www.what2do.co.il

גרימת נזק לדירה ולרכוש משותף בעקבות שיפוץ דירה

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

גרימת נזק לדירה ולרכוש משותף בעקבות שיפוץ דירה

התובע והנתבעים מתגוררים שנים רבות בשכנות בבית משותף בחיפה, והנתבע הוא הבעלים של דירה הנמצאת מעל דירתו של התובע. לטענת התובע בעקבות עבודות שיפוץ נרחבות שערך הנתבע בדירתו, נגרמו נזקי רטיבות לדירתו ואף נזקים לרכוש המשותף. בית משפט לתביעות קטנות בחיפה נדרש להכריע האם התובע זכאי לפיצויים.

 

על פי עובדות כתב התביעה, בשלהי שנת 2012, במהלך ביצוע עבודות השיפוצים בביתו של הנתבע, חדרו מים לדירת התובע והרטיבות גרמה לטחב ולסדקים בקירות. בנוסף נגרם נזק לרכוש המשותף כתוצאת מהשלכת פסולת הבניין מדירתו של הנתבע לגינת הבית המשותף, אשר גרמה נזקים לדשא ולקירות החיצוניים של הבניין.

 

כתוצאה מקדיחת חור חדרו מים לדירת השכן

 

התובע הציג בפני בית המשפט חוות דעת של מומחה מטעמו, אשר העריך כי החור שנפער מקדיחה בדירת הנתבע והטיח שחדר עקב כך למזגן גרם לחדירות מים ולהתפתחות של סדקים בקירות ובתקרה ולעובש, טחב וריח חריף.

 

כתוצאה מנזילות המים, נדרש התובע להחליף את הארונות ושילם עבור ארונות חדשים סך של 11,000 שקלים. בנוסף הוא נדרש להחליף בד לסוככים של שני מזגנים בעלות של 2,200 שקלים ואף נדרש לצבוע את התקרה וקירות הבית בסך כולל של 2,100 שקלים.

 

הרטיבות נגרמה עקב שינויים בקו הביוב המשותף

 

הנתבע טען מנגד כי עבודות השיפוץ בוצעו ללא דופי, אולם הוא היה ער לעובדה כי במהלכן נוצרו בעיות רטיבות בדירת התובע בעקבות שינויים שביצע בקו הביוב המשותף של הבניין והוא הציע לו פתרונות מידיים. עוד ציין כי האדריכל מטעמו בדק את דירת התובע ולא מצא בה כל פגם או ליקוי.

 

עם זאת הקבלן שביצע את עבודות השיפוצים בבית הנתבע, אישר כי בתחילת העבודה נגרם נזק בבית התובע, אך לטעמו, חדירת המים היתה תוצאת עבודות שיפוץ שביצע התובע בדירתו, כאשר חתך את צינור הביוב של הבית המשותף וחיברו שלא כדין. הקבלן ציין כי אם היה יודע מראש את מצב הצינור הוא לא היה מתחבר אליו.

 

הנתבע יפצה את שכנו בסך של 17,405 שקלים

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים והעדים מטעמם התרשם בית המשפט כי הנתבע לא הוכיח כי הנזקים נגרמו עקב עבודות שביצע התובע בצינור הביוב המרכזי ואף סבר כי היה על הקבלן לוודא טרם התחבר לצינור שניתן לעשות זאת בבטחה. עוד סבר כי הנזילות המסיביות של המים לדירת התובע החלו לאחר ביצעו עבודות השיפוץ בדירתו של הנתבע.

 

לפיכך קבע כי עבודות השיפוץ בדירת הנתבע בוצעו ברשלנות, והנתבע אחראי לשאת בעלות תשלום הנזקים שנגרמו לבית התובע והוא נדרש לפצותו בגינם. בסופו של דבר התביעה התקבלה ובית המשפט חייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 17,405 שקלים בגין נזקי התובע בדירתו וברכוש המשותף, בצירוף הוצאות המשפט בסך של 1,000 שקלים.

 

ת"ק 2117-01-15 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.