השוכר החלופי נכנס למושכר ללא חתימה על חוזה שכירות
דרגו את המאמר |
|
בעלים של סוכנות ביטוח חיפש לשכור משרד בבאר שבע, ויצר קשר עם אדם ששכר משרד שהתאים לצרכיו. אותו אדם ביקש לצאת מחוזה שכירות לפני הזמן, על כן השניים ביצעו ביניהם את חילופי השכירות.
בעלת הנכס, שהיא חברה מסחרית להשקעות, טענה כי היא לא נתנה את הסכמתה להחלפת השוכר בנכס, ובנסיבות אלה הגישה בפני בית משפט השלום באשדוד תביעה לפינוי מושכר.
בעלת הנכס העבירה טיוטה של חוזה השכירות
לטענת התובעת, השוכר פנה אליה וביקש לסיים את תקופת השכירות לפני המועד שנקבע בחוזה שכירות. היא הסכימה לבחון החלפתו בשוכר אחר, ואף העבירה לו טיוטה של חוזה השכירות, בכדי שיעבירו לדייר החלופי, מתוך כוונה לפגוש אותו ולנהל עמו משא ומתן, במידה ויהיה מעוניין לשכור את המשרד. בפועל הפגישה בין בעלת הנכס לשוכר החלופי לא התקיימה, והוא נכנס למשרד ללא הסכמתה, על כן טענה כי אין לו כל זכות להימצא במושכר והגישה תביעה לפינויו.
הנתבע טען כי בחוזה השכירות שנחתם בין התובעת לשוכר הקודם, ניתנה אופציה להאריך את תקופת השכירות. והשוכר הקודם ביקש רשות להכניס שוכר אחר במקומו, ולדבריו, נציג מטעם חברת ההשקעות נתן את אישורו לכך. עוד הוסיף כי תנאי ההסכם שהועברו אליו באמצעות השוכר הקודם, היו מקובלים עליו, למעט נושא הקשור לערבות בנקאית, והוסכם עם הנציג מטעם התובעת, על שינוי הסעיף, ובהמשך נקבע מועד לחתימה על ההסכם.
הפגישה בין הצדדים לא התקיימה עקב בעיה רפואית של הנציג מטעם התובעת
הפגישה לא התקיימה, בשל מחלתו של הנציג, אולם הנתבע סבר כי אין כל בעיה, ולכן לאחר שהשוכר הקודם פינה את המשרד, הוא התמקם בנכס והחל להפעיל את עסקיו. לאחר ימים ספורים התברר לו כי התובעת מתנערת מחתימה על ההסכם.
במסגרת פגישה שנערכה בין הצדדים כחודש מאז שנכנס למשרד, נמסר לנתבע נוסח חוזה שכירות אשר כלל תקופת שכירות קצרה יותר והעלאה של דמי השכירות המקוריים, לכן במקביל הגיש הנתבע תביעה נגד בעלת הנכס, בטענה כי השוכר הקודם היה זכאי להעביר את זכות השכירות בתנאים שניתנו לו, ודרש את אכיפת זכותו להעברת זכות השכירות בנכס.
לדברי נציג התובעת, החתימה על חוזה שכירות מהווה תנאי מחייב הכרחי בהענקת זכות השכירות לשוכר כלשהו בנכס, וללא חוזה בכתב, שנחתם על ידי שני הצדדים, לנתבע אין כל זכות שכירות. הנציג ציין כי המגעים לעניין אפשרות כניסתו כשוכר פוטנציאלי, היו באמצעות שיחות טלפוניות בלבד.
בית המשפט הורה לנתבע לפנות את המושכר
בית המשפט התרשם כי בין הצדדים לא נחתם חוזה, לפיו זכאי הנתבע להחזיק בנכס השייך לתובעת, וקיבל את גרסתם של בעלת הנכס והנציג מטעמה, אשר הכחישו כי נתנו את הסכמתם לקבלתו כשוכר חלופי. על כן קיבל את התביעה והורה על הנתבע לפנות את המושכר, ולשלם את הוצאות המשפט בסך של 5,900 שקלים.
תא"ח 35997-04-14