תביעה על סך 32 מיליון ש``ח כנגד דיירים המסרבים לפרויקט פינוי בינוי ביהוד
דרגו את המאמר |
|
.jpg)
תביעה על סך 32 מיליון שקלים כנגד סרבני פינוי בינוי
14 בעלי דירות ביהוד, אשר ביקשו להתארגן להקמת פרויקט פינוי בינוי בשטח הבניין המשותף, נתקלו ב"סרבנות קשה" מצד זוג שכנים. לאחר שניסיונות שונים להתגבר על הסרבנות הנ"ל עלו בתוהו, הוגשה על ידי הדיירים תביעה על סך 32 מיליון שקלים כנגד הדיירים הסרבנים.
מדובר בתביעה שנייה אשר מוגשת על ידי בעלי הדירות כנגד סרבנים בבניין (וזאת על סך תקדימי בתביעות בענף זה). התביעה הראשונה בפרויקט הוגשה לפני כשלושה חודשים כנגד דיירים סרבנים אחרים. תביעה זו הוגשה על סך של 27 מיליון שקלים. הנתבעים החליטו, לאחר שהוגשה התביעה, להצטרף לפרויקט.
הבניין המדובר הינו מקבץ של ארבעה בניינים על שטח של 16 יחידות דיור המשתרעות על כ-60 מ"ר בממוצע. כיום, שווי הדירות מוערך בכ-700,000 שקלים לדירה. ב"כ הדיירים המעוניינים בפרויקט טוען כי במסגרת פינוי-בינוי יהיה ניתן להקים במקום מגדל בן 15 קומות ובו 120 דירות בשטח ממוצע כפול של כ-120 מ"ר ליחידה. כמו כן, הוא טוען כי על פי החוזה אשר נחתם מול היזם, כל אחד מבעלי הדירות הנוכחים יזכה לקבל שתי דירות בפרויקט החדש.
האם הדיירים הסרבנים עומדים בתנאי הסרבנות לפי החוק?
ב"כ הדיירים אשר מעוניינים בפרויקט הוסיף כי הדיירים הסרבנים לא הציגו כל נימוק אשר ניתן לאחוז בו מתוקף הדייר הסרבן בפרויקט פינוי בינוי. לדבריו, לא התקיים התנאי הראשון אשר יוצא מנקודת הנחה כי הפרויקט אינו כלכלי. ב"כ התובעים טען כי שווי דירותיהם החדשות של הדיירים בפרויקט החדש יעמוד על כ-3 מיליון שקלים.
בנוגע לתנאי השני המאפשר סירוב לפרויקט פינוי-בינוי בגין אי הצעת מקום מגורים חלופי, ב"כ התובעים טוען כי הוצע לדיירים הסרבנים שכ"ד בשיעור של כ-4,000 שקלים לחודש מיום הפינוי ועד למועד חזרתם לדירה החדשה. בכל הקשור לתנאי השלישי, העוסק בהעמדת בטוחות הולמות לצורך ביצוע העסקה, נטען כי הדיירים קיבלו הצעה לבטוחות בנקאיות על פי חוק המכר בסך שווין של הדירות העתידיות. בנוסף, בתביעה נטען כי בני הזוג לא הציגו כל נימוק אחר אשר היה יכול להצדיק את סירובם.