www.what2do.co.il

עיריית תל אביב תחייב בעלי נכסים לשפץ את המקרקעין כל 15 שנה

דרגו את המאמר

עיריית תל אביב תחייב בעלי נכסים לשפץ את המקרקעין כל 15 שנה

עיריית תל אביב תחייב שיפוץ בתים כל 15 שנה


 

עיריית תל אביב אישרה אתמול (יום שני, 12.7) חוק עזר עירוני אשר קובע כי בעלי בתים שלא ישפצו את נכסיהם אחת ל-15 שנה ייתבעו על ידי העירייה. העיר תל אביב סובלת כיום ממספר רב של בתים לא משופצים אשר עומדים במרכז רחובות ראשיים ומפרים את הנוף הארכיטקטוני של העיר. אי לכך, עיריית תל אביב גמרה אומר להיאבק בתופעה זו.

 

על פי חוק העזר החדש, בעלי בתים ונכסים אשר לא ישכילו לשפץ את המבנה בבעלותם על פי האמור, ייקנסו על ידי העירייה בסכום השיפוץ שיעלה לה לבצע את העבודה. סגנית ראש העיר, גב’ מיטל להבי, סיפרה לאתר "וואלה" כי מדובר בחוק חשוב ביותר אשר נועד לשמור על המבנה של הבתים בעיר ועל המראה החזותי של רחובות תל אביב.

  

על פי הוראות החוק, תוקם וועדה מיוחדת אשר תבחן את הצורך בשיפוץ הבתים ותקבע מועד לביצוע השיפוץ. כמו כן, עיריית תל אביב מתחייבת לסייע לבעלי בתים בעלות שיפוץ חזית נכסיהם.


במסגרת השיפוץ ידרשו בעלי הנכסים לבצע עבודות סתימה, טיוח, עיבוי חיפוי, צביעה, תיקון (או) החלפת ריצוף, שינוי מקום צנרת חיצונית, גינון, גידור, ריצוף והסתרת מוקדי אשפה. בנוסף, בעלי הנכסים ידרשו לבצע עבודות שונות כנגד חלודה, רטיבות, הסרת מזגנים ישנים, התקנת מתקני קירור ואו הסקה, שיפוץ שמשות בדלתות, הסרת אנטנות, שיפוץ קולטים, הסתרת כבלי חשמל ועוד.


מהנדס העיר תל אביב יהיה אחראי על עבודות השיפוץ בנכסים השונים ובעלי הנכסים ידרשו לפרט בפניו את השיפוץ אותו הם עומדים לבצע. כמו כן, עבודות אילו ידרשו אחת ל-15 שנה או פחות (תלוי במצבו של הנכס).

 

על פי ההערכות - כל בעל דירה ישלם כ-10,000 שקלים

 

בעלי נכסים אשר לא יבצעו את השיפוץ על פי האמור יקבלו מכתב התראה מטעם העירייה המודיע להם על כוונת העירייה לבצע את השיפוץ באופן עצמאי. במקרים אלו, יחויבו בעלי הנכסים בפיצויי העירייה בגין השיפוץ והטרחה. בעלי בתים אשר סבורים כי הנכס אשר ברשותם איננו זקוק לשיפוץ יוכלו להגיש פנייה מסודרת לוועדה מיוחדת אשר תמונה לצורך זה.


גורמים בעיריית תל אביב מעריכים כי עלות שיפוצו של מבנה בן 4 קומות אמור לעמוד על כמה עשרות אלפי שקלים. אי לכך, מדובר בהוצאה מוכרת של כ-10,000 שקלים לכל דירה. בהתחשב בשכר הדירה הגבוה שנגבה על ידי בעלי דירות בתל אביב, כמו גם בעליה המשמעותית בערכי הנכסים בשנים האחרונות, לא מדובר בסכום בלתי הגיוני בעליל.


יש לציין כי מדובר בחוק עזר מחודש אשר נועד להעניק לעירייה סמכויות אמיתיות לפעול נגד תופעת הבתים המוזנחים. עיריית תל אביב פועלת נגד בעלי נכסים אלה, כיום, במסגרת חוק עזר "שמירה על סדר וניקיון". עם זאת, חוק זה איננו חוק המעניק לעירייה סמכויות ממשיות להתמודד עם התופעה. אי לכך, גורמים בעירייה מביעים תקווה כי חוק העזר החדש, אשר אושר על ידי משרד הפנים, יהווה שינוי מגמה משמעותי בתחום.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

מהו שמאי מקרקעין מוסמך ומהן חובותיו?

שמאי זה, במידה והינו מקצועי ומוסמך, ניחן בשליטה בתחום המפות, האדריכלות, הנדל"ן, חומרי הבנייה (ואיכותם), מצב השוק הרלבנטי ודיני המקרקעין. 

רכוש משותף, מהו?

רכוש משותף, מהו?

מהו הרכוש המשותף? כיצד יש להתנהל מולו ומהי משמעותו של סעיף 52 לחוק המקרקעין? 

איך בוחרים קבלן לתמ"א 38?

בחירת הקבלן אשר יבצע עבור הדיירים והנכס את עבודות החיזוק הינה נושא מורכב... 

היבטים על תמ"א 38 ביוזמת הדיירים

האם דיירים יכולים מיוזמתם להרים פרויקט של תמ"א 38? להלן מאמר קצר אשר סוקר את ההיבטים השונים בעניין זה... 

הוקם מאגר שמאים לפרויקט פינוי בינוי

בעקבות המחאה, הוקם מאגר שמאי מקרקעין לשיפור השירות הציבורי בנוגע לפרויקט פינוי בינוי... 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

תמ"א 35, מה הוראות התכנית?

תמ"א 35 היא תכנית לפיתוח ובניית המדינה תוך שמירה על שטחים פתוחים ורציפים, והגנה על הטבע, החקלאות והנופים של המדינה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.