www.what2do.co.il

מי אחראי לתשלום עבור ביצוע חיפוי לקירות החיצוניים של הבית?

דרגו את המאמר

מי אחראי לתשלום עבור ביצוע חיפוי לקירות החיצוניים של הבית?

רוכשי הדירה מצאו בה ליקויי רטיבות קשים, וביקשו מהחברה שמכרה להם את הנכס לבצע תיקונים. בשל אי הסכמה בנוגע לאופן ביצוע התיקון ותשלום העלויות עתרו הרוכשים לבית משפט השלום באשקלון.

 

הריצוף שהוחלף באמבטיה לא היה זהה בגוון ליתר המרצפות בבית

 

בחודש אוגוסט 2004 רכשו זוג נשוי דירה בבית צמוד קרקע באשקלון, הדירה נמסרה להם בחודש נובמבר 2005. לטענתם, עם קבלת החזקה בדירה, התגלו ליקויי רטיבות קשים, שמנעו מהם מגורים סבירים.

 

הרטיבות אותרה בקומה העליונה של חדר האמבטיה והריצוף בחדר הוחלף בהסכמה. הקבלן שביצע את הריצוף נבחר על ידי התובעים והנתבעת התחייבה לשלם עבור עבודתו.

 

לטענת התובעים, צבע הרצפות שהוחלפו באופן חלקי בחדר האמבטיה אינו זהה ליתר המרצפות בקומה. כמו כן, לאחר שבוצעו תיקונים נוספים בדירה, ובעיית הרטיבות עדיין לא נפתרה, הצדדים לא הגיעו להסכמה בנוגע לאיטום קירות הבית החיצוניים.

 

האם החיפוי בוצע לצרכים אסטטיים בלבד?

 

לטענת התובעים עבודות החיפוי מהוות חלק מפתרון בעיית הרטיבות, לכן הם צריכים לשאת רק בעלות חלקית. מנגד טענה הנתבעת כי הציפוי בוצע מטעמים אסטטיים בלבד, ואם הם היו מסתפקים בעבודת צבע לאחר ביצוע התיקון בלבד, היא היתה משלמת עבור כל התיקון.

 

לפי חוות דעת של מהנדס, מטעם התובעים, עלות תיקון הליקויים עומדת על סך של 113,372 שקל, כולל איטום הקירות החיצוניים. כאשר החיפוי בנפרד עולה כ- 40,000 שקל. בנוסף לעלות התיקונים עתרו התובעים לפיצוי בסך 10,000 שקל בגין נזקים שאינם נזקי ממון.

 

מנגד צרפה הנתבעת את חוות דעתו של מהנדס מטעמה, שלדעתו עלות תיקון הליקויים עומדת על סכום של 8,555 שקל בלבד ותיקון האיטום החיצוני הינו בסך 5,000 שקל. המומחה הוסיף כי לצורך ביצוע התיקונים בדירה, אין מקום לדיור חלופי.

 

על מנת ליצור ריצוף אחיד, יש להחליף את הריצוף בכל הקומה

 

בית המשפט מינה מומחה מטעמו, שקבע כי עלות תיקון הליקויים עומדת על סכום של 20,060 שקל. בנוגע לריצוף, קבע המומחה כי לא היה סביר למצוא ריצוף בגוון זהה, בשלב בו בוצעה ההחלפה. לטעמו, ניתן להחליף את הריצוף בקומה כולה, הכוללת גם שלושה חדרי שינה, אך במהלך תקופת החלפת הריצוף, לא יהיה ניתן להתגורר בה.

 

לאחר שבית המשפט שמע את טענות הצדדים ובחן את חוות הדעת של המומחים, הוא קבע שיש לפסוק לתובעים סך של 35,000 ₪, בגין עלות תיקון הליקויים בדירה ופיצוי עבור עוגמת הנפש.

 

התובעים ישתתפו באופן חלקי בעלות האיטום החיצוני

 

בנוגע לריצוף בקומה השנייה, חרג בית המשפט מחוות דעתו של המומחה וקבע כי ההבדלים בריצוף אינם ניכרים מאוד. כמו כן, התובעים לקחו על עצמם את האחריות לטיב העבודה כאשר זימנו קבלן מטעמם. לכן הנתבעת, שהיתה אחראית על טיב החומר, תפצה רק באופן חלקי. עבור עלות תיקון האיטום בקירות החיצוניים, התובעים ישתתפו באופן חלקי, על פי הסכמת הצדדים, בסך של 7,000 שקל.

 

ת"א 47787-12-11 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

ועד בית בבניין משותף - האם קיימת סמכות משפטית?

האם ועד בית רשאי להגיש תביעה בגין ליקויי בנייה כנגד הקבלן אשר בנה את הבית במסגרת עסקת קומבינציה? האם ועד הבית הינו סמכות משפטית? 

תביעה על סך 7 מיליון שקלים בגין ליקויי בנייה

דיירי פרויקט המגדלים היוקרתיים במרינה בהרצליה הגישו תביעה כנגד הקבלנים אשר בנו את הפרויקט בגין "ליקויי בנייה קשים" לטענתם.  

איחור במסירת דירה מקבלן על פי תיקון מספר 5 בחוק המכר

באילו מקרים איחור במסירת דירה מקבלן מהווה הפרה של הסכם הרכישה ומהו שיעור הפיצויים שלו זכאים הרוכשים בעקבות האיחור?  

התיישנות תביעת ליקויי בנייה

חוק מכר הדירות מחייב את הקבלן לתקן ליקויי בנייה במקרה שתוכח אחריות לפי החוק, לתקופות של עד עשר שנים מיום מסירת הדירה, בגין פריטים שונים בדירה ובבניין. 

תביעת ליקויי בניה בריצוף - מי אחראי לתקן את הליקויים?

ליקויי בניה הקשורים בבעיות ריצוף יכולים לבוא לידי ביטוי בהתקנת משטחים ללא שיפועים או נקודות ניקוז מתאימות, בשל הפרשי גבהים בין אריחים, כתמים, סדקים ושברים באריחים, ליקויים בחיתוכים ועוד. 

ליקויי בניה אסתטיים: באילו מקרים תוגש תביעה?

סדקים בקירות, צביעה לא מדויקת, ואי אחידות בריצוף מהווים ליקויי בניה אסתטיים שאינם עלולים לפגוע בביטחות הדיירים, אך יכולים לפגוע ברמת הסיפוק ושביעות רצונם, בעיקר כאשר מדובר בדירה חדשה.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהי תקופת בדק בית המוטלת על הקבלן?

תקופת בדק בית מתחילה מעת מסירת דירה חדשה לידי הרוכשים והיא נמשכת בין שנה אחת לשבע שנים בהתאם לטיב הליקוי, ובמהלכן הקבלן מחויב לתקן את הליקויים או לפצות את הקונים בגין הנזק.  

מהי תקופת אחריות לפי חוק המכר?

בתקופת האחריות שנמשכת שלוש שנים, האחריות לתיקון ליקויים לא מוטלת על הקבלן באופן אוטומטי, ועל הקונה להוכיח כי מקור הפגם הוא בתכנון, בעבודה או בחומרים לקויים שאינם בהתאם לתקנים או למפרטים מקובלים. 

הגנה על רוכשי דירות מקבלן באמצעות מתן בטוחות

קבלן המוכר דירה חדשה, מחויב למסור לרוכש בטחונות לצורך הבטחת ההשקעה עד להשלמת רישום הזכויות. הבטוחות השכיחות הן מתן ערבות בנקאית ורישום הערת אזהרה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.