www.what2do.co.il

האם מתפתחת מגמת עלייה בהתעניינות בתמ``א 38 בתל אביב?

דרגו את המאמר

האם מתפתחת מגמת עלייה בהתעניינות בתמ``א 38 בתל אביב?

מגמת עליה בפרויקטים תמ"א 38 בתל אביב


האם המגמה הנוגעת לתמ"א 38 בעיר העברית הראשונה, תל אביב, משתנה? לאחר שש שנים בהם הוגשו מעט יוזמות לתמ"א 38 על ידי דיירי בניינים ישנים בעיר, ניכרת עלייה משמעותית במספר היוזמות ובמודעות התושבים. במהלך החודשים האחרונים פנו לעיריית תל אביב כ-2,500 משפחות אשר מעוניינות לערוך חיזוק ושיפוץ בבניינים בהם הם גרים (או מחזיקים נכסים).

 

גורמים בתחום סבורים כי הסיבה המשמעותית והמרכזית לה ניתן לייחס את העלייה במספר הפונים היא העברת ביצוע השיפוצים לידי החברה עירונית עזרה וביצרון. יצוין כי במשך שש השנים האחרונות פנו לעיריית תל אביב כ-220 פניות בלבד. העירייה אישרה רק כ-20 מהן.


זאת ועוד, ראש העירייה, רון חולדאי, נודע כאחד המתנגדים לתמ"א 38. לאחרונה אמר חולדאי כי מדובר בתוכנית אשר אין בה תועלת ממשית וניתן לספור ברחבי הארץ את הבתים אשר החלו לשפץ במסגרתה – על כף יד אחת. עם זאת, במקביל קיבל חולדאי את ההחלטה החשובה להטיל את האחריות על התוכנית על עזרה וביצרון. החלטה זו התגלתה כמהלך מוצלח. החברה הקימה מחלקה ייחודית חדשה לטיפול בנושא, וזאת במטרה לזרז את ההליכים, לפשט אותם, ולהפוך אותם לנגישים ונוחים לציבור הרחב.


מנכ"ל החברה, אלי גינזברג, טוען כי עד כה התקשרו עימו כ-2,500 משפחות והוא פונה לכלל תושבי תל אביב לבחון את התאמתם לתמ"א 38. "מדובר בתוכנית אשר מצד אחד מחזקת את המבנה ומצד שני מעניקה זכויות בנייה נרחבות לבעלי הנכסים", טוען המנכ"ל, "החברה נמצאת כעת במהלך של גיוס יזמים וקבלנים אשר יעבדו עימה מול הציבור ומול העירייה".

 

סקר החברה - "95% מהתושבים מעוניינים בתמ"א 38"


גינזברג טוען כי מסקר אשר נערך על ידי חברתו עלה כי כ-95% מתושבי תל אביב יפו מעוניינים לחזק את הבניינים שלהם במסגרת תמ"א 38. כמו כן, לדבריו מדובר ב-30% המעוניינים בחיזוק בלבד, ואילו היתר מעוניינים בתוספות כגון מרפסות, חניה ומעלית.


עד לאחרונה, ניתן היה "להאשים" את ההיענות הנמוכה לתמ"א 38 בכך שדיירים רבים היו נתקלים בקשיים מצד העירייה והרשויות ו"התייאשו בדרך". כעת, חברות, קבלנים, ועורכי דין, העוסקים בתחום זה, מנסים לפשט את המהלך על מנת להכניס עוד ועוד לקוחות בגדרי התוכנית. גורמים מקצועיים רבים עומדים לרשותם של בעלי הנכסים ומסייעים לאחרונים להשיג את הרוב הדרוש, לדאוג לקבלן, לקבל ייעוץ משפטי, לדאוג לתוכנית אדריכלית, להתמודד מול הרשויות, לקבל היתר לבניה מאגף ההנדסה העירוני ועוד.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

מהו שמאי מקרקעין מוסמך ומהן חובותיו?

שמאי זה, במידה והינו מקצועי ומוסמך, ניחן בשליטה בתחום המפות, האדריכלות, הנדל"ן, חומרי הבנייה (ואיכותם), מצב השוק הרלבנטי ודיני המקרקעין. 

רכוש משותף, מהו?

רכוש משותף, מהו?

מהו הרכוש המשותף? כיצד יש להתנהל מולו ומהי משמעותו של סעיף 52 לחוק המקרקעין? 

איך בוחרים קבלן לתמ"א 38?

בחירת הקבלן אשר יבצע עבור הדיירים והנכס את עבודות החיזוק הינה נושא מורכב... 

היבטים על תמ"א 38 ביוזמת הדיירים

האם דיירים יכולים מיוזמתם להרים פרויקט של תמ"א 38? להלן מאמר קצר אשר סוקר את ההיבטים השונים בעניין זה... 

הוקם מאגר שמאים לפרויקט פינוי בינוי

בעקבות המחאה, הוקם מאגר שמאי מקרקעין לשיפור השירות הציבורי בנוגע לפרויקט פינוי בינוי... 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

תמ"א 35, מה הוראות התכנית?

תמ"א 35 היא תכנית לפיתוח ובניית המדינה תוך שמירה על שטחים פתוחים ורציפים, והגנה על הטבע, החקלאות והנופים של המדינה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.