www.what2do.co.il

האם יוסדרו חניות עוקבות (רכב אחר רכב) במסגרת תמ``א 38?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 2.5 מתוך 5

האם יוסדרו חניות עוקבות (רכב אחר רכב) במסגרת תמ``א 38?

מחלוקת בנוגע להסדרת חניות במסגרת תמ"א 38


במסגרת תוכנית חיזוק לפי תמ"א 38, היו הצדדים חלוקים בנוגע לפיתרון החנייה בבניין. העוררים, דיירים בבניין, טענו כי בתוכנית לא ניתן מענה לבעיית החנייה. לטענתם, באזור מגדל המים אשר סמוך לבניין אין חנייה, ומקומות החנייה אשר מסומנים בתוכנית (10 בסה"כ) אינם ריאליים וזאת משום שבחלקן חניות עוקבות.

 

העוררים הוסיפו כי אין גישה נוחה לחניות ולא ניתן להסתובב במקום. לטענתם, עם הוספת ששת יחידות דיור בבניין, יש להוסיף גם תשעה מקומות חנייה, בחישוב של 1.5 חניות לכל יחידת דיור. כמו כן, העוררים טענו כי יש להביא בחשבון גם את קיומה של חנות מכולת בבניין הזקוקה לשתי חניות. בסופו של היום, העוררים טענו כי יש לכלול בתוכנית החיזוק את הסדרתן של 15 חניות בסך הכל.


המשיבים, יוזמי התוכנית, הציגו תשריט ובו אופציה להסדרת עשר חניות. כמו כן, נטען על ידי המשיבים כי בסמוך לבניין ישנם מבני תשתיות מים אשר דיירי הבניין יכולים לחנות בהם. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה טענה כי התקן בעיר פתח תקווה בנוגע לחניות מול דירות עומד על חניה לכל דירה, ולא חנייה וחצי לדירה. כמו כן, צוין כי האינטרס הציבורי שיש בחיזוק הבנייה גובר במקרה דנן על תקן החנייה הדרוש.

 

אין לאשר חניות עוקבות

 

הועדה המחוזית קבעה כי תקן החנייה בעיר קובע כי כל דירה אשר שטחה אינו עולה על 120 מ"ר חייבת להיות בעלת חנייה אחת. בבניין במקרה זה היו תשע דירות קיימות וארבע חניות. יוזמי הפרויקט ביקשו להקים במסגרת חיזוק הנכס, שש דירות נוספות. אי לכך, הציעו הם שש חניות נוספות אשר שתיים מהן חניות עוקבות (רכב אחרי רכב).

 

הועדה המחוזית קיבלה את טענות העוררים וקבעה כי לא ניתן להקצות לשתי דירות שונות חניות עוקבות. יחד עם זאת, הועדה המחוזית הייתה סבורה כי בהתאם לאינטרס הציבורי בחיזוק בתים מפני רעידות אדמה, היושב בתכליתו של סעיף 17 לתמ"א 38, ניתן להסדיר חניות בבניין גם מחוץ לשטח הבניין ובמגרשים ציבוריים סבירים.

 

הועדה המקומית ציינה כי 100 מטרים מהבניין קיים מגרש חנייה. העוררים טענו כי מגרש זה איננו ציבורי. אי לכך, הועדה המחוזית קבעה כי במידה והמגרש יוסדר כמגרש חנייה ציבורי, או במקרה ויוסדר מגרש חנייה אחר בטווח של עד 350 מ' מהבניין, יהיה ניתן להוציא את ההיתר נשוא הערר.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

מהו שמאי מקרקעין מוסמך ומהן חובותיו?

שמאי זה, במידה והינו מקצועי ומוסמך, ניחן בשליטה בתחום המפות, האדריכלות, הנדל"ן, חומרי הבנייה (ואיכותם), מצב השוק הרלבנטי ודיני המקרקעין. 

רכוש משותף, מהו?

רכוש משותף, מהו?

מהו הרכוש המשותף? כיצד יש להתנהל מולו ומהי משמעותו של סעיף 52 לחוק המקרקעין? 

איך בוחרים קבלן לתמ"א 38?

בחירת הקבלן אשר יבצע עבור הדיירים והנכס את עבודות החיזוק הינה נושא מורכב... 

היבטים על תמ"א 38 ביוזמת הדיירים

האם דיירים יכולים מיוזמתם להרים פרויקט של תמ"א 38? להלן מאמר קצר אשר סוקר את ההיבטים השונים בעניין זה... 

הוקם מאגר שמאים לפרויקט פינוי בינוי

בעקבות המחאה, הוקם מאגר שמאי מקרקעין לשיפור השירות הציבורי בנוגע לפרויקט פינוי בינוי... 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

תמ"א 35, מה הוראות התכנית?

תמ"א 35 היא תכנית לפיתוח ובניית המדינה תוך שמירה על שטחים פתוחים ורציפים, והגנה על הטבע, החקלאות והנופים של המדינה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.