופסק עבור הנתבע הוצאות משפט.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.