www.what2do.co.il

תביעה לפינוי מושכר, מתן פסק דין ופתיחת תיק בהוצאה לפועל

דרגו את המאמר

תביעה לפינוי מושכר, מתן פסק דין ופתיחת תיק בהוצאה לפועל

פתיחת תיק הוצאה לפועל במסגרת פינוי שוכר

 

אחת התופעות המתסכלות ביותר עבור בעלי דירות הינה כאשר שוכרים ו/או פולשים אשר עושים בקניינם שימוש שלא כדין וללא תשלום או אישור. בעלי בתים רבים בישראל מכירים את הסיטואציה הנ"ל. עם זאת, כעת, תיקון חדש בחוק ההוצאה לפועל נועד לסייע לבעלי הדירות להתמודד עם עבריינים אלו. תיקון זה מאפשר למעשה לפנות שוכר במחצית הזמן אשר היה דרוש לשם כך עד היום.

 

פינוי מושכר נעשה בשני שלבים. בשלב הראשון, בעל הנכס מגיש לבית המשפט תביעה לפינוי מושכר. 30 ימים לאחר מתן פסק הדין, ניתנת הוראת ביצוע לפינוי הנכס מההוצאה לפועל (זאת במידה ונפתח תיק בהוצאה לפועל כנגד החייב). החייב מקבל על כך הודעה כי הוא צריך לפנות את הנכס בתוך 20 ימים, ובמידה והוא איננו נענה לחיוב זה, ייקבע מועד לפינויו בכוח.

 

כיום, בלוח הזמנים הקיים, היה ניתן לפנות דייר בתוך 71 ימים לכל הפחות. התיקון בחוק ההוצאה לפועל נועד לקצר תקופה זו לחצי. דהיינו, בקשת הביצוע תוגש 15 ימים בלבד מיום מתן פסק הדין, והדייר יקבל התראה על פינויו 14 ימים לפני, וחמישה ימים לאחר בקשת הביצוע. בעלי הדירות קיבלו ביום רביעי האחרון חיזוק נוסף המסייע להם, הפעם מבית המשפט השלום בירושלים.

 

תיק הוצאה לפועל עם מתן פסק הדין

 

בית המשפט השלום קיבל החלטה לפיה משכירים יוכלו לפנות ללשכת ההוצאה לפועל כאשר שוכרים אשר משתמשים בנכסיהם אינם מוכנים לפנות את המקום עם סיום החוזה. על פי החלטה זו, בעלי הנכסים יהיו יכולים לפנות ללשכת ההוצאה לפועל מיד עם מתן פסק הדין לזכותם בבית המשפט במסגרת תביעה לפינוי מושכר.

 

עד לפסיקה זו, בעלי נכסים אשר זכו בפסקי דין כנגד שוכרים אשר מיאנו לעזוב, נאלצו להמתין 30 ימים נוספים עד אשר הייתה להם האפשרות לפנות להוצאה לפועל. זאת ועוד, במקרים בהם הדיירים לא היו מוכנים להתייחס לפסיקה כנגדם, והם לא היו מפנים את הנכס, פתיחת תיק ההוצאה לפועל הייתה ממושכת ו"אפשרה" מגורים בלתי חוקיים חרף פסק הדין.

 

בית המשפט השלום קבע למעשה בהחלטתו כי המשכיר יוכל לפתוח באופן מיידי תיק בהוצאה לפועל לפינויו של השוכר, וזאת מיד עם מתן פסק הדין לטובתו. במקרים אלה, במידה והשוכר לא יפנה את הנכס לפי המועד הקבוע, והיות ונפתח כנגדו תיק בהוצאה לפועל מבעוד מועד, אזי הליך פינויו של האחרון מהדירה יכול להיות מהיר ויעיל יותר. זאת ועוד, נקבע כי במידה ופסק הדין כולל גם תאריך פינוי, אזי אין חובה המוטלת על המשכיר לשלוח לחייב הודעת פינוי במסגרת הליכי הוצאה לפועל.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.