www.what2do.co.il

התנגדות דייר לביצוע פרויקט פינוי בינוי

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

התנגדות דייר לביצוע פרויקט פינוי בינוי

דיירים רבים אשר גרים בבית משותף נאלצים להתמודד פעמים רבות עם סכסוכים ביניהם המגיעים לפתחן של הערכאות המשפטיות. אחת מהדוגמאות לעניין זה הינו סירובו של דייר להסכים לפרויקט פינוי בינוי לגבי הבית המשותף.

 

שימו לב, חוק פינוי בינוי קובע כי ישנם תנאים מסוימים המאפשרים כפייה של פרויקט פינוי בינוי על דייר מסוים. לדוגמא, בבית משותף אשר בו למעלה מחמש דירות, די בהסכמה של ארבע חמישיות מבעלי הדירות בבניין, אשר 75% מהרכוש המשותף צמוד לדירות בבעלותם, בכדי להכריח דייר סורר לעבור פרויקט פינוי בינוי. בבתים משותפים בהם ישנן ארבע או חמש דירות, צריך הסכמה מצד כל בעלי הדירות למעט אחד. גם במקרה זה, בעלי הדירות המסכימים על הפרויקט צריכים להיות בעלי 75% מהרכוש המשותף באופן שהוא צמוד לדירותיהם.


תביעה נזיקית נגד הדייר הסורר, האמנם?


שימו לב, ידוע כי קיימים אינטרסים רבים מבחינת כל הצדדים להביא לביצועה של עסקת פינוי בינוי. מבחינת הדיירים, זוכים הם לדירה בעלות גבוה יותר מן הדירה אשר פינו. העירייה זוכה לשפר את חזות פני הרחוב והקבלן המתקשר זוכה לבנות דירות ולמכרן למרבה במחיר. היות והאינטרסים הללו נוגעים לכל הצדדים בעסקה, דייר סורר אשר עלול להפיל את העסקה יכול למצוא עצמו תחת סנקציות חריפות במיוחד.

 

על פי סעיף 2 לחוק פינוי בינוי, התנגדות זו עלולה להקים כנגד הדייר הסורר עילה נזיקית. על פי החוק, במידה והדייר הסורר נוקט בסירוב בלתי סביר לשם ביצוע עסקת פינוי בינוי, או במקרה בו הוא מתנה את ביצועה של העסקה בתנאים בלתי הגיוניים, ניתן להגיש כנגדו תביעה נזיקית.

 

תנאי בלתי סביר זה יכול להיות דרישה לדירת גן יוקרתית או תאריך בלתי סביר לסיום העבודות. במילים אחרות, הזכות להסכים לפרויקט פינוי בינוי בבתים משותפים נתונה לבעלי 80% מהדירות בהתקיים תנאי שטח מתאימים. במידה ובעלי הדירות הסוררים מבקשים לטרפד את העסקה, רשאים הדיירים המסכימים לתבוע אותם בעילות נזיקיות שונות. עילת התביעה הנזיקית נשענת על טענה של סירוב בגין סיבות בלתי סבירות.


סיבות סבירות שבגינן ניתן להתנגד לפינוי בינוי


החוק קובע מספר סייגים לסעיף הנזיקי כנגד הדייר הסורר. על פי החוק, קיימים ארבעה תנאים המאפשרים התנגדות לפינוי בינוי, באופן בו ההתנגדות הנ"ל תחשב כסבירה. מיותר לציין כי מקרה בו עסקת הפינוי בינוי איננה כדאית מבחינה כלכלית מהווה סיבה מספיק טובה להתנגד לה. מקרים נוספים יכולים להיות סיטואציות בהן לא הוצע דיור חלופי הולם לדייר הסורר, לא הוצעו לא בטוחות הולמות או במקרה בו קיימת נסיבה אישית מיוחדת.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

מהו שמאי מקרקעין מוסמך ומהן חובותיו?

שמאי זה, במידה והינו מקצועי ומוסמך, ניחן בשליטה בתחום המפות, האדריכלות, הנדל"ן, חומרי הבנייה (ואיכותם), מצב השוק הרלבנטי ודיני המקרקעין. 

רכוש משותף, מהו?

רכוש משותף, מהו?

מהו הרכוש המשותף? כיצד יש להתנהל מולו ומהי משמעותו של סעיף 52 לחוק המקרקעין? 

איך בוחרים קבלן לתמ"א 38?

בחירת הקבלן אשר יבצע עבור הדיירים והנכס את עבודות החיזוק הינה נושא מורכב... 

היבטים על תמ"א 38 ביוזמת הדיירים

האם דיירים יכולים מיוזמתם להרים פרויקט של תמ"א 38? להלן מאמר קצר אשר סוקר את ההיבטים השונים בעניין זה... 

הוקם מאגר שמאים לפרויקט פינוי בינוי

בעקבות המחאה, הוקם מאגר שמאי מקרקעין לשיפור השירות הציבורי בנוגע לפרויקט פינוי בינוי... 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

תמ"א 35, מה הוראות התכנית?

תמ"א 35 היא תכנית לפיתוח ובניית המדינה תוך שמירה על שטחים פתוחים ורציפים, והגנה על הטבע, החקלאות והנופים של המדינה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.