האם מתפתחת מגמת עלייה בהתעניינות בתמ``א 38 בתל אביב?
דרגו את המאמר |
|

מגמת עליה בפרויקטים תמ"א 38 בתל אביב
האם המגמה הנוגעת לתמ"א 38 בעיר העברית הראשונה, תל אביב, משתנה? לאחר שש שנים בהם הוגשו מעט יוזמות לתמ"א 38 על ידי דיירי בניינים ישנים בעיר, ניכרת עלייה משמעותית במספר היוזמות ובמודעות התושבים. במהלך החודשים האחרונים פנו לעיריית תל אביב כ-2,500 משפחות אשר מעוניינות לערוך חיזוק ושיפוץ בבניינים בהם הם גרים (או מחזיקים נכסים).
גורמים בתחום סבורים כי הסיבה המשמעותית והמרכזית לה ניתן לייחס את העלייה במספר הפונים היא העברת ביצוע השיפוצים לידי החברה עירונית עזרה וביצרון. יצוין כי במשך שש השנים האחרונות פנו לעיריית תל אביב כ-220 פניות בלבד. העירייה אישרה רק כ-20 מהן.
זאת ועוד, ראש העירייה, רון חולדאי, נודע כאחד המתנגדים לתמ"א 38. לאחרונה אמר חולדאי כי מדובר בתוכנית אשר אין בה תועלת ממשית וניתן לספור ברחבי הארץ את הבתים אשר החלו לשפץ במסגרתה – על כף יד אחת. עם זאת, במקביל קיבל חולדאי את ההחלטה החשובה להטיל את האחריות על התוכנית על עזרה וביצרון. החלטה זו התגלתה כמהלך מוצלח. החברה הקימה מחלקה ייחודית חדשה לטיפול בנושא, וזאת במטרה לזרז את ההליכים, לפשט אותם, ולהפוך אותם לנגישים ונוחים לציבור הרחב.
מנכ"ל החברה, אלי גינזברג, טוען כי עד כה התקשרו עימו כ-2,500 משפחות והוא פונה לכלל תושבי תל אביב לבחון את התאמתם לתמ"א 38. "מדובר בתוכנית אשר מצד אחד מחזקת את המבנה ומצד שני מעניקה זכויות בנייה נרחבות לבעלי הנכסים", טוען המנכ"ל, "החברה נמצאת כעת במהלך של גיוס יזמים וקבלנים אשר יעבדו עימה מול הציבור ומול העירייה".
סקר החברה - "95% מהתושבים מעוניינים בתמ"א 38"
גינזברג טוען כי מסקר אשר נערך על ידי חברתו עלה כי כ-95% מתושבי תל אביב יפו מעוניינים לחזק את הבניינים שלהם במסגרת תמ"א 38. כמו כן, לדבריו מדובר ב-30% המעוניינים בחיזוק בלבד, ואילו היתר מעוניינים בתוספות כגון מרפסות, חניה ומעלית.
עד לאחרונה, ניתן היה "להאשים" את ההיענות הנמוכה לתמ"א 38 בכך שדיירים רבים היו נתקלים בקשיים מצד העירייה והרשויות ו"התייאשו בדרך". כעת, חברות, קבלנים, ועורכי דין, העוסקים בתחום זה, מנסים לפשט את המהלך על מנת להכניס עוד ועוד לקוחות בגדרי התוכנית. גורמים מקצועיים רבים עומדים לרשותם של בעלי הנכסים ומסייעים לאחרונים להשיג את הרוב הדרוש, לדאוג לקבלן, לקבל ייעוץ משפטי, לדאוג לתוכנית אדריכלית, להתמודד מול הרשויות, לקבל היתר לבניה מאגף ההנדסה העירוני ועוד.