www.what2do.co.il

תביעה נגד בעלת בית בגין בעיות צנרת

דרגו את המאמר

תביעה נגד בעלת בית בגין בעיות צנרת

תביעה נגד בעלת בית בעקבות בעיות אינסטלציה

תביעה נגד בעלת בית בעקבות השכרת דירה הסובלת מבעיית צנרת, הוגשה לבית המשפט על ידי משפחה אשר שכרה את הנכס במשך 10 חודשים. תביעת השוכרים הוגשה לאחר תביעה שהגישה בעלת הבית נגד הדיירים השוכרים, בגין נזקים וחוב שכירות.


השוכרים לא נבהלו והגישו את התביעה שכנגד, בה טענו כי הדירה סבלה מבעיית אינסטלציה אשר הצריכה אותם להזמין בעל מקצוע אחת לשבוע. הדיירים טענו כי לא ניתן היה להשיג מים חמים בדירה במשך כל החורף, ומבדיקה שנערכה על ידם עלה שישנו צורך לפתוח את הסתימה בצינור ולהחליף מרצפות (בעלות של אלפי שקלים).

  

בעלת הבית מתעלמת מפניות השוכרים

השוכרים טענו כי פנו לבעלת הבית בעניין האינסטלציה, וכן לגבי מערכת ההסקה שלא עבדה. לטענתה של השוכרת, בעלת הבית הפנתה אותה ואת בעלה לאחיה, התעלמה מפניותיהם, והבעיה לא טופלה הלכה למעשה. הטענה בדבר זרם מים חלש נתמכה גם בעדות בתם של השוכרים אשר העידה כי "עשיית שימוש במקלחת ובאמבטיה היה עינוי, שכן זרם המים היה חלש ולא הגיעו בכלל מים חמים". 

ההורים הביאו גם את בנם לעדות בבית המשפט, והאחרון העיד כי "היה טפטוף ולא זרם מים, בקושי אפשר היה לחפוף. הייתי צריך להתקלח 16 פעם. הייתי צריך לחפוף לפחות פעמיים". הורי המשפחה תמכו את טענותיהם גם בעדותו של שמאי אשר הצהיר כי צנרת המים הייתה סתומה וזה מה שגרם לזרם החלש בברזים.
 

 

אם הבעיות כה קשות, מדוע גרו השוכרים בדירה במשך כמעט שנה?


בית המשפט קיבל את טענותיהם של השוכרים בנוגע לאיכות המקלחת והברזים בדירה, אך מתח ביקורת על טרוניותיהם הנשמעות במהלך ההליך המשפטי, כאשר המשפחה גרה בתנאים "הקשים", לכאורה, במשך חודשים רבים.

השופטת ציינה כי השוכרים ישבו בנכס החל מיולי 2001 ובמשך כל חודשי החורף, מבלי שעשו לתיקון הצנרת מיוזמתם. התנהלות זו לימדה כי הבעיה היתה "נסבלת". זאת ועוד, השוכרים לא השכילו להוכיח נזקים כמותיים אשר נגרמו להם כתוצאה מבעיות האינסטלציה ולא הציגו כל מכתב דרישה אשר הוגש לבעלת הבית בזמן המגורים בנכס.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.