www.what2do.co.il

תביעה על סך 32 מיליון ש``ח כנגד דיירים המסרבים לפרויקט פינוי בינוי ביהוד

דרגו את המאמר

תביעה על סך 32 מיליון ש``ח כנגד דיירים המסרבים לפרויקט פינוי בינוי ביהוד

תביעה על סך 32 מיליון שקלים כנגד סרבני פינוי בינוי


14 בעלי דירות ביהוד, אשר ביקשו להתארגן להקמת פרויקט פינוי בינוי בשטח הבניין המשותף, נתקלו ב"סרבנות קשה" מצד זוג שכנים. לאחר שניסיונות שונים להתגבר על הסרבנות הנ"ל עלו בתוהו, הוגשה על ידי הדיירים תביעה על סך 32 מיליון שקלים כנגד הדיירים הסרבנים.

 

מדובר בתביעה שנייה אשר מוגשת על ידי בעלי הדירות כנגד סרבנים בבניין (וזאת על סך תקדימי בתביעות בענף זה). התביעה הראשונה בפרויקט הוגשה לפני כשלושה חודשים כנגד דיירים סרבנים אחרים. תביעה זו הוגשה על סך של 27 מיליון שקלים. הנתבעים החליטו, לאחר שהוגשה התביעה, להצטרף לפרויקט.


הבניין המדובר הינו מקבץ של ארבעה בניינים על שטח של 16 יחידות דיור המשתרעות על כ-60 מ"ר בממוצע. כיום, שווי הדירות מוערך בכ-700,000 שקלים לדירה. ב"כ הדיירים המעוניינים בפרויקט טוען כי במסגרת פינוי-בינוי יהיה ניתן להקים במקום מגדל בן 15 קומות ובו 120 דירות בשטח ממוצע כפול של כ-120 מ"ר ליחידה. כמו כן, הוא טוען כי על פי החוזה אשר נחתם מול היזם, כל אחד מבעלי הדירות הנוכחים יזכה לקבל שתי דירות בפרויקט החדש.

 

האם הדיירים הסרבנים עומדים בתנאי הסרבנות לפי החוק?


ב"כ הדיירים אשר מעוניינים בפרויקט הוסיף כי הדיירים הסרבנים לא הציגו כל נימוק אשר ניתן לאחוז בו מתוקף הדייר הסרבן בפרויקט פינוי בינוי. לדבריו, לא התקיים התנאי הראשון אשר יוצא מנקודת הנחה כי הפרויקט אינו כלכלי. ב"כ התובעים טען כי שווי דירותיהם החדשות של הדיירים בפרויקט החדש יעמוד על כ-3 מיליון שקלים.

 

בנוגע לתנאי השני המאפשר סירוב לפרויקט פינוי-בינוי בגין אי הצעת מקום מגורים חלופי, ב"כ התובעים טוען כי הוצע לדיירים הסרבנים שכ"ד בשיעור של כ-4,000 שקלים לחודש מיום הפינוי ועד למועד חזרתם לדירה החדשה. בכל הקשור לתנאי השלישי, העוסק בהעמדת בטוחות הולמות לצורך ביצוע העסקה, נטען כי הדיירים קיבלו הצעה לבטוחות בנקאיות על פי חוק המכר בסך שווין של הדירות העתידיות. בנוסף, בתביעה נטען כי בני הזוג לא הציגו כל נימוק אחר אשר היה יכול להצדיק את סירובם.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

תכנון ובניה - מהי בניה ?

החוק קובע כי בעוד שבנייה בתוך הבית פנימה איננה בגדר בנייה המחייבת היתר בנייה – והיא מותרת, הרי שכל בנייה ואף תיקון או שיפוץ הבית מבחוץ – אסורה ... 

תכנון ובנייה - בקשה לביטול כתב אישום

בניגוד לענישה ללא הרשעה כאן מבקש הנאשם כי המאשימה תחזור לחלוטין מכתב האישום נגדו ללא כל סנקציה שהיא ותוך מחיקתה ומשיכתה מביהמ"ש.  

תכנון ובנייה - טענות הגנה

סגרת מרפסת? כבר בנית? הוגש נגדך כתב אישום? איך מתמודדים ... 

תכנון ובניה - בקשה להארכת מועד, דחיית דיון

לעיתים דחייה מוצדקת עניינית בהיות המדובר בהליך מתקדם בהוצאת ההיתר והנאשם מבקש להגיע לדיון הקרוב כשהיתר כבר בידיו.  

תכנון ובנייה - תלונת אזרח על מפגע חורג, כתב אישום

הלשנות – מה לעשות, הן המקור, בהרבה מיקרים להגשת כ. אישום. הפקחים מידגמית, ביקורות, בהעדר כח אדם אינם מסוגלים לראות הכל ... 

תכנון ובניה - ייצוג ע"י עורך דין - בית משפט

ייצוגך ע"י עו"ד פוטר אותך בדר"כ מהצורך בהופעה ונהוג (הגם שהדבר תלוי בשופט) בנוסף ליפוי כח מחתימך על בקשה לשפיטה בהעדר.  

תכנית מתאר ארצית, מחוזית, מקומית

המועצה הארצית רשאית להורות על עריכת תכנית המיתאר הארצית חלקים חלקים לפי שטחים שונים של המדינה או לפי הענינים שהם נושא התכנית, ודין כל חלק כאמור כדין תכנית המיתאר הארצית.  

חלוקת או איחוד מגרשים, קרקעות

הופקדה תכנית לחלוקה חדשה, יעביר יושב-ראש מוסד התכנון שהפקיד את התכנית העתק ממנה ללשכת רישום המקרקעין הנוגעת בדבר, ורשם המקרקעין ירשום הערה על יד כל חלקה רשומה העשויה להיפגע על ידי התכנית. 

עבודות טעונות היתר, שימוש חורג ומתי נקבל הקלות

לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין, היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר 

מה אומר חוק התכנון והבניה על הפקעות מגרשים ושטחים?

הועדה המקומית רשאית, בכל עת לאחר תחילת תקפה של תכנית מיתאר מקומית או של תכנית מפורטת, להפקיע מקרקעין בתחום התכנית, כשהפקעתם דרושה, לדעת הועדה המחוזית, למטרה ציבורית שלה נועדו בתכנית האמורה 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.