www.what2do.co.il

הקבלן התבקש לפצל את שטח הדירה לשתי יחידות דיור, אך לא עמד בתנאי ההסכם

דרגו את המאמר

הקבלן התבקש לפצל את שטח הדירה לשתי יחידות דיור, אך לא עמד בתנאי ההסכם

בעל דירה בדרום הארץ, ביקש לחלק את הנכס שברשותו לשתי יחידות דיור נפרדות, על מנת שיוכל להשכיר אותן, לכן חתם על הסכם בנייה ושיפוץ עם קבלן.

מאחר והקבלן לא עמד בתנאי ההסכם ובדירה נמצאו ליקויים רבים, בעל הדירה הגיש נגדו תביעה לבית משפט השלום באשדוד.

 

בעל הנכס ביקש לבנות שתי יחידות דיור תוך שלושה חודשים

 

בחודש אפריל 2009, נחתם בין הצדדים הסכם, בו נקבע כי הנתבע יבצע עבודות שיפוץ ובנייה בדירתו של התובע, בין היתר הוסכם כי הוא יבצע תוספת של חדר ומרפסת שמש.

כחודשיים מאוחר יותר נחתם הסכם נוסף, בו הוחלט כי שטח הדירה יפוצל לשניים, והקבלן יבנה שתי יחידות דיור נפרדות, תוך חודשיים עד שלושה חודשים.

 

לטענת התובע, הנתבע לא עמד בלוחות הזמנים והעבודות נמשכו זמן ממושך יותר, לכן הוא הפסיד את דמי השכירות של שתי יחידות הדיור במשך שלושה חודשים. עוד טען כי בדירה התגלו ליקויי בנייה, לרבות ליקויי רטיבות.

 

בעקבות שינויים בתכנית זמן העבודה התארך

 

מנגד טען הנתבע כי הוא עמד בלוחות הזמנים וביצע את כל העבודות על פי ההסכם ואף השאיר בפני התובע את האפשרות לבצע תיקונים נוספים. אך התובע ביקש ממנו לבצע שינויים בדירה על פי ההסכם השני, לכן תקופת העבודות התארכה וחל שינוי במחיר.

 

עוד טען הנתבע כי כאשר התבקש על ידי התובע לבצע תיקונים ביחידות הדיור, התובע מנע ממנו את האפשרות, בטענה כי הדירות הושכרו והדיירים לא מוכנים שהעבודות יבוצעו, בזמן שהם מתגוררים בדירות.

 

לאחר שבית המשפט עיין בטענות הצדדים ושמע את העדויות, הוא הגיע לכלל מסקנה כי התובע לא הוכיח טענתו בדבר האיחור בביצוע העבודות, מכיוון שלא סביר כי מועד סיום העבודות יוותר באותו תאריך, לאחר השינוי בתכנית האדריכלית, הכוללת בניית שתי יחידות דיור. לכן התובע אינו זכאי לפיצוי בגין הנזק הנטען לאובדן דמי השכירות.

 

הנתבע יפצה את בעל הנכס בסך של 67,279 שקל

 

בנוגע לליקויי הבנייה העריך מומחה בתחום הנדסת הבניין מטעם בית המשפט, כי הליקויים בדירה עומדים על סך של 39,500 שקל. המומחה קבע כי הקבלן לא בנה מרפסת שמש בדירה הקטנה, כפי שסוכם בין הצדדים. עוד קבע כי קיימת רטיבות בתקרת חדר שינה, ובשתי יחידות הדיור הותקן כיור קרוב מדי לאסלה, וקיימת צפיפות בלתי סבירה, שאינה מאפשרת את השימוש באסלה.

 

המומחה קבע כי הנתבע לא פעל כלל לביצוע התיקונים ואף הכחיש את הליקויים. לכן סבר, נוכח חוסר האמון השורר בין הצדדים, כי אין לאפשר לנתבע לבצע את התיקונים הנדרשים בדירה. לדעתו, התובע זכאי לפיצוי כספי בגין עלות תיקון הליקויים והפיצוי יחושב בהתאם למחירי קבלן מזדמן.

 

בית המשפט קבע כי הנתבע ישלם לתובע סך של 67,279 שקל בגין תיקון הליקויים ביחידות הדיור ופיצוי בגין עוגמת נפש וטרחה. בנוסף הנתבע יישא בהוצאות המשפט בסך 7,500 שקל.

 

ת"א 35061-08-10 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

ועד בית בבניין משותף - האם קיימת סמכות משפטית?

האם ועד בית רשאי להגיש תביעה בגין ליקויי בנייה כנגד הקבלן אשר בנה את הבית במסגרת עסקת קומבינציה? האם ועד הבית הינו סמכות משפטית? 

תביעה על סך 7 מיליון שקלים בגין ליקויי בנייה

דיירי פרויקט המגדלים היוקרתיים במרינה בהרצליה הגישו תביעה כנגד הקבלנים אשר בנו את הפרויקט בגין "ליקויי בנייה קשים" לטענתם.  

איחור במסירת דירה מקבלן על פי תיקון מספר 5 בחוק המכר

באילו מקרים איחור במסירת דירה מקבלן מהווה הפרה של הסכם הרכישה ומהו שיעור הפיצויים שלו זכאים הרוכשים בעקבות האיחור?  

התיישנות תביעת ליקויי בנייה

חוק מכר הדירות מחייב את הקבלן לתקן ליקויי בנייה במקרה שתוכח אחריות לפי החוק, לתקופות של עד עשר שנים מיום מסירת הדירה, בגין פריטים שונים בדירה ובבניין. 

תביעת ליקויי בניה בריצוף - מי אחראי לתקן את הליקויים?

ליקויי בניה הקשורים בבעיות ריצוף יכולים לבוא לידי ביטוי בהתקנת משטחים ללא שיפועים או נקודות ניקוז מתאימות, בשל הפרשי גבהים בין אריחים, כתמים, סדקים ושברים באריחים, ליקויים בחיתוכים ועוד. 

ליקויי בניה אסתטיים: באילו מקרים תוגש תביעה?

סדקים בקירות, צביעה לא מדויקת, ואי אחידות בריצוף מהווים ליקויי בניה אסתטיים שאינם עלולים לפגוע בביטחות הדיירים, אך יכולים לפגוע ברמת הסיפוק ושביעות רצונם, בעיקר כאשר מדובר בדירה חדשה.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהי תקופת בדק בית המוטלת על הקבלן?

תקופת בדק בית מתחילה מעת מסירת דירה חדשה לידי הרוכשים והיא נמשכת בין שנה אחת לשבע שנים בהתאם לטיב הליקוי, ובמהלכן הקבלן מחויב לתקן את הליקויים או לפצות את הקונים בגין הנזק.  

מהי תקופת אחריות לפי חוק המכר?

בתקופת האחריות שנמשכת שלוש שנים, האחריות לתיקון ליקויים לא מוטלת על הקבלן באופן אוטומטי, ועל הקונה להוכיח כי מקור הפגם הוא בתכנון, בעבודה או בחומרים לקויים שאינם בהתאם לתקנים או למפרטים מקובלים. 

הגנה על רוכשי דירות מקבלן באמצעות מתן בטוחות

קבלן המוכר דירה חדשה, מחויב למסור לרוכש בטחונות לצורך הבטחת ההשקעה עד להשלמת רישום הזכויות. הבטוחות השכיחות הן מתן ערבות בנקאית ורישום הערת אזהרה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.