האם פרשת הקרקעות של האלוף גלנט תעכב את מינוי הרמטכ``ל - עתירה לבג``צ
דרגו את המאמר |
|
.jpg)
האם האלוף גלנט סיפח קרקעות במושב עמיקם שלא כחוק?
שופטי בג"צ מתחו הבוקר (10.1.11) ביקורת על התנהלות המדינה בפרשת הקרקעות של האלוף יואב גלנט, אשר עומד להיכנס לתפקיד הרמטכ"ל בחודש הבא. עם זאת, בית המשפט הסתייג מלקבוע שהעתירה מצדיקה את התערבות בג"צ בהחלטה הממשלתית למנות את גלנט לרמטכ"ל הבא.
מדובר בעתירה אשר הוגשה על ידי התנועה הירוקה ובמסגרתה נטען כי גלנט השתלט באופן עקבי ובניגוד לחוק על קרקעות בסמוך לביתו במושב עמיקם. העותרים טענו כי סיפוח הקרקעות, שהינן קרקעות מדינה, נעשה שלא כחוק ותוך התנהגות בריונית מצידו של גלנט.
המדינה טענה, בדיון קודם כי משפחות אחרות קיבלו אף הן אישור לספח שטחים אך בדיון שנערך הבוקר הודתה המדינה כי שגתה בעניין זה. בית המשפט העביר ביקורת על טענות המדינה ההפוכות, אך בירך על תיקונן.
שטח של 35 דונמים
במהלך הדיון התברר כי גלנט היה היחידי מתושבי עמיקם אשר קיבל אישור לספח שטחים. מדובר אפוא בשטח חקלאי אשר משתרע על כ-35 דונמים שנטען כי גלנט סיפח לביתו שלא כדין. השופטים ציינו כי למרות שהדבר הובהר לכל הגורמים הדרושים כבר לפני כשלוש שנים, עד היום העניין טרם טופל סופית.
במידה ומדובר בעניין הדורש תיקון, כתבה השופטת אסתר חיות בפסק הדין, אפשר היה לצפות מהמדינה והגורמים הרלבנטיים כי יהיו להם תשובות ברורות בנושא זה.
נציגת הפרקליטות טענה כי מבחינת הרשויות נעשתה כבר לפני שבע שנים פנייה להכשיר את הקרקע והפרקליטות סברה שאישור כזה ניתן במועד הדיון הקודם בבג"צ. בנוגע לטענותיהם של העותרים, ענתה נציגת הפרקליטות כי אין בהתנהלות גלנט פגם ערכי אשר מצדיק את ביטול או עיכוב מינויו.
נציג העותרים טען כי היה על הוועדה לבדוק האם מעשים אלו שנעשו על ידי הרמטכ"ל הינם ברי השלכה על מינויו של גלנט לראש המטה הכללי. לטענת העותרים, הרמטכ"ל אמור להיות נקי מכל רבב והוא משמש כסמל ודוגמא. השופט פוגלמן אמר בתגובה לכך כי ספק אם השאלה הערכית שמעלים העותרים מגיעה לרף החריג המצדיק את התערבות בית המשפט בהחלטה הממשלתית.
דובר צה"ל מסר, בשמו של האלוף גלנט, כי מדובר בתלונה שנדונה בבג"צ ונדחתה על ידו ביולי 2009. מדובר צה"ל נמסר עוד כי בג"צ דחה את התלונה תוך שהוא מחייב את העותרים לשלם לאלוף הוצאות משפט.