www.what2do.co.il

תשלום וועד בית בגין פיצול דירה לשלוש והשכרת היחידות העצמאיות

דרגו את המאמר

תשלום וועד בית בגין פיצול דירה לשלוש והשכרת היחידות העצמאיות

תביעה לתשלום וועד בית ביתר בגין פיצול דירות בבניין


התופעה של פיצול דירות לצורך השכרתן הינה תופעה נפוצה בשוק הנדל"ן הישראלי. הביקוש הרב לדירות להשכרה, לצד ההיצע המשמעותי של דירות גדולות בעלות פוטנציאל רב, מביא בעלי דירות רבים לפצל את הדירה תוך השכרתם למספר שוכרים זרים. עם זאת, פיצול דירות עלול להוות מלכודת דבש. דוגמא לכך ניתן לראות במקרה בו הכריח וועד הבית את בעל הנכס לשלם דמי וועד בית עבור כל אחת מהדירות המפוצלות.

 

התובעת הינה נציגות בית משותף והנתבעים הינם בעלי דירה בבית. עילת התביעה הינה אי תשלום חלקם של הנתבעים בהוצאות הנדרשות להחזקת הרכוש המשותף.

  

התובעת טענה כי הנתבעים פיצלו את דירתם לשלוש דירות נפרדות, וזאת בהתאם להשכם פשרה אשר קיבל תוקף של פסק דין. כמו כן, על פי פסק דין זה, התחייבו הנתבעים לשלם דמי השתתפות באחזקת הרכוש המשותף עבור שלוש דירות. עם זאת, לטענת התובעת, הנתבעים לא שילמו את חלקם ובקרן החוב עומד סכום של כ-14,250 שקלים.


הנתבעים טענו, להגנתם, כי הדירה פוצלה בעבר ובמהלך הפיצול שולמו לתובעת פיצויים בסך 9,000 שקלים. עם זאת, העירייה נקטה כנגדה בהליכים שונים ועל כן הם נאלצו להשיב את המצב לקדמותו, תוך שהם נושאים בקנס בגובה 6,000 שקלים.

 

המפקח על הרישום עושה סיור במקום


במהלך הדיון בתביעה, ציין המפקח על רישום המקרקעין כי הבית רשום בפנקס הבתים המשותפים ועל ניהלו חל תקנון מוסכם. כמו כן, בסעיף 3 לתקנון זה נקבע כי כל בעלי הדירות יישאו בהוצאות החזקתו של הרכוש המשותף בחלקים שווים.

 

דירת הנתבעים רשומה כדירה אחת בקומה התשיעית של הבניין. לפני כחודשיים, ערך המפקח על הרישום ביקור במקום ובו נתברר כי קיימת כניסה אחת בלבד לדירה והדירות החיצוניות לדירות המפוצלות נאטמו בקירות בלוקים. עם זאת, בעל הבית ממשיך להשכיר את יחידות הדיור הנפרדות בדירה, וזאת כאשר הדיירים מגיעים לביתם תוך כדי מעבר בשטח המשפחתי של בעל הנכס.

 

בנסיבות דנן, נראה כי אכן מדובר בדירה אחת עליה יש לשלם שיעור השתתפות שווה בהוצאות להחזקת הרכוש המשותף. המפקח ציין כי ליחידות הנוספות ישנם שירותים צמודים ומטבחון. עם זאת, קיומם של אלו אינו מהווה, לכשעצמו, עילה להכיר ביחידה כדירה עצמאית.

 

נקבע כי אין כל דרך להגיע ליחידות הנוספות, אלא דרך מעבר בדירה עצמה. והודגש, חלוקת הפנים של הדירה אינה כזו ההופכת אותה לסוג של מלונית המרכזת דירות נפרדות. עם זאת, המפקח על הרישום קבע כי מדובר במצב העכשווי, לאחר העימותים המשפטיים של הנתבעים עם העירייה. על כן, המפקח פסק כי על הנתבעים לשלם את הוצאות הרכוש המשותף בגין התקופה בה הייתה הדירה מפוצלת לשלוש דירות. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.