www.what2do.co.il

אושר פינוי בינוי ברמת אביב ב` בתל אביב

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

אושר פינוי בינוי ברמת אביב ב` בתל אביב

אושר פינוי בינוי ברמת אביב ב'


הועדה המחוזית לתכנון ובנייה בתל אביב אישרה תוכנית לפינוי בינוי ברמת אביב ב'. במסגרת התוכנית ייבנה בפינת הרחובות איינשטיין וטאגור מתחם של ארבעה מגדלים ובו 144 יחידות דיור. עסקינן בהגדלת מספר יחידות הדיור במקום, ביחס לתוכנית הקודמת אשר נדונה בוועדה לפני כחודשיים. עם זאת, שיטחן של הדירות יקטן. המעורבים בפרויקט טוענים כי הסיבה להקטנת הדירות והגדלת מספרן נובעת בכדי לאפשר הורדת מחירים.

 

הועדה קבעה כי 29 מהיחידות תהינה בגודל של 80 מ"ר, ויתר היחידות "ישתרעו" על פני 120 מ"ר. בהמלצת מהנדס העיר, מר חזי ברקוביץ', נקבע כי הצעת הבינוי תהיה מגדל בן 18 קומות, אשר לצידו שלושה בניינים בני 9 קומות כל אחד. כיום יש במקום 60 יחידות דיור בשלושה בניינים בני שלוש קומות.

 

מהנדס העיר: "התשתית בשכונה מאפשרת בנייה של 1,000 יחידות דיור נוספות"


הגורמים המעורבים בפרויקט סבורים כי מדובר בדירות "קטנות" אשר מהוות חלק מתפיסה חברתית של "דיור בר-השגה". עם זאת, לטענתם, הדירות אינן מוגדרות ככאלה וזאת בשל איסור אשר קבעה הממשלה על הגדרת פרויקטים ל"דיור בר השגה".

 

מהנדס העיר אמר בדיון אשר נערך לפני כחודשיים במשרדי הוועדה המחוזית כי מבדיקה אשר נערכה על ידי אגף ההנדסה בעירייה, התשתית המקומית ברמת אביב מאפשרת את בנייתן של עוד כ-1,000 יחידות דיור נוספות. לדבריו, וועדת התכנון והבניה תפעל בתקופה הקרובה בעניין זה.

 

התוכנית לא עברה "חלק"


יודגש כי התוכנית לא "עברה חלק". בין המתנגדים היו תושבי רחוב איינשטיין והתנועה להתחדשות ושימור רמת אביב ב'. המתנגדים טענו כי מדובר בתוכנית גרנדיוזית אשר תפגע בשטח הציבורי הפתוח בשכונה ותביא לאובדן מקומות חניה. התנגדותם של התושבים הגיעה גם עד כדי מאמר במוסף גלריה בעיתון הארץ. במאמר זה נפרשה משנתם הרומנטית של התושבים והתוכנית זכתה לכינוי "קרבות נדל"ן".

 

אביטל זוהר, יו"ר "התנועה להתחדשות ולשימור רמת אביב ב'", אמר ל"הארץ" כי התושבים רואים בפינוי ובינוי מדיניות בוטה ומעצבנת ומדובר למעשה בניסיון "לבנות מגדלים אשר יחריבו שכונה ירוקה ותוססת". כמו כן, זוהר ביקש להדגיש כי התנועה איננה מתנגדת להתחדשות אך היא סבורה שיש לעשות אותה במסגרת תוכניות קיימות כגון תמ"א 38. מנגד, החברה היזמית ותושבי המתחם טענו כי יש להגדיל את זכויות הבניה ללא פחות מ-180 יחידות.


בשבוע הבא יתקיים דיון בוועדה המחוזית בנוגע לתוכנית פינוי בינוי נוספת ברמת אביב. הפעם, מדובר על הקמת 180 יחידות דיור ברחוב רקאנטי. כיום, נמצאות במתחם רק כ-96 יחידות דיור בלבד. בדיון הקודם בעניין זה התנגדה עיריית תל אביב לתוכנית וקבעה כי יש להסתפק בשיפוץ הבניינים במסגרת תמ"א 38, ואין לבנות במתחם מבנים חדשים.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

תכנון ובניה - מהי בניה ?

החוק קובע כי בעוד שבנייה בתוך הבית פנימה איננה בגדר בנייה המחייבת היתר בנייה – והיא מותרת, הרי שכל בנייה ואף תיקון או שיפוץ הבית מבחוץ – אסורה ... 

תכנון ובנייה - בקשה לביטול כתב אישום

בניגוד לענישה ללא הרשעה כאן מבקש הנאשם כי המאשימה תחזור לחלוטין מכתב האישום נגדו ללא כל סנקציה שהיא ותוך מחיקתה ומשיכתה מביהמ"ש.  

תכנון ובנייה - טענות הגנה

סגרת מרפסת? כבר בנית? הוגש נגדך כתב אישום? איך מתמודדים ... 

תכנון ובניה - בקשה להארכת מועד, דחיית דיון

לעיתים דחייה מוצדקת עניינית בהיות המדובר בהליך מתקדם בהוצאת ההיתר והנאשם מבקש להגיע לדיון הקרוב כשהיתר כבר בידיו.  

תכנון ובנייה - תלונת אזרח על מפגע חורג, כתב אישום

הלשנות – מה לעשות, הן המקור, בהרבה מיקרים להגשת כ. אישום. הפקחים מידגמית, ביקורות, בהעדר כח אדם אינם מסוגלים לראות הכל ... 

תכנון ובניה - ייצוג ע"י עורך דין - בית משפט

ייצוגך ע"י עו"ד פוטר אותך בדר"כ מהצורך בהופעה ונהוג (הגם שהדבר תלוי בשופט) בנוסף ליפוי כח מחתימך על בקשה לשפיטה בהעדר.  

תכנית מתאר ארצית, מחוזית, מקומית

המועצה הארצית רשאית להורות על עריכת תכנית המיתאר הארצית חלקים חלקים לפי שטחים שונים של המדינה או לפי הענינים שהם נושא התכנית, ודין כל חלק כאמור כדין תכנית המיתאר הארצית.  

חלוקת או איחוד מגרשים, קרקעות

הופקדה תכנית לחלוקה חדשה, יעביר יושב-ראש מוסד התכנון שהפקיד את התכנית העתק ממנה ללשכת רישום המקרקעין הנוגעת בדבר, ורשם המקרקעין ירשום הערה על יד כל חלקה רשומה העשויה להיפגע על ידי התכנית. 

עבודות טעונות היתר, שימוש חורג ומתי נקבל הקלות

לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין, היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר 

מה אומר חוק התכנון והבניה על הפקעות מגרשים ושטחים?

הועדה המקומית רשאית, בכל עת לאחר תחילת תקפה של תכנית מיתאר מקומית או של תכנית מפורטת, להפקיע מקרקעין בתחום התכנית, כשהפקעתם דרושה, לדעת הועדה המחוזית, למטרה ציבורית שלה נועדו בתכנית האמורה 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.