www.what2do.co.il

תביעה בגין נזקי רטיבות נגד בעלי הדירה שמעל

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 4.0 מתוך 5

תביעה בגין נזקי רטיבות נגד בעלי הדירה שמעל

בסוף שנת 1999, רכשה התובעת דירה בת ארבעה חדרים בפסגת זאב בירושלים, והחל משנת 2002, כשנה לאחר קיבלה את החזקה בדירה על פי הסכם מכר, היא סבלה מרטיבויות בדירתה. חברת הקבלן טיפלה בליקויים, אך הרטיבות חזרה בשנת 2007.

 

התובעת פנתה אל בית משפט השלום בירושלים והגישה תביעה נגד בעלי הדירה שמעל לדירתה בגין נזקי רטיבות, התובעת טענה כי עלות התיקון של הרטיבות היא 35,700 שקלים. בנוסף דרשה שכר דירה בסך של 66,000 שקלים עבור שני חדרים בדירתה, מכיוון שלא ניתן היה להשתמש בהם בשל הרטיבות. ועוד שכר טרחת המומחה, ופיצוי בגין עגמת נפש.

 

התובעת צירפה חוות דעת של מהנדס מטעמה, שלפיה הרטיבות בחדר הכביסה נובעת מחור אוורור שלא נאטם כראוי, הרטיבות בקיר חדר השינה נובעת מנזילה בצינור מרפסת השירות בדירת השכנים, אשר התפשטה בשל איטום לקוי בדירתם, הרטיבות בתקרת חדר האוכל נובעת מאיטום לא מתאים במשטח ומאדנית שבכניסה לבית השכנים.

 

חברת הביטוח לא איתרה כל נזילה מהצינורות דירתם של הנתבעים

 

הנתבעים טענו כי הרטיבות בדירתה של התובעת לא נבעה מליקוי כלשהו בדירתם ואין היא באחריותם. בעקבות תלונות התובעת, הם פנו לחברת הביטוח המבטחת את דירתם, אולם לא אותרה כל נזילה מהצינורות שלהם. הרטיבות היחידה שאותרה בחדר השירות, תוקנה מיד, ולא חלחלו ממנה מים.

 

הנתבעים צירפו חוות דעת של מומחה מטעם חברת ביטוח, שהעריך כי יש נזילה בדירת התובעת, אך מערכות האינסטלציה בדירתם תקינות, אולם יש חשש לנזילה מצינור הדלוחין של השכן שמתגורר מעל הנתבעים. על סמך בדיקה נוספת קבע המומחה כי גם צינור הדלוחין וגם הצנרת תקינים, ואין מהם נזילה. 

 

קיימת רטיבות ניכרת פעילה שנובעת מדירת השכנים

 

בית המשפט מינה מומחה מטעמו, שביקר בשתי הזדמנויות בדירות של הצדדים. מחוות דעתו עלה כי בין החלון לדלת בחדר שינה אחד, ישנה רטיבות ניכרת ופעילה שחודרת בעיקרה ממרפסת השירות בדירת השכנים, ובחדר השינה השני קיימת רטיבות פעילה שנובעת מבעיית איטום בדירתם. בנוסף יש רטיבות בפינת האוכל שחודרת גם לחדר השינה הסמוך, שמקורה בכניסה לדירת הנתבעים ובאדנית שמצויה שם.

 

במהלך חודש ספטמבר 2012 הודיעו הצדדים על החמרת הרטיבות בשתי הדירות. התובעת טענה כי הנתבעים הזמינו קבלן לעריכת תיקונים ותיקנו את האיטום באמבטיה ובמרפסת השירות. מנגד הנתבעים הכחישו בתוקף כי ערכו תיקונים, אך הודו כי רוקנו את האדנית מרחו אותה בחומר ומילאו אותה מחדש.

 

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, נדרש בית המשפט לקבוע מה מקורן של הרטיבויות בדירת התובעת, והאם יש חבות לנתבעים, ואף התרשם כי הפערים בין הגרסאות העובדתיות אינם כה גדולים. בסופו של דבר קבע על פי חוות דעת של מומחה מטעמו, כי מקור הרטיבות שחלחלה דרך רצפת האמבטיה והשירותים לדירת התובעת, הוא בקיר שהוא חלק מהרכוש המשותף של הבניין, והנתבעים אינם אחראים בגין רטיבות זו. אולם הם אחראים לרטיבות שנובעת מהאדנית והכניסה לדירתם.

 

הנתבעים ישלמו לתובעת סך של 14,500 שקלים

 

בנסיבות אלה חייב בית המשפט את הנתבעים לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: בגין תיקון האדנית סך של 4,000 שקלים, בגין חלקם בתיקוני הרטיבות בדירה בסך של 2,000 שקלים, בגין עגמת נפש סך של 5,500 שקלים, בצירוף הוצאות משפט בסך 3,000 שקלים.

 

ת"א 9855-09 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.