תביעה לפינוי מושכר, מתן פסק דין ופתיחת תיק בהוצאה לפועל
דרגו את המאמר |
|

פתיחת תיק הוצאה לפועל במסגרת פינוי שוכר
אחת התופעות המתסכלות ביותר עבור בעלי דירות הינה כאשר שוכרים ו/או פולשים אשר עושים בקניינם שימוש שלא כדין וללא תשלום או אישור. בעלי בתים רבים בישראל מכירים את הסיטואציה הנ"ל. עם זאת, כעת, תיקון חדש בחוק ההוצאה לפועל נועד לסייע לבעלי הדירות להתמודד עם עבריינים אלו. תיקון זה מאפשר למעשה לפנות שוכר במחצית הזמן אשר היה דרוש לשם כך עד היום.
פינוי מושכר נעשה בשני שלבים. בשלב הראשון, בעל הנכס מגיש לבית המשפט תביעה לפינוי מושכר. 30 ימים לאחר מתן פסק הדין, ניתנת הוראת ביצוע לפינוי הנכס מההוצאה לפועל (זאת במידה ונפתח תיק בהוצאה לפועל כנגד החייב). החייב מקבל על כך הודעה כי הוא צריך לפנות את הנכס בתוך 20 ימים, ובמידה והוא איננו נענה לחיוב זה, ייקבע מועד לפינויו בכוח.
כיום, בלוח הזמנים הקיים, היה ניתן לפנות דייר בתוך 71 ימים לכל הפחות. התיקון בחוק ההוצאה לפועל נועד לקצר תקופה זו לחצי. דהיינו, בקשת הביצוע תוגש 15 ימים בלבד מיום מתן פסק הדין, והדייר יקבל התראה על פינויו 14 ימים לפני, וחמישה ימים לאחר בקשת הביצוע. בעלי הדירות קיבלו ביום רביעי האחרון חיזוק נוסף המסייע להם, הפעם מבית המשפט השלום בירושלים.
תיק הוצאה לפועל עם מתן פסק הדין
בית המשפט השלום קיבל החלטה לפיה משכירים יוכלו לפנות ללשכת ההוצאה לפועל כאשר שוכרים אשר משתמשים בנכסיהם אינם מוכנים לפנות את המקום עם סיום החוזה. על פי החלטה זו, בעלי הנכסים יהיו יכולים לפנות ללשכת ההוצאה לפועל מיד עם מתן פסק הדין לזכותם בבית המשפט במסגרת תביעה לפינוי מושכר.
עד לפסיקה זו, בעלי נכסים אשר זכו בפסקי דין כנגד שוכרים אשר מיאנו לעזוב, נאלצו להמתין 30 ימים נוספים עד אשר הייתה להם האפשרות לפנות להוצאה לפועל. זאת ועוד, במקרים בהם הדיירים לא היו מוכנים להתייחס לפסיקה כנגדם, והם לא היו מפנים את הנכס, פתיחת תיק ההוצאה לפועל הייתה ממושכת ו"אפשרה" מגורים בלתי חוקיים חרף פסק הדין.
בית המשפט השלום קבע למעשה בהחלטתו כי המשכיר יוכל לפתוח באופן מיידי תיק בהוצאה לפועל לפינויו של השוכר, וזאת מיד עם מתן פסק הדין לטובתו. במקרים אלה, במידה והשוכר לא יפנה את הנכס לפי המועד הקבוע, והיות ונפתח כנגדו תיק בהוצאה לפועל מבעוד מועד, אזי הליך פינויו של האחרון מהדירה יכול להיות מהיר ויעיל יותר. זאת ועוד, נקבע כי במידה ופסק הדין כולל גם תאריך פינוי, אזי אין חובה המוטלת על המשכיר לשלוח לחייב הודעת פינוי במסגרת הליכי הוצאה לפועל.