www.what2do.co.il

כיצד מתקבלות החלטות בבית משותף?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

כיצד מתקבלות החלטות בבית משותף?

החלטות לגבי השימוש והניהול של רכוש משותף בבית המשותף, כמו שדרוגים לחזית הבניין, הקמת מעלית, תיקון הגג וכדומה, מתקבלות בדרך כלל באסיפה כללית שהיא הריבון העליון, כאשר נציגות הוועד פועלת על פי ההחלטות שהתקבלו באסיפה הכללית.

 

רכוש משותף של כלל דיירי הבית, כולל את כל השטחים מחוץ לדירות פרטיות, כגון: קירות חיצוניים, חניות, מעלית, גג, מחסן, מקלט, חדר מדרגות, מתקני הסקה ועוד. בתקנון הבית המשותף, ניתן לקבוע בכפוף להסכמת רוב הדיירים, כי חלק מהרכוש המשותף, כמו גג או חנייה, יוצמד לדירה מסוימת, אולם לא כל מתקני הרכוש המשותף ניתנים להצמדה.

 

שימוש סביר ברכוש משותף

 

כל דייר בבית המשותף זכאי להשתמש באופן סביר במתקנים שלא הוצמדו ללא צורך בהסכמה מפורשת של שאר הדיירים, כל עוד הוא אינו מונע מהם שימוש דומה. כך לדוגמה, דייר רשאי להחנות את רכבו בחנייה שאינה מוצמדת לדירה מסוימת, אך הוא אינו יכול להשתמש בחניית שני רכבים, כאשר מספר החניות הוא כמספר הדירות, ובכך בעצם למנוע משכניו להשתמש באופן סביר בחנייה.

 

סכסוכי שכנים ואי הסכמות הנוגעים לניהול רכוש משותף נחשבים לשכיחים, וכאשר דייר משתלט שלא כדין על חלקים מהרכוש המשותף, כמו השתלטות על גג הבניין, מחסן או חצר משותפת, ניתן לפנות לערכאות המתאימות ולהגיש תביעה לסילוק ידו מהרכוש.

 

מה תפקידה של נציגות ועד הבית?

 

נציגות ועד הבית אחראית על החזקת מתקני הרכוש המשותף וניהול תקין ושוטף שלהם, וכל דייר מחויב לשאת בהוצאות עלות ההחזקה והתיקונים, בהתאם לשיעור החזקתו, בבית המשותף, אלא אם כן נקבע אחרת בתקנון.

 

מתוקף תפקידה מחויבת הנציגות לבצע כל תיקון הנובע מליקוי ברכוש משותף, ולשם כך היא רשאית להתקשר בחוזים עם ספקים ונותני שירות, ולהיות צד בכל הליך משפטי, ואף לנהל משא ומתן בשם בעלי הדירות, כדי למנוע מצב של הזנחה, אשר עלול לפגוע בדירות או בערכן. נציגות ועד הבית אחראית לגבות כספים מכלל הדיירים, לנהל פנקס ההכנסות וההוצאות, ולנהל את חשבון הבנק על שם הבניין. אחת לחצי שנה עליה להציג את הפנקס בפני האסיפה הכללית.

 

במסגרת אסיפה כללית נקבעות דרכי ניהולו ושימושו של הרכוש המשותף. בסמכות הנציגות לקיים אסיפה בכל מועד נחוץ על פי שיקול דעתה או על פי בקשת הדיירים, והיא מחויבת לזמן את כל הדיירים, וליידע אותם על כך לפחות ארבעה ימים לפני מועד האסיפה, הנציגות חייבת למסור מראש פרטים לכלל הדיירים על קיומה, על מיקומה ועל הנושאים שיעלו על סדר היום.

 

כל החלטה שמתקבלת במסגרת אסיפה כללית, עם רוב של לפחות ממחצית מבעלי הדירות, נרשמת בספר ההחלטות, והיא מחייבת את כל הדיירים, כולל דיירים שלא נכחו באסיפה במועד קבלת ההחלטה. ספר ההחלטות פתוח לעיון בעלי הדירות בבית המשותף, בכל זמן סביר.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.