משכנתא שאינה נפרעת כאשר הערבים לעסקה גרים בצידו הלבנוני של כפר רג`ר
דרגו את המאמר |
|

המשכנתא לא נפרעת והערבים לעסקה נמצאים בצד הלבנוני של כפר רג’ר
בית המשפט השלום בחיפה נדרש לדון בבעיה משפטית חסרת תקדים העוסקת בסוגיות של נדל"ן ופירעון חוב. את התביעה הגיש בנק מזרחי-טפחות, כנגד תושב כפר רג’ר שעל גבול לבנון (הכפר החצוי לשניים, חלקו הדרומי בשטח ישראל וחלקו הצפוני בשטח לבנון), אשר ערב למשכנתא שלא נפרעה.
עורך דינו של החייב טען בבית המשפט כי לאחר נסיגת צה"ל מרצועת הביטחון בשנת 2000, עם חציית כפר רג’ר לשני חלקים, נאלץ בעל הדירה לו ערב מרשו, לנטוש את הנכס בעקבות התנכלויות מצד ארגון הטרור חיזבאללה.
האם תהיה לנתבע הגנה מן הצדק?
ההלוואה נשוא התובענה הייתה הלוואה שניתנה על אחריות משרד השיכון, והבנק אשר היה אמור להיות אמון על החזרתה היה התובע – מזרחי טפחות. מאחר והלווים מיאנו להשיב את הכספים בעבור המשכנתא, פנה הבנק לגבות את חובם מהערבים לעסקה, ובניהם הנתבע בעניינינו.
עורך הדין מטעם הבנק ניסה למסור את כתבי התביעה לערבים, אשר חיים בצידו הלבנוני של הכפר, אך האחרונים סירבו לחתום על הטפסים ופסק הדין ניתן שלא בנוכחותם.
השופטת, גילה ספרא, קבעה בפסק דינה, כי יש לבטל את פסק הדין כנגד הערבים, שכן הם חוסים תחת מטריית ההגנה מן הצדק. השופטת פסקה כי הערבים יוכלו להגיש ערעור על פסק הדין בתוך 30 יום ובנק מזרחי טפחות מסר לאתר "NRG" שהוא מכבד את החלטתה של השופטת וימתין להגשת הערעור.