www.what2do.co.il

השכרה בשכירות משנה - האם פינוי בעקבותיה מקים זכאות לפיצויים?

דרגו את המאמר

השכרה בשכירות משנה - האם פינוי בעקבותיה מקים זכאות לפיצויים?

השכירו את הדירה בסאבלט ונמנעה מהם החזרה לנכס – האם פיצויים?


שוכרי דירות רבים, בעת נסיעה לחו"ל לתקופה ממושכת, משכירים את דירתם בשכירות משנה. האם שכירות משנה זו, כאשר היא אסורה על פי החוזה, עלולה להביא לפינויים של השוכרים מהדירה לכשישובו ארצה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית משפט השלום בתל אביב.  


מדובר בבני זוג אשר שכרו דירה לתקופה של שנה בשכר דירה של 2,800 שקלים לחודש. חוזה השכירות הוארך בשנה נוספת. התובעים טענו כי מאחר ואחד מהם היה נוסע לחו"ל לתקופות מסוימות לצורך עבודתו, ניתנה להם מבעל הבית הרשות להשכיר את הדירה בשכירות משנה.

 

בעקבות נסיעה לחו"ל, חתמו הדיירים על הסכם שכירות משנה עם דייר נוסף, למשך חצי שנה. התובעים טענו כי בעל הבית סילק מהדירה את דייר המשנה, לאחר ששילם לו כ-4,650 שקלים, ודרש את הסכום מהם. כמו כן, הוסיפו התובעים, בעל הבית המשיך להשכיר את הדירה בתקופה המדוברת, תוך שהוא גובה דמי שכירות כפולים – הן מהם והן מהדיירים החדשים.

 

כאשר חזרו התובעים לארץ, מנע מהם בעל הבית את החזרה לדירה והם נאלצו להשכיר חדר במלון ולאחסן את הציוד שלהם במכולה. בני הזוג הגישו כנגד בעל הבית תביעה בסך 30,000 שקלים בגין הנזקים אשר נגרמו להם, בין השאר בשל השהות הארוכה במלון.

 

בעל הבית טען - דייר המשנה עשה בעיות


בעל הדירה טען כי לא הסכים לשכירות המשנה והדבר מצא ביטוי בחוזה השכירות. לטענתו, הוא נאלץ להתמודד עם בעיות שונות שיצרו דיירי המשנה שהדירה הושכרה להם על ידי התובעים – כגון רעש ונזקים שנגרמו לנכס. בעל הנכס הוסיף כי הוא נאלץ לפנות את דיירי המשנה ואף לשלם על כך כ-5,000 שקלים. לדבריו, התובעת הודיעה לדיירי המשנה כי חוזה השכירות עימם מבוטל ועל כן יש לראות בכך כביטול חוזה השכירות הראשי. .


בית המשפט קבע ראשית כי בעל הבית לא הוכיח שלא הותרה שכירות משנה במקום. השופטת ציינה כי אמנם מדובר ב"הפרה של חוזה השכירות", אך בעל הבית נתן הסכמה בשתיקה למהלכים ולא הביע התנגדות לשכירות המשנה. אי לכך, ניתן לקבוע כי התנהגותם של הצדדים הביא לשינוי התנאי הקבוע בחוזה. כמו כן, נקבע כי בעל הבית לא הוכיח את ביטול החוזה בעל פה על ידי התובעת ועל כן היה עליו לאפשר את חזרתם של התובעים לגור בנכס עם שובם לישראל.


לעניין הפיצויים. בית המשפט קבע כי התובעים לא הוכיחו את הנזקים הכספיים אשר נתבעו על ידם, לא לגבי אחסון המיטלטלין ולא בנוגע לעלות השהייה במלון. תביעתם של התובעים ל-25,000 שקלים בגין שהייתם במלון הייתה מוגזמת וללא כל הצדקה. אי לכך, נקבע כי התובעים זכאים לפיצויי בסך 3,000 שקלים בלבד, וזאת בגין עוגמת הנפש אשר נגרמה להם עם חסימת ביתם בשובם.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.