שיפור שכר עידוד במנהל התכנון ועליה באישור יחידות דיור בוועדות המחוזיות
דרגו את המאמר |
|
.jpg)
שינוי שיטת שכר עידוד לעובדי מנהל התכנון הביא לשיפור עצום באישור בניית יחידת דיור
המחאה הציבורית הרחבה, אשר פרצה בעיקר בגין "מצוקת הדיור של מעמד הביניים בישראל", הביאה את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לכנס מסיבת עיתונאים ובה התייחס האחרון לנושא הדיור במדינה. ראש הממשלה אמר במסיבת העיתונאים כי חלק ניכר ממצוקת הדיור נובע מהעדר יעילות במשרדי התכנון הממשלתיים.
אתר "The Marker" מפרסם הבוקר נתונים בנוגע לשיפור משמעותי ביעילותם של משרדים אלה, וזאת לאחר שעובדים המועסקים בהם זכו לתמריצים שונים. על פי נתונים של משרד האוצר, קצב העבודה של מנהל התכנון במשרד הפנים גבר באופן משמעותי ולמעשה הוא יותר מהוכפל בשנת 2012. לדוגמא, מאז תחילת השנה, ועדות התכנון והבנייה המחוזיות אישרו את בנייתן של כ-32,650 יחידות דיור (בחמישה חודשים), זאת לעומת קצב של כ-25,800 יחידות דיור בממוצע בכל אחת מחמש השנים האחרונות. במשרד האוצר טוענים כי הקצב המהיר והיעיל עומד ביעדי הממשלה לאשר כ-60,000 יחידות דיור בשנת 2012.
גורמים בממשלה ובאוצר טוענים בסיפוק רב כי השינוי המשמעותי בקצב האישורים הינו תולדה של מאמץ משותף מצד אתי שגיא, מנהלת היחידה לשכר עידוד במשרד האוצר, ובינת שוורץ, העומדת בראש מנהל התכנון. לטענתם, השתיים פעלו רבות בתקופה האחרונה ליצור תמריצים שונים בפני עובדי המנהל אשר מורכבים מפרמיות ועמלות על בסיס תפוקה. כמו כן, תקרת הפרמיה לעובד גדלה בעקבות כך ל-25% (מ-15% כפי שהיה טרם השינוי) מהשכר הבסיסי.
עד שנת 2012, שכר העידוד במנהל התכנון היה בהתאם לתשומת זמן ולא בכפוף לתקופה. למעשה, עד לשנה הנוכחית, הזמן הממוצע לקבלת אישור בוועדה המחוזית עמד על כ-4.5 שנים בממוצע. באוצר טוענים כי בעקבות צורה זו של תשלום שכר העידוד, עובדי המינהל לא היו בעלי תמריץ להביא לסיומו של ההליך במהירות האפשרית, וזאת משום שהפרמיה הייתה משולמת להם בגין התקדמות בוועדות מבחינה נקודתית. דהיינו, בכל מצב בו התוכנית הייתה מתקדמת בוועדות, העובד היה זוכה לפרמיה. כעת, הפרמיה כפופה לאישור הסופי והעובדים מבקשים לקדמה ביעילות ובמסירות. כמו כן, תוכניות בעלות סיכוי נמוך מוחלפות על ידי עובדי המנהל בתוכניות בעלות סיכויים גבוהים.