www.what2do.co.il

ערך הדירה ירד בשל חסימת חלון דרומי על ידי בניין חדש

דרגו את המאמר

ערך הדירה ירד בשל חסימת חלון דרומי על ידי בניין חדש

קבלן בניה ביקש לבנות בניין חדש בירושלים, בסמוך לדירתה של אשה מבוגרת וחולה. במהלך הבניה הוא הרס את המחסן שהיה צמוד לדירתה, והתחייב לבנות במקומו מחסן חדש, ואף חסם בבניין את חלון דירתה.

 

שנים ספורות לאחר השלמת הבניה, בעלת הדירה נפטרה ובתה היחידה ירשה את הזכויות בדירה. הבת טענה כי הקבלן ניצל את מצבה הרפואי ותמימותה של אמה החולה והתעשר על חשבונה, מאחר והתחייב לבנות מבנה חדש במקום המחסן שהרס, אולם הוא הפר את התחייבותו, וניצל את השטח על מנת לבנות עליו חניה תת קרקעית ומחסנים לדירות החדשות.

 

עוד טענה כי הבניין החדש פגע בערך הדירה בשל חסימת חלון דרומי, על כן הוגשה תביעה נגד הקבלן. בית משפט השלום בירושלים נדרש להכריע האם התובעת זכאית לפיצויים.

 

על פי עובדות כתב התביעה, הדירה נרכשה על ידי האם מעמידר בשנת 1991, לאחר שהתגוררה בה בשכירות מוגנת מאז שנת 1949. בשנת 2009 נפטרה האם, והתובעת ירשה את זכויותיה בדירה. בין השנים 2002-2004 הנתבע בנה בניין חדש בצמוד לדירה. במהלך תקופה זו חתם על התחייבות לבנות מחסן בן ארבע קירות ללא תקרה, בצמוד לדירה של האם המנוחה, במקום המחסן שהרס על מנת לאפשר את בנייתו של הבניין.

 

הקבלן ניצל את השטח על מנת לבנות מחסנים וחניה תת קרקעית

 

לטענת התובעת, הנתבע הפר את ההתחייבות בכך שלא בנה את המחסן ואף ניצל את השטח הצמוד לדירה והצמיד אותו לבניין שבנה, על מנת לאפשר נגישות למעלית ולחדר המדרגות, ולהקמת מחסנים חדשים וחניה תת קרקעית. עוד ציינה כי כתוצאה מבניית הבניין החדש, נאטם החלון בקיר הדרומי, ובכך נפגע ערכה בשל אי חדירת אור ואוויר לדירה.

 

על פי חוות דעת של שמאי התובעת זכאית לפיצויים בסך של 179,000 שקלים, בגין ירידת ערך הדירה בשל אטימת החלון, הפסד דמי שימוש ראויים במחסן והתעשרותו של הנתבע עקב הריסת המחסן.

 

הקבלן טען כי התחייב להחזיר את המצב לקדמותו בתום הבנייה

 

הנתבע טען כי יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות, מאחר וחלפו למעלה משבע שנים מאז החתימה על ההתחייבות להחזיר את המצב לקדמותו. לטענתו, מעולם לא התחייב בפני האם לבנות מחסן, על כן לא הפר את התחייבותו, ואף בנה את משטח החצר מחדש. עם זאת הוא הסכים להסיר לאלתר את אטימת חלון, תוך בניית חלון אנגלי.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הגיע בית המשפט למסקנה כי לא ניתן להשיב את המצב לקדמותו, מאחר ואין אפשרות לבנות מחסן תחת זה שנהרס, וקבע כי מן הראוי היה שהנתבע יציע לתובעת מחסן תת קרקעי מתוך המחסנים החדשים שנבנו, אולם עקב שיקולים כספיים העדיף למכור אותם לדיירי הבניין. 

 

התובעת תפוצה על ידי הקבלן בסך של 112,500 שקלים

 

עוד קבע כי אין מקום מבחינה הנדסית להחזרת המצב לקדמותו תוך הסרת האטימה ובניית חלון אנגלי, על כן נקבע כי התובעת זכאית לפיצויים בגין ירידת ערך הדירה ובגין המחסן שנהרס. בנסיבות אלה התביעה התקבלה, והקבלן חויב לפצות את התובעת בסכום של 112,500 שקלים, בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 15,000 שקלים.

 

ת"א 39340-11-10 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

תכנון ובניה - מהי בניה ?

החוק קובע כי בעוד שבנייה בתוך הבית פנימה איננה בגדר בנייה המחייבת היתר בנייה – והיא מותרת, הרי שכל בנייה ואף תיקון או שיפוץ הבית מבחוץ – אסורה ... 

תכנון ובנייה - בקשה לביטול כתב אישום

בניגוד לענישה ללא הרשעה כאן מבקש הנאשם כי המאשימה תחזור לחלוטין מכתב האישום נגדו ללא כל סנקציה שהיא ותוך מחיקתה ומשיכתה מביהמ"ש.  

תכנון ובנייה - טענות הגנה

סגרת מרפסת? כבר בנית? הוגש נגדך כתב אישום? איך מתמודדים ... 

תכנון ובניה - בקשה להארכת מועד, דחיית דיון

לעיתים דחייה מוצדקת עניינית בהיות המדובר בהליך מתקדם בהוצאת ההיתר והנאשם מבקש להגיע לדיון הקרוב כשהיתר כבר בידיו.  

תכנון ובנייה - תלונת אזרח על מפגע חורג, כתב אישום

הלשנות – מה לעשות, הן המקור, בהרבה מיקרים להגשת כ. אישום. הפקחים מידגמית, ביקורות, בהעדר כח אדם אינם מסוגלים לראות הכל ... 

תכנון ובניה - ייצוג ע"י עורך דין - בית משפט

ייצוגך ע"י עו"ד פוטר אותך בדר"כ מהצורך בהופעה ונהוג (הגם שהדבר תלוי בשופט) בנוסף ליפוי כח מחתימך על בקשה לשפיטה בהעדר.  

תכנית מתאר ארצית, מחוזית, מקומית

המועצה הארצית רשאית להורות על עריכת תכנית המיתאר הארצית חלקים חלקים לפי שטחים שונים של המדינה או לפי הענינים שהם נושא התכנית, ודין כל חלק כאמור כדין תכנית המיתאר הארצית.  

חלוקת או איחוד מגרשים, קרקעות

הופקדה תכנית לחלוקה חדשה, יעביר יושב-ראש מוסד התכנון שהפקיד את התכנית העתק ממנה ללשכת רישום המקרקעין הנוגעת בדבר, ורשם המקרקעין ירשום הערה על יד כל חלקה רשומה העשויה להיפגע על ידי התכנית. 

עבודות טעונות היתר, שימוש חורג ומתי נקבל הקלות

לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין, היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר 

מה אומר חוק התכנון והבניה על הפקעות מגרשים ושטחים?

הועדה המקומית רשאית, בכל עת לאחר תחילת תקפה של תכנית מיתאר מקומית או של תכנית מפורטת, להפקיע מקרקעין בתחום התכנית, כשהפקעתם דרושה, לדעת הועדה המחוזית, למטרה ציבורית שלה נועדו בתכנית האמורה 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.