שנה מאסר ו-400,000 שקלים קנסות לבעלי אולם שהופעל על שטח חקלאי
דרגו את המאמר |
|
.jpg)
עונשי מאסר כנגד בעלי גן אירועים שהופעל על מקרקעין בו היתר חקלאי בלבד
בית המשפט השלום בפ"ת גזר עונשי מאסר של שנה בפועל וקנסות בגובה 400,000 שקלים על בעלי אולם אירועים שהופעל ללא היתר במקרקעין המיועדים למשק חקלאי.
בעלי האולם הקימו את גן האירועים במזכרת בתיה על שטח ובו היתר בניה למבנה חקלאי. כנגד גן האירועים הוצא צו זמני למניעת פעולות אשר הופר על ידי בעליו. בעקבות כך הוצא צו הפסקה שיפוטי כנגד האולם אשר גם הוא הופר על ידי בעלי הנכס. בעקבות ההפרה הזו, הוצא כנגד גן האירועים צו איסור שימוש במקרקעין לשימוש חורג אשר נכנס לתוקפו בדצמבר 2002.
העניין נשוא התובענה עבר לערכאות בתי המשפט השונים, וניצול מערכת בית המשפט אפשרה לבעלי האולם להפעילו במשך כעשר שנים עד שנגזר דינם הנוכחי.
שופט בית המשפט העליון: בעלי הבית טוענים טענות סרק
תובע וועדת התכנון והבניה ביקש מבית המשפט להטיל על הנאשמים עונשי מאסר בפועל וכן קנסות על סך למעלה מ-3 מיליון נוכח חלוף הזמן בו עבד גן האירועים תוך הפרת צווי משפט. באחד מהדיונים בבית המשפט העליון בעניין גן האירועים מתח השופט ג’ובראן ביקורת חריפה על הניצול הציני שעשו בעלי האולם בהליכי המשפט וכתב:
"אציין, כי הבקשה שבפני הינה חוליה נוספת בשרשרת הליכי הסרק שפתחו בהם המבקשים. אין מנוס מן המסקנה כי כל מטרתם של המבקשים בהליך זה, כמו גם בהליכים אחרים היא לעכב קיומו של הצו ככל שניתן, עד אשר, לתקוותם, יוכשר השימוש הנוכחי במבנה. למטרה זו, עושים המבקשים שימוש לרעה בהליכי משפט ומשחיתים לריק זמן שיפוטי יקר".
"הפקרות שהינה מכת מדינה"
שופטי בית משפט השלום קבעו בגזר הדין כי עבירות של שימוש כנגד היתר במקרקעין הינם העבירות החמורות ביותר בענף הבנייה. ואף כינו את הבנייה ואיתה השימוש הציני בבית המשפט – הפקרות שהינה מכת מדינה.
אי לכך קבעו השופטים כי התופעה של עבריינות בנייה הינה תופעה קשה הדורשת ענישה מחמירה, עקב הזלזול בבית המשפט ובעקבות הרווחים אשר מנפיקים העבריינים מההפרות כל אימת שעומד ותלוי עניינם בערכאות השונות.
אי לכך, גזר בית המשפט על השניים עונשים של שנה מאסר בפועל, קנסות בגובה 400,000 שקלים, עונש מאסר על תנאי והתחייבות על סך 100,000 שקלים כנגד עבירות זהות בעתיד.