www.what2do.co.il

התנגדות להקמת גן ילדים בשכונת מגורים בעקבות מטרדי חניה ורעש

דרגו את המאמר

התנגדות להקמת גן ילדים בשכונת מגורים בעקבות מטרדי חניה ורעש

התנגדויות להקמת גן ילדים באזור מגורים בטענת מטרד


תושבים בשכונת מגורים בקריית אונו הגישו עתירה כנגד החלטתן של רשויות התכנון והבנייה להתיר שימוש חורג אשר יאפשר הפעלת גן ילדים בשכונתם. העותרים פנו לבית המשפט לעניינים מנהליים וטענו כי אין לאפשר את קיומו של ההיתר המדובר, וזאת משום שהגן יגרום לבעיות חנייה ומטרדי רעש. מנגד, הגננת טענה כי ההשקעה בגן עלתה כדי חצי מיליון שקלים וההיתר ניתן כדין ובאופן סביר.

 

המשיבה הפעילה במשך כ-20 שנה גן בקריית אונו במקום אחר. לאחר שפג תוקפו של ההיתר שניתן להפעלת הגן במקום זה, הגננת ביקשה לעבור עם עסקה לשכונה נשוא העתירה. אי לכך, היא פנתה לוועדת התכנון והבנייה והגישה בקשה לקבלת היתר לשימוש חורג. העותרים הגישו התנגדויות לוועדה אך זו התירה את השימוש במקום למשך 10 שנים. עם זאת, הוועדה הגבילה את מספר הילדים בגן (עד 40) וקבעה כי יש להקים גדר במקום. כמו כן, הוסדרו שתי חניות לטובת הגננת וההורים.


הצדדים הגישו עררים על החלטה זו וועדת עררים הפחיתה את תקופת ההיתר ל-7 שנים בלבד. כמו כן, הוגדל מספר הילדים המותר בגן (עד 51) ונקבעו שני מקומות חניה נוספים. וועדת העררים קבעה גם כי ההורים יוכלו לעצור בצד הכביש בשעות הבוקר לשם הורדת הילדים והקטינים לא ייצאו לשחק בחצר הגן בין שתיים לארבע.


העתירה לבית המשפט לעניינים מינהליים


השכנים לא השלימו גם עם החלטתה של וועדת הערר והגישו את העתירה דנן לבית המשפט לעניינים מנהליים. במסגרת העתירה, נטען כי ההיתר הממושך היה צריך להתבטל וזאת משום שהוא היה אמור להינתן לזמן קצר בלבד. כמו כן, העותרים הוסיפו כי ההחלטה להעניק את ההיתר הייתה בלתי סבירה וזאת משום שהוועדה כלל לא בדקה האם קיימים גנים אחרים באזור ומהו היקף המטרד כתוצאה מהרעש ובעיות החניה.


הגננת, העירייה, והוועדה המקומית, טענו כי הקמתו של הגן ענתה על צורך ציבורי חשוב אשר לא זכה לביטוי ראוי בתוכניות המתאר. כמו כן, הודגש כי בשל הגידול באוכלוסייה במקום, הקמתו של גן נוסף בסביבת המגורים הייתה הכרחית. המשיבות הדגישו כי הקמתו של הגן לא אושרה באופן גורף והיא הוגבלה באמצעים ראויים לרווחת התושבים. וועדת הערר טענה כי החלטתה הייתה סבירה והיא התייחסה בין השאר לוותקה של הגננת ולהשקעה הכספית הרבה שהושקעה על ידה בגן החדש.


בית המשפט קיבל את העתירה רק באשר למספר הילדים המקסימאלי בגן. השופטת, יהודית שיצר, ציינה כי היות והיתר לשימוש חורג הינו "הסדר יוצא דופן", יש לעשות בו שימוש באופן זמני ומוגבל בלבד. כמו כן, השופטת הדגישה כי הגננת לא הגישה בקשה לשינוי תוכנית המתאר והלכה ישר בנתיב של "קבלת היתר לשימוש חורג". עם זאת, נקבע כי הוכח הצורך הציבורי בפתיחת גן באזור, הגם שזה נעשה בשכונות מגורים. נקבע כי מספר הגנים במקום לא ענה על דרישות האוכלוסייה, וזאת משום שתוכנית המתאר לא לקחה בחשבון באופן מלא את הגידול במספר התושבים במקום. לסיכום, בית המשפט התיר את ההיתר לשימוש חורג על כנו, אך הפחית את מספר הילדים המקסימאלי ל-40 בלבד.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

תכנון ובניה - מהי בניה ?

החוק קובע כי בעוד שבנייה בתוך הבית פנימה איננה בגדר בנייה המחייבת היתר בנייה – והיא מותרת, הרי שכל בנייה ואף תיקון או שיפוץ הבית מבחוץ – אסורה ... 

תכנון ובנייה - בקשה לביטול כתב אישום

בניגוד לענישה ללא הרשעה כאן מבקש הנאשם כי המאשימה תחזור לחלוטין מכתב האישום נגדו ללא כל סנקציה שהיא ותוך מחיקתה ומשיכתה מביהמ"ש.  

תכנון ובנייה - טענות הגנה

סגרת מרפסת? כבר בנית? הוגש נגדך כתב אישום? איך מתמודדים ... 

תכנון ובניה - בקשה להארכת מועד, דחיית דיון

לעיתים דחייה מוצדקת עניינית בהיות המדובר בהליך מתקדם בהוצאת ההיתר והנאשם מבקש להגיע לדיון הקרוב כשהיתר כבר בידיו.  

תכנון ובנייה - תלונת אזרח על מפגע חורג, כתב אישום

הלשנות – מה לעשות, הן המקור, בהרבה מיקרים להגשת כ. אישום. הפקחים מידגמית, ביקורות, בהעדר כח אדם אינם מסוגלים לראות הכל ... 

תכנון ובניה - ייצוג ע"י עורך דין - בית משפט

ייצוגך ע"י עו"ד פוטר אותך בדר"כ מהצורך בהופעה ונהוג (הגם שהדבר תלוי בשופט) בנוסף ליפוי כח מחתימך על בקשה לשפיטה בהעדר.  

תכנית מתאר ארצית, מחוזית, מקומית

המועצה הארצית רשאית להורות על עריכת תכנית המיתאר הארצית חלקים חלקים לפי שטחים שונים של המדינה או לפי הענינים שהם נושא התכנית, ודין כל חלק כאמור כדין תכנית המיתאר הארצית.  

חלוקת או איחוד מגרשים, קרקעות

הופקדה תכנית לחלוקה חדשה, יעביר יושב-ראש מוסד התכנון שהפקיד את התכנית העתק ממנה ללשכת רישום המקרקעין הנוגעת בדבר, ורשם המקרקעין ירשום הערה על יד כל חלקה רשומה העשויה להיפגע על ידי התכנית. 

עבודות טעונות היתר, שימוש חורג ומתי נקבל הקלות

לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין, היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר 

מה אומר חוק התכנון והבניה על הפקעות מגרשים ושטחים?

הועדה המקומית רשאית, בכל עת לאחר תחילת תקפה של תכנית מיתאר מקומית או של תכנית מפורטת, להפקיע מקרקעין בתחום התכנית, כשהפקעתם דרושה, לדעת הועדה המחוזית, למטרה ציבורית שלה נועדו בתכנית האמורה 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.