www.what2do.co.il

חברת ליסינג הפעילה עסק למסחר כלי רכב במגרש המיועד לצורכי תעשייה בלבד

דרגו את המאמר

חברת ליסינג הפעילה עסק למסחר כלי רכב במגרש המיועד לצורכי תעשייה בלבד

הועדה המקומית לתכנון ובניה באצבע הגליל הגישה כתב אישום כנגד שלושה נאשמים, ביניהם המשכירה והשוכרים של מגרש בחצור הגלילית.

הנאשמים הואשמו בגין שימוש חורג בשטח ללא קבלת היתר כדין. בית משפט השלום בצפת נדרש להכריע בסוגיה זו.

 

במהלך שנת 2010 התגלה כי במגרש המצוי בחצור הגלילית בוצע שימוש חורג ללא היתר, למטרת מסחר הכוללת קניה ומכירת כלי רכב. מבנה השטח הוא כ-100 מ"ר, והוא מיועד על פי תכניות הבנייה לתעשייה בלבד. עוד התברר כי השימוש במגרש לצורך מסחר נעשה בניגוד להוראות תכנית הבנייה.

 

מאז הקמת העסק המגרש משמש לצורך מסחר

 

שלושת הנאשמים כוללים את בעלת הנכס, החברה ששכרה ממנה את המגרש ומנהל בכיר מטעם החברה. בעלת הנכס הגיעה להסדר טיעון, עם המאשימה ובעקבותיו היא הורשעה וניתן גזר דינה בשנת 2011. שני הנאשמים הנוספים כפרו בעובדות כתב האישום.

 

מנהל החברה העיד כי העסק פועל מאז 1984, והוא לא היה מודע לכך שייעודו של המקרקעין הוא לצורכי תעשייה בלבד והוסיף כי מעולם לא נדרש ממנו לבצע שינוי בשימוש המקרקעין.

 

מטעם המאשימה העיד המפקח על המקרקעין כי המגרש מיועד לצורכי תעשייה בלבד. המפקח הציג בפני בית המשפט את דו"ח הפיקוח שערך בפברואר 2011 ותמונות של המבנה שהוא צילם באותו מועד. בצילומים נראים שלטים מחוץ למבנה, ועליהם מופיעים הכיתובים "ליסינג והשכרת רכב".
בנוסף הציג המפקח את רישיון העסק שניתן על-ידי אגף הרכב במשרד התחבורה, בו מופיעה הכתובת של המגרש המדובר בחצור הגלילית.

 

האם הנאשמים עשו שימוש חורג במקרקעין?

 

מנגד טען הסנגור כי המאשימה לא הוכיחה את יעוד המקרקעין, ולא הוכח הקשר בין תכנית בנייה של העיר לשטח בו ביקר המפקח וכן לא הוגש כראיה תשריט של תכנית הבנייה. עוד טען הסנגור שהמאשימה לא הוכיחה את הקשר של הנאשמים לעבירות של חוק התכנון והבנייה.

 

סעיף 1 לחוק התכנון והבנייה קובע כי שימוש חורג בשטח הינו השימוש שלא הותר באופן במפורש בתכנית הבנייה. וכי ייעודו של המקרקעין נקבע בתכנית.

 

בית המשפט התרשם שהמפקח מכיר היטב את המקום, זאת על סמך עדותו והצילומים שהציג. המפקח הודה כי במועד ביקורו במקום הוא אמנם לא ראה כל פעילות של מסחר מכוניות ולא ראה במקום את מנהל העסק, אך הוא השלים את החסר בעת גביית עדות מהנאשם, ממנה עלה מפורשות כי הוא מנהל חברה, העוסקת במכירת רכב, השכרתו ובדיקת הרכב לפני קניה.

 

המגרש מיועד לצורכי תעשייה בלבד

 

בית המשפט קבע כי המפקח הצליח להוכיח שבמגרש מבוצעת פעילות של מסחר בכלי רכב, ושימוש זה נחשב לחורג, מאחר והוא אינו נקבע בתכנית הבנייה.

 

על כן נקבע כי המאשימה הצליחה להוכיח את הקשר שבין שימוש חורג במקרקעין לפעילות של מכירת וקניית כלי רכב. בנסיבות אלה בית המשפט הרשיע את הנאשמים בביצוע עבירה על פי סעיף 204(ב) לחוק התכנון והבניה.

 

תו"ב 36466-04-11 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

תכנון ובניה - מהי בניה ?

החוק קובע כי בעוד שבנייה בתוך הבית פנימה איננה בגדר בנייה המחייבת היתר בנייה – והיא מותרת, הרי שכל בנייה ואף תיקון או שיפוץ הבית מבחוץ – אסורה ... 

תכנון ובנייה - בקשה לביטול כתב אישום

בניגוד לענישה ללא הרשעה כאן מבקש הנאשם כי המאשימה תחזור לחלוטין מכתב האישום נגדו ללא כל סנקציה שהיא ותוך מחיקתה ומשיכתה מביהמ"ש.  

תכנון ובנייה - טענות הגנה

סגרת מרפסת? כבר בנית? הוגש נגדך כתב אישום? איך מתמודדים ... 

תכנון ובניה - בקשה להארכת מועד, דחיית דיון

לעיתים דחייה מוצדקת עניינית בהיות המדובר בהליך מתקדם בהוצאת ההיתר והנאשם מבקש להגיע לדיון הקרוב כשהיתר כבר בידיו.  

תכנון ובנייה - תלונת אזרח על מפגע חורג, כתב אישום

הלשנות – מה לעשות, הן המקור, בהרבה מיקרים להגשת כ. אישום. הפקחים מידגמית, ביקורות, בהעדר כח אדם אינם מסוגלים לראות הכל ... 

תכנון ובניה - ייצוג ע"י עורך דין - בית משפט

ייצוגך ע"י עו"ד פוטר אותך בדר"כ מהצורך בהופעה ונהוג (הגם שהדבר תלוי בשופט) בנוסף ליפוי כח מחתימך על בקשה לשפיטה בהעדר.  

תכנית מתאר ארצית, מחוזית, מקומית

המועצה הארצית רשאית להורות על עריכת תכנית המיתאר הארצית חלקים חלקים לפי שטחים שונים של המדינה או לפי הענינים שהם נושא התכנית, ודין כל חלק כאמור כדין תכנית המיתאר הארצית.  

חלוקת או איחוד מגרשים, קרקעות

הופקדה תכנית לחלוקה חדשה, יעביר יושב-ראש מוסד התכנון שהפקיד את התכנית העתק ממנה ללשכת רישום המקרקעין הנוגעת בדבר, ורשם המקרקעין ירשום הערה על יד כל חלקה רשומה העשויה להיפגע על ידי התכנית. 

עבודות טעונות היתר, שימוש חורג ומתי נקבל הקלות

לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין, היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר 

מה אומר חוק התכנון והבניה על הפקעות מגרשים ושטחים?

הועדה המקומית רשאית, בכל עת לאחר תחילת תקפה של תכנית מיתאר מקומית או של תכנית מפורטת, להפקיע מקרקעין בתחום התכנית, כשהפקעתם דרושה, לדעת הועדה המחוזית, למטרה ציבורית שלה נועדו בתכנית האמורה 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.