www.what2do.co.il

השכנה דרשה פיצויים עקב רטיבות בחדר השינה

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

השכנה דרשה פיצויים עקב רטיבות בחדר השינה

בעלת דירה בבניין משותף בנהריה, הגישה תביעה לפיצויים נגד שכן המתגורר מעליה, בטענה כי קיימים מספר מוקדי רטיבות בדירתה, אשר נובעים מנזילה מדירתו.

 

הסכסוך בין השכנים נמשך קרוב לעשר שנים, ובעקבות הנזקים שנגרמו כתוצאה מהרטיבות הוגשו שתי תביעות קודמות. בית משפט השלום בקריות נדרש להכריע בעניין זה, ולקבוע האם התובעת זכאית לפיצויים.

 

בתביעה הראשונה שהוגשה בשנת 2005, טענה התובעת כי ממרפסתו של השכן, נוזלים מים לתוך חדר השינה שלה, והנזילה גורמת לרטיבות בביתה. על כן בקשה מבית משפט לתביעות קטנות, להורות לשכן לאטום את מרפסת הגן, ודרשה בנוסף פיצויים בגין הנזק בסכום 16,000 שקלים.

 

כעבור שנה, היא הגישה תביעה שנייה נגד השכן, בטענה כי הנזילה לא תוקנה כראוי, ובדירתה עדיין קיימת רטיבות. התובעת עתרה למתן צו עשה לאיטום המרפסת, ותשלום פיצויים בסכום של 20,000 שקלים.

 

השכן טען כי החברה הקבלנית ממנה רכש את הדירה אחראית לליקויים

 

הנתבע הכחיש את הנזקים הנטענים, וביקש לדחות את התביעה נגדו, בטענה כי התובעת לא הוכיחה כי קיים קשר בין הרטיבות בדירתה, לליקויים במרפסת ביתו. על כל מקרה הוא שלח הודעת צד ג' נגד חברת הקבלן ממנה רכש את הדירה, במידה ויוכח כי אכן קיים קשר סיבתי בין הדברים, בטענה כי היא האחראית לנזקים.

 

חברת הקבלן טענה כי כאשר מסרה את הדירה לידי הנתבע, היא היתה תקינה, ללא ליקויי בנייה וללא פגמים, ואם נמצאו ליקויים, הם בשל אי תחזוקה ראויה מצדו. עם זאת היא הסכימה למינוי מומחה מטעם בית המשפט שיחווה את דעתו בסוגיה זו.

 

המומחה קבע כי יש נזילות לדירת התובעת, אשר נובעות מכשלים, בשתי המרפסות המרוצפות הנמצאות בדירתו של הנתבע. על כן המליץ לבצע עבודות איטום ראשוניות, על מנת לפתור את הבעיה.

 

עוד ציין המומחה כי הנתבע אחראי רק לחלק מהרטיבות בדירת התובעת, וקיים מקור רטיבות נוסף בחדר הילדים, הנובע מהרכוש המשותף שבאחריות ועד הבית.

 

המומחה סיים את עבודות התיקון וקבע כי לא תהיה עוד רטיבות

 

הנתבע קיבל את המלצת המומחה, ולקח על עצמו את ביצוע עבודות האיטום, אולם הדבר לא הביא לפתרון בעיית הרטיבות, ולבסוף בעל מקצוע השלים את עבודות התיקון והמומחה אישר זאת והודיע לבית משפט שהליקויים תוקנו, ולא צפוי שהרטיבות תחזור.

 

בית המשפט דחה את טענות הנתבע בנוגע להעדר קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לתובעת בחדר השינה, לבין הרטיבות מדירתו, על כן נקבע על סמך חוות דעתו של המומחה, כי הנתבע אחראי לפצות אותה.

 

בסופו של דבר קיבל בית המשפט את התביעה לפיצויים וחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של 22,500 שקלים, כאשר סכום הפיצויים כולל: שכר טרחת שמאי לצורך חוות הדעת, הפרשי שכר דירה בשל הרטיבות, תיקונים שבוצעו במהלך השנים ופיצוי בגין עגמת נפש. בנוסף הנתבע נדרש לשאת בהוצאות משפט בסך של 3,800 שקלים.

 

ת"א 2226-06 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.