www.what2do.co.il

שכנים הגישו בקשה למאסר בגין פיצול דירה

דרגו את המאמר

שכנים הגישו בקשה למאסר בגין פיצול דירה

שכנים הגישו בקשת מאסר כנגד בעל דירה המפצל דירתו


שוכרים רבים, בעיקר באזור תל אביב והמרכז, נאלצים להתמודד לא אחת עם בעלי דירות אשר מפצלים נכסיהם לשם הגדלת רווחיהם. תופעת פיצול הדירות הביאה למצב בו שוכרים צעירים, המעוניינים בסך הכל לגור במרכז תל אביב, מוצאים עצמם גרים בדירות קטנות במיוחד ומשלמים שכר דירה בלתי סביר.

 

דירות מפוצלות מעמידות, בין השאר, עומס רב על תשתיות הבניין והתשתית העירונית. על פי רוב, המאבק כנגד מפצלי הדירות מנוהל על ידי הרשויות העירוניות. במקרים מסוימים, גולש המאבק גם בין האזרחים השכנים לנכס. דוגמא לכך ניתן לראות בפיצול דירה ברחוב בן גוריון בתל אביב.

מדובר בדירה אשר פוצלה על ידי בעליה למספר יחידות דיור קטנות. בעקבות הפיצול, פסק בית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב על בעל הנכס להשיב את מצבה של הדירה לקדמותו ואף הוטל על האחרון קנס גבוה במיוחד בשיעור של כ-230,000 שקלים.

 

בעל הנכס לא התרשם והמשיך לפצל את הדירות כאשר הוא אף "מספח" לנכסיו גם את גינת הבניין. השכנים בבניין החליטו להיאבק בתופעה ופתחו תיק בהוצאה לפועל כנגד בעל הנכס. הדיירים הגישו לבית המשפט המחוזי בעיר בקשה דחופה להביא לאכיפת פסק הדין בהתאם לסעיף 6 לפקודת ביזיון בית המשפט. סעיף 6 לפקודה קובע כי במידה ואדם איננו פסק דין אשר ניתן כנגדו, מדובר בהפרה אשר עלולה לגרור קנס ואף מאסר בפועל.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.