סגירת גן אירועים שפעל ללא רישיון ועל קרקע חקלאית
דרגו את המאמר |
|
.jpg)
סגירת גן אירועים אשר פעל על קרקע חקלאית ללא רישיון
התופעה של גני אירועים אשר פועלים ללא רישיון הינה תופעה מוכרת בענף האירועים בישראל. יודגש כי יש לבחון היטב האם גן האירועים אשר בו סגרתם את האירוע שלכם הוא גן הפועל כדין וכחוק.
לדוגמא, זוגות אשר קבעו להתחתן בגן האירועים בקיבוץ יקום בקיץ הקרוב, יאלצו כעת למצוא לעצמם מקום חלופי. בית המשפט השלום הורה על סגירת הגן לאלתר וזאת בשל שימוש במקרקעין ללא היתר על קרקע חקלאית.
בית משפט השלום קבע כי יש לקנוס ב-150,000 שקלים את הקיבוץ ולסגור את גן האירועים אשר הופעל בשטחו. מדובר אפוא בהפעלה של גן אירועים על קרקעה שייעודה חקלאי. קנס זהה הוטל גם על החברה אשר הפעילה את הגן בתקופה מושא כתב האישום. כמו כן, בית המשפט הטיל קנסות בסך 50,000 שקלים על כל אחד ממנהלי החברה באופן אישי.
הנאשמים מבקשים לדחות את ביצוע פסק הדין, אך לשווא
במסגרת גזר הדין, הוציאה השופטת הבכירה אביבה טלמור צו מניעה כנגד השימוש החורג אשר עשו הנאשמים בקרקע החקלאית. משמעותו של צו זה הינה סגירה מיידית של המתחם. הנאשמים ביקשו לעכב את ביצועו של גזר הדין וזאת משום שהם מתכוונים לערער על החלטת בית המשפט לבית המשפט המחוזי. לטענתם, ישנם אירועים רבים אשר הוזמנו כבר לקיץ הקרוב וצו המניעה עלול להביא לביטולם תוך גרימת נזק כספי כבד מנשוא.
השופטת, כאמור, לא קיבלה את טענותיהם של הנאשמים וקבעה כי אין לדחות את ביצוע פסק הדין ומתן הצו החורג. לטענתה, כל אחד מהנאשמים ביצע עבירה חמורה. מדובר בשימוש ללא היתר במקרקעין והנאשמים ידוע היטב כי ייעודה של הקרקע אינו מאפשר הפעלת גן אירועים במקום.
בגזר הדין נכתב כי הנאשמים עשו במקרקעין שימוש רחב היקף והפעילו במקום גן אירועים בניגוד מוחלט לדין. למעשה, הנאשמים הפיקו רווחים כלכליים וטובות הנאה משימוש זה, ואי לכך יש להטיל עליהם ענישה משמעותית ומרתיעה, כתבה השופטת.
חרף הביקורת החריפה שנמתחה על הנאשמים בבית המשפט, השופטת ציינה כי עברם הפלילי הנקי, והיקף ההכנסות הצנוע כתוצאה מהפעלת הגן בחודשי הקיץ בלבד, היו עבורם שיקולים לקולא. כמו כן, חלק ניכר מהכנסות הגן שימש על מנת להביא להכשרתו החוקית של המקום.