הקבלן התבקש לפצל את שטח הדירה לשתי יחידות דיור, אך לא עמד בתנאי ההסכם
דרגו את המאמר |
|
בעל דירה בדרום הארץ, ביקש לחלק את הנכס שברשותו לשתי יחידות דיור נפרדות, על מנת שיוכל להשכיר אותן, לכן חתם על הסכם בנייה ושיפוץ עם קבלן.
מאחר והקבלן לא עמד בתנאי ההסכם ובדירה נמצאו ליקויים רבים, בעל הדירה הגיש נגדו תביעה לבית משפט השלום באשדוד.
בעל הנכס ביקש לבנות שתי יחידות דיור תוך שלושה חודשים
בחודש אפריל 2009, נחתם בין הצדדים הסכם, בו נקבע כי הנתבע יבצע עבודות שיפוץ ובנייה בדירתו של התובע, בין היתר הוסכם כי הוא יבצע תוספת של חדר ומרפסת שמש.
כחודשיים מאוחר יותר נחתם הסכם נוסף, בו הוחלט כי שטח הדירה יפוצל לשניים, והקבלן יבנה שתי יחידות דיור נפרדות, תוך חודשיים עד שלושה חודשים.
לטענת התובע, הנתבע לא עמד בלוחות הזמנים והעבודות נמשכו זמן ממושך יותר, לכן הוא הפסיד את דמי השכירות של שתי יחידות הדיור במשך שלושה חודשים. עוד טען כי בדירה התגלו ליקויי בנייה, לרבות ליקויי רטיבות.
בעקבות שינויים בתכנית זמן העבודה התארך
מנגד טען הנתבע כי הוא עמד בלוחות הזמנים וביצע את כל העבודות על פי ההסכם ואף השאיר בפני התובע את האפשרות לבצע תיקונים נוספים. אך התובע ביקש ממנו לבצע שינויים בדירה על פי ההסכם השני, לכן תקופת העבודות התארכה וחל שינוי במחיר.
עוד טען הנתבע כי כאשר התבקש על ידי התובע לבצע תיקונים ביחידות הדיור, התובע מנע ממנו את האפשרות, בטענה כי הדירות הושכרו והדיירים לא מוכנים שהעבודות יבוצעו, בזמן שהם מתגוררים בדירות.
לאחר שבית המשפט עיין בטענות הצדדים ושמע את העדויות, הוא הגיע לכלל מסקנה כי התובע לא הוכיח טענתו בדבר האיחור בביצוע העבודות, מכיוון שלא סביר כי מועד סיום העבודות יוותר באותו תאריך, לאחר השינוי בתכנית האדריכלית, הכוללת בניית שתי יחידות דיור. לכן התובע אינו זכאי לפיצוי בגין הנזק הנטען לאובדן דמי השכירות.
הנתבע יפצה את בעל הנכס בסך של 67,279 שקל
בנוגע לליקויי הבנייה העריך מומחה בתחום הנדסת הבניין מטעם בית המשפט, כי הליקויים בדירה עומדים על סך של 39,500 שקל. המומחה קבע כי הקבלן לא בנה מרפסת שמש בדירה הקטנה, כפי שסוכם בין הצדדים. עוד קבע כי קיימת רטיבות בתקרת חדר שינה, ובשתי יחידות הדיור הותקן כיור קרוב מדי לאסלה, וקיימת צפיפות בלתי סבירה, שאינה מאפשרת את השימוש באסלה.
המומחה קבע כי הנתבע לא פעל כלל לביצוע התיקונים ואף הכחיש את הליקויים. לכן סבר, נוכח חוסר האמון השורר בין הצדדים, כי אין לאפשר לנתבע לבצע את התיקונים הנדרשים בדירה. לדעתו, התובע זכאי לפיצוי כספי בגין עלות תיקון הליקויים והפיצוי יחושב בהתאם למחירי קבלן מזדמן.
בית המשפט קבע כי הנתבע ישלם לתובע סך של 67,279 שקל בגין תיקון הליקויים ביחידות הדיור ופיצוי בגין עוגמת נפש וטרחה. בנוסף הנתבע יישא בהוצאות המשפט בסך 7,500 שקל.
ת"א 35061-08-10