www.what2do.co.il

תביעה של מתווך בגין אי תשלום דמי שכירות לאחר השכרת דירה מהאינטרנט

דרגו את המאמר

תביעה של מתווך בגין אי תשלום דמי שכירות לאחר השכרת דירה מהאינטרנט

דירה שכורה מתיווך ללא תשלום דמי תיווך – תביעה בבית משפט


התובע, מתווך דירות אשר עובד באזור המרכז, טען כי פרסם בלוח מודעות אינטרנטי דירה להשכרה מתיווך בראשון לציון. לדבריו, לאחר הפרסום יצרה הלקוחה קשר עימו וזאת על מנת לשכור את הדירה. המתווך הציג בפני הלקוחה את הנכס, ובטרם ראתה היא את הדירה, חתמו השניים על חוזה התחייבות לתשלום דמי תיווך.

 

בכתב התביעה נטען כי חרף העובדה שהתובעת אהבה (ככל הנראה) את הנכס, אמרה היא למתווך כי היא אינה מעוניינת לשכור את המקום. בדיעבד, התובע גילה כי הנתבעת התקשרה עם בעלי הדירה בהסכם שכירות והתחייבה לשלם שכר דירה בשיעור 10,000 שקלים לחודש. התובע טען כי דרש מהנתבעת את דמי התיווך, אך האחרונה סירבה לכך. אי לכך, הגיש המתווך תביעה לתשלום דמי תיווך ופיצויי בסך 11,000 שקלים.


הנתבעת טענה כי כאשר ראתה היא את הנכס, הוסכם בין התובע לבינה כי דמי התיווך לא יעלו על 5,000 שקלים. כמו כן, לטענתה, המתווך היה אמור לפעול על מנת להביא להפחתת דמי השכירות החודשיים. התובעת הוסיפה כי דמי התיווך לא שולמו וזאת משום שהתובע לא עמד בהתחייבויותיו כלפיה. בנוסף, התובעת טענה כי גם אם ייקבע שהתובע זכאי לדמי תיווך, על בית המשפט להימנע מלפסוק עבורו דמי תיווך בשיעור הגבוה מהמוסכם (דהיינו, 5,000 שקלים).

 

המתווך זכאי לדמי התיווך, למרות שהם גבוהים מהרגיל


בבית המשפט נמתחה ביקורת על התנהלותה של התובעת והשופט כתב בפסק הדין כי מרגע שנחתם חוזה בין התובע לנתבעת, התחייבה האחרונה לשלם את דמי התיווך. השופט הוסיף כי חוזה הוא חוזה ועל הנתבעת היה לקיים את החוזה כלשונו. לגבי הטענה כי דמי התיווך המקסימאליים נקבעו על 5,000 שקלים,

 

השופט ציין כי טענה זו לא מצאה ביטוי בחוזה. כל אימת שרצתה התובעת לשנות את החוזה, היה עליה לעשות כן בדרכים המשפטיות המוכרות (בכתב יד ועם חתימה). בנוסף, השופט קבע כי דין טענותיה של התובעת בדבר העובדה שהתובע לא היה הגורם היעיל בעסקה – להידחות. נכתב כי לא ברור מאין נטלה הנתבעת טענה זו.

 

התובע הציג בפניה את הנכס, החתים אותה על כתב התחייבות לתשלום דמי תיווך, התחייב לנסות ולהפחית את דמי השכירות החודשיים והבטיח לנהל את המשא ומתן מול בעל הנכס. השופט ציין כי אכן 10,000 שקלים הינו סכום גבוה עבור דמי תיווך, אך חוזה הוא חוזה ועל כן יש לפסוק סכום זה עבור התובע. כמו כן, בית המשפט חייב את הנתבעת בסך של כ-4,500 שקלים עבור הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.