www.what2do.co.il

קנס בעקבות שימוש ללא היתר במקרקעין לצורך כלכלי

דרגו את המאמר

קנס בעקבות שימוש ללא היתר במקרקעין לצורך כלכלי

קנס בגין שימוש במקרקעין ללא היתר


בית משפט השלום בנתניה גזר קנס בסך 75,000 שקלים על פנסיונרית חקלאית בת 63 בגין שימוש במקרקעין ללא היתר. ב"כ המאשימה ביקשה להחמיר עם הנאשמת וזאת משום שמדובר בשימוש ללא היתר בשישה מבנים המתפרסים על 400 מ"ר.


המדינה הוסיפה כי מדובר בשימוש לצורך הכנסה כלכלית והפרה של חוק התכנון והבניה, זאת תוך הצבת האינטרס הפרטי על פני האינטרס הציבורי.


"לא אחת נפסק שעבירות על חוק התכנון והבניה זו מכת מדינה, לאורך השנים העבירות הפכו יותר ויותר שכיחות בין היתר על ידי אנשים נורמטיבים שאינם רואים בביצוע העבירה משהו שנושא קלון או פגיעה בחברה", טענה המדינה, "ומשכך יצאו מבית המשפט פסקי דין רבים שבגינם מחויב בית המשפט להעביר מסר חד וברור שאין כדאיות כלכלית להפר את חוקי הבניה בפרט שכל מטרת ניצול המקרקעין היא להפקת רווחים כלכליים".

 
השופטת ציינה כי אכן מדובר במקרקעין בהיקף משמעותי אשר בוצע בהם שימוש ללא היתר ובניגוד לתוכנית החלה על המקרקעין. כמו כן, בפסק הדין נכתב כי שימוש בהיקף זה מצריך ענישה משמעותית אשר יהיה בה כדי לבטא את חומרת העבירות המדוברת והחומרה שבית המשפט מייחס לעבירות מסוג דא.


"המסר שצריך לצאת מלפני בית המשפט הינו חד משמעי והוא שמדובר בעבירות חמורות ביותר בהיקף משמעותי המוסיף נופך עצום לחומרה" נכתב בפסק הדין, "מאידך, יש להתחשב בכך שהנאשמת הודתה באשמה, אין לה הרשעות קודמות, ומדובר בפנסיונרית בת 63 הפועלת להסרת המחדלים ולקבלת היתרים כדין לשימושים נשוא כתב האישום".


לסיכום, נפסק כי חל איסור על הנאשמת להמשיך ולעשות שימוש במקרקעין ללא היתר, וכן חויבה היא בתשלום קנס בסך 75,000 שקלים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

תכנון ובניה - מהי בניה ?

החוק קובע כי בעוד שבנייה בתוך הבית פנימה איננה בגדר בנייה המחייבת היתר בנייה – והיא מותרת, הרי שכל בנייה ואף תיקון או שיפוץ הבית מבחוץ – אסורה ... 

תכנון ובנייה - בקשה לביטול כתב אישום

בניגוד לענישה ללא הרשעה כאן מבקש הנאשם כי המאשימה תחזור לחלוטין מכתב האישום נגדו ללא כל סנקציה שהיא ותוך מחיקתה ומשיכתה מביהמ"ש.  

תכנון ובנייה - טענות הגנה

סגרת מרפסת? כבר בנית? הוגש נגדך כתב אישום? איך מתמודדים ... 

תכנון ובניה - בקשה להארכת מועד, דחיית דיון

לעיתים דחייה מוצדקת עניינית בהיות המדובר בהליך מתקדם בהוצאת ההיתר והנאשם מבקש להגיע לדיון הקרוב כשהיתר כבר בידיו.  

תכנון ובנייה - תלונת אזרח על מפגע חורג, כתב אישום

הלשנות – מה לעשות, הן המקור, בהרבה מיקרים להגשת כ. אישום. הפקחים מידגמית, ביקורות, בהעדר כח אדם אינם מסוגלים לראות הכל ... 

תכנון ובניה - ייצוג ע"י עורך דין - בית משפט

ייצוגך ע"י עו"ד פוטר אותך בדר"כ מהצורך בהופעה ונהוג (הגם שהדבר תלוי בשופט) בנוסף ליפוי כח מחתימך על בקשה לשפיטה בהעדר.  

תכנית מתאר ארצית, מחוזית, מקומית

המועצה הארצית רשאית להורות על עריכת תכנית המיתאר הארצית חלקים חלקים לפי שטחים שונים של המדינה או לפי הענינים שהם נושא התכנית, ודין כל חלק כאמור כדין תכנית המיתאר הארצית.  

חלוקת או איחוד מגרשים, קרקעות

הופקדה תכנית לחלוקה חדשה, יעביר יושב-ראש מוסד התכנון שהפקיד את התכנית העתק ממנה ללשכת רישום המקרקעין הנוגעת בדבר, ורשם המקרקעין ירשום הערה על יד כל חלקה רשומה העשויה להיפגע על ידי התכנית. 

עבודות טעונות היתר, שימוש חורג ומתי נקבל הקלות

לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין, היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר 

מה אומר חוק התכנון והבניה על הפקעות מגרשים ושטחים?

הועדה המקומית רשאית, בכל עת לאחר תחילת תקפה של תכנית מיתאר מקומית או של תכנית מפורטת, להפקיע מקרקעין בתחום התכנית, כשהפקעתם דרושה, לדעת הועדה המחוזית, למטרה ציבורית שלה נועדו בתכנית האמורה 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.