www.what2do.co.il

הדיירים שלא פינו את הדירה ישלמו פיצויים על סך 22 אלף שקלים

דרגו את המאמר

הדיירים שלא פינו את הדירה ישלמו פיצויים על סך 22 אלף שקלים

הדיירים ישלמו פיצויים לבעל הבית בגין אי פינוי הדירה

בית משפט השלום בירושלים קבע כי דיירים אשר איחרו בפינוי דירה בה שהו בשכירות, ישלמו פיצויים לבעל הנכס על סך של 25 אלף שקלים.

הסכם שכירות נחתם בין הצדדים לתקופה של 12 חודשים, עד לספטמבר 2005. לאחר מכן הוא הוארך בהסכמות בעל פה, לפרקי זמן נוספים. בעל הבית טען כי הדיירים לא פינו את הדירה עם סיום תקופת החוזה ולאחר תום האורכה, וזאת בניגוד לדרישותיו לרבות הודעה על ביטול ההסכם. הדיירים טענו להגנתם כי הם דוחים את טענותיו של בעל הבית והישארותם בדירה הייתה כדין - הואיל וההסכם הוארך במספר שנים בכל פעם מחדש, אגב הסכמה בעל פה.

 
הדיירים מפרים את החוזה  – לא משלמים שכר דירה במועד

יצוין כי אין מחלוקת שהדיירים לא שילמו שכר דירה במועד עבור חודש ינואר 2007 ועשו כן רק איחור של שמונה חודשים. לאחר דין ודברים בין הצדדים לנוכח האיחור האמור, הסכים בעל הבית שלא לפנות את הנתבעים מהמושכר למרות ההפרה, בתנאי שהארכת השכירות תהיה בכפוף להעלאת דמי השכירות החודשיים מ- 1,600 ₪ ל- 2,200 ₪, שישולמו החל מאוקטובר 2007 ואילך. ההסכמה, הושגה בעל פה ומבלי שנחתם הסכם אחר מההסכם שנחתם בזמנו ע"י הצדדים.

במרץ 2008 הוגשה התביעה נגד הדיירים והם פינו את הדירה רק כשלושה חודשים לאחר מכן.

 
בעל הבית טען כי בחודש ביוני 2007 התברר לו שהדיירים לא שילמו את שכר הדירה עבור ינואר 2007 ולפיכך דרש לקבל את התשלום לאלתר. לדבריו, הדיירים הבטיחו להסדיר את התשלום, אך לשווא. אי לכך, בחודש יולי 2007 הודיע התובע לנתבעים כי עליהם לפנות את המושכר, לאלתר. למרות זאת ולאחר שיחות שהתקיימו ביניהם, התרצה התובע וניאות להאריך את מועד הפינוי עד ליום לספטמבר באותה השנה.

בעל הבית מוכן להאריך החוזה ובתנאי שיעלה שיעור דמי השכירות

בתחילת אוקטובר, משלא שולם שכר דירה עבור חודשים ינואר ואוקטובר 2007, נשלח לדיירים מכתב דרישה לפינוי המושכר, באמצעות עו"ד. המכתב עשה את שלו ולמחרת שילמו הדיירים לתובע את תשלומי דמי השכירות.

לאור זאת, הסכים התובע לדחות את מועד הפינוי ליום 31.1.08 בתנאי ששכר הדירה יעמוד על סך 2,200 ₪ ויקבע פיצוי מוסכם בסך 40,000 ₪, אם לא יפונה המושכר במועד המוסכם. התובע טען בבית המשפט כי הדיירים הסכים לכך בעל פה, אך סירבו לעלות ההסכם על הכתב.

טענות הדיירים – לא ידענו על תום ההסכם

הדיירים טענו כי לא הפרו את ההסכם לרבות לעניין פינוי המושכר במועד המוסכם ודמי השכירות שולמו במועד במרוצת שנות השכירות, למעט תקלה שארעה להם בתום לב, בחודש ינואר 2007.

לטענתם, ההסכם הוארך מידי שנה בשנה בעל פה, עד לחודש ספטמבר 2008. לפיכך, הם הופתעו לגלות כי הוגשה כנגדם תביעה בגין אי פינוי המושכר במועדו, בעוד התובע מעולם לא פנה אליהם ודרש את פינוי המושכר, לא בע"פ ולא בכתב, עד למועד הגשת כתב התביעה.

האם קיבלו הדיירים את מכתב הפינוי?

הנתבעים לא הצליחו להרים את הרף הדרוש על מנת להוכיח כי לא ידעו על סיום ההסכם וכי הם מעולם לא קיבלו כל הודעה בכתב או בעל פה מהתובע על רצונו לפנות את המושכר, ולו ברמז דק. בית המשפט קיבל את טענותיו של בעל הבית, אשר נתמכו על ידי עדותו של עורך דינו, ומכתבים אשר צורפו לכתב התביעה וברור כי נשלחו לדיירים. זאת ועוד, כותרת אחד מהמכתבים קבעה במפורש:

"פינוי דירה ברח’ ......... , רמת בית-שמש".

זאת ועוד, תשלום החוב לדמי שכירות למחרת משלוח המכתב כבר ביום 3.10.07 לאחר נטילת הלוואה ע"י הנתבעת מאחותה, יש בו כדי לסתור את גרסת הנתבעים על אי ידיעתם על הדרישה לפינוי ולתמוך בעדותו של עו"ד שובל על משלוח המכתב.

האם תקופת שכירות איננה מוגבלת בזמן, במידה ולא הוסכם על מועד פינוי?

הדיירים טענו בבית המשפט כי סברו שתקופת השכירות איננה מוגבלת בזמן שכן מועד תום תקופת השכירות, צריך לבטא דעת שני הצדדים וכל שינוי בו, צריך להיות בכפוף להסכמתם. התנהגות זו של הדיירים, ועמדתם לפיה באין הסכמה בדבר מועד פינוי, הם רשאים להישאר במושכר עד שיקבע מועד חילופי מוסכם, אינו מעיד על תום לבם, כדרישת סעיף 4 לחוק השכירות. זאת למרות שהיה ידוע להם על דרישות קודמות של בעל הבית להביא לסיום השכירות (בשל חוסר שביעות רצונו מהפרותיהם את ההסכם).

 

לסיכום,


בסעיף 12 להסכם השכירות נקבע: " מבלי לפגוע בזכויות אחרות של המשכיר על פי חוזה זה ו/או על פי כל דין, במקרה של איחור בהחזרת החזקה במושכר למשכיר בתום תקופת השכירות ישלם השוכר למשכיר סך של 250 ₪ בעבור כל יום של איחור. סכום זה ישולם על כל סכום אחר המגיע למשכיר, אם מגיע". הנתבעים, אינם חולקים על תוקפו של ההסכם, שהוארך בע"פ מעת לעת.

אי לכך, חייב בית המשפט את הדיירים בתשלום של 103 ימי איחור, בתעריף של 250 ₪ ליום. עם זאת, מכיוון שבעל הבית העלה את שכר הדירה ב-600 שקלים בתשעת החודשים האחרונים (עקב הפרות ההסכם), קבע בית המשפט כי סכום של 5,400 ₪ ינוכה מסך הפיצויים על מנת למנות כפל חיובים על כתפי הדיירים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.