פינוי פולש מדירת עמידר לאחר 20 שנה
דרגו את המאמר |
|

פינוי פולש מדירת עמידר ברמת השרון לאחר 20 שנה
עת"מ 44462-11-10
בית המשפט המחוזי דחה את עתירתו של אדם בן 70 אשר פלש לדירת עמידר בהוד השרון לפני כ-20 שנה, וקבע כי יש לפנותו מהנכס עם מציאת דירה חלופית עבורו. בפסק הדין נקבע כי "עם כל הכבוד לרצונו של העותר להמשיך ולגור בנכס, הרי שמלאי הדירות בדיור הציבורי איננו בור ללא תחתית ועל כן מדובר במשאב יקר אשר יש להעמידו לרשות הזכאים לו, הא ותו לא".
בית המשפט הוסיף כי העותר לא פונה מהנכס במשך כשני עשורים אך ורק בשל מחדלן של הרשויות אך הדבר לא הקנה לו כעת זכות להמשיך ולגור בדירה. השופטת, זהבה בוסתן, קבעה כי היענות לעתירה הייתה עלולה לעלות כדי "עידוד פולשים להיכנס לדירות עמידר ריקות ולהיאחז בהם שלא כדין במשך שנים".
אדם בן 70 בעל בעיות בריאותיות
התביעה דנן הוגשה כאמור על ידי אדם בן 70, בעל בעיות בריאותיות, אשר ביקש למנוע את פינויו. בתחילה, העותר טען כי במרוצת השנים הוא חשב שיוכל לרכוש את הדירה אך טענתו הנ"ל נזנחה במהלך ההליך. במסגרת ההחלטה נחשפו שורה של מחדלים מצד משרד השיכון ועמידר. צוין כי בשנת 1996 המשיבות הודיעו לעותר כי עד אשר יימצא עבורו פיתרון הוא יוכל לגור בנכס באופן זמני. שנה לאחר מכן הוצעה לעותר דירה אך הלה סירב לעבור אליה.
בחלוף שלוש שנים נוספות עמידר הגישה כנגד העותר תביעת פינוי. עם זאת, ו"מסיבות שאינן ברורות", תביעה זו נסגרה כמעט באופן מיידי. למעשה, רק לאחר עוד תשע שנים, בשנת 2009, עמידר הודיע לעותר כי לא תינתן לו האפשרות לרכוש הנכס.
העותר הגיש ערעור על ההחלטה אך ערעורו נדחה. כפי שצוין לעיל, גם בקשתו הנ"ל נדחתה על ידי בית המשפט המחוזי. בית המשפט הפנה בהחלטתו לדברים אשר נאמרו בכגון דא בר"מ 5159/10 ניסים בטש נ' עמיגור ניהול נכסים בע"מ – "יש להביא בחשבון גם את הנזק שנגרם לציבור בכללותו כתוצאה מפלישה לדיור ציבורי ועקיפת תור הממתינים וכן את הנזק שייגרם לצדדים שלישיים". דהיינו, נקבע כי מתן אפשרות לעותר במקרה דנן לגור בנכס אליו פלש עד ליום פקודתו (עד אחרית ימים) לא היה סביר. אי לכך, נקבע כי התובע יגור בנכס עד אשר תימצא לו דירה חלופית בשכירות סוציאלית, ואשר תתאם את מצבו הבריאותי.