תשלום וועד בית בגין פיצול דירה לשלוש והשכרת היחידות העצמאיות
דרגו את המאמר |
|
.jpg)
תביעה לתשלום וועד בית ביתר בגין פיצול דירות בבניין
התופעה של פיצול דירות לצורך השכרתן הינה תופעה נפוצה בשוק הנדל"ן הישראלי. הביקוש הרב לדירות להשכרה, לצד ההיצע המשמעותי של דירות גדולות בעלות פוטנציאל רב, מביא בעלי דירות רבים לפצל את הדירה תוך השכרתם למספר שוכרים זרים. עם זאת, פיצול דירות עלול להוות מלכודת דבש. דוגמא לכך ניתן לראות במקרה בו הכריח וועד הבית את בעל הנכס לשלם דמי וועד בית עבור כל אחת מהדירות המפוצלות.
התובעת הינה נציגות בית משותף והנתבעים הינם בעלי דירה בבית. עילת התביעה הינה אי תשלום חלקם של הנתבעים בהוצאות הנדרשות להחזקת הרכוש המשותף.
התובעת טענה כי הנתבעים פיצלו את דירתם לשלוש דירות נפרדות, וזאת בהתאם להשכם פשרה אשר קיבל תוקף של פסק דין. כמו כן, על פי פסק דין זה, התחייבו הנתבעים לשלם דמי השתתפות באחזקת הרכוש המשותף עבור שלוש דירות. עם זאת, לטענת התובעת, הנתבעים לא שילמו את חלקם ובקרן החוב עומד סכום של כ-14,250 שקלים.
הנתבעים טענו, להגנתם, כי הדירה פוצלה בעבר ובמהלך הפיצול שולמו לתובעת פיצויים בסך 9,000 שקלים. עם זאת, העירייה נקטה כנגדה בהליכים שונים ועל כן הם נאלצו להשיב את המצב לקדמותו, תוך שהם נושאים בקנס בגובה 6,000 שקלים.
המפקח על הרישום עושה סיור במקום
במהלך הדיון בתביעה, ציין המפקח על רישום המקרקעין כי הבית רשום בפנקס הבתים המשותפים ועל ניהלו חל תקנון מוסכם. כמו כן, בסעיף 3 לתקנון זה נקבע כי כל בעלי הדירות יישאו בהוצאות החזקתו של הרכוש המשותף בחלקים שווים.
דירת הנתבעים רשומה כדירה אחת בקומה התשיעית של הבניין. לפני כחודשיים, ערך המפקח על הרישום ביקור במקום ובו נתברר כי קיימת כניסה אחת בלבד לדירה והדירות החיצוניות לדירות המפוצלות נאטמו בקירות בלוקים. עם זאת, בעל הבית ממשיך להשכיר את יחידות הדיור הנפרדות בדירה, וזאת כאשר הדיירים מגיעים לביתם תוך כדי מעבר בשטח המשפחתי של בעל הנכס.
בנסיבות דנן, נראה כי אכן מדובר בדירה אחת עליה יש לשלם שיעור השתתפות שווה בהוצאות להחזקת הרכוש המשותף. המפקח ציין כי ליחידות הנוספות ישנם שירותים צמודים ומטבחון. עם זאת, קיומם של אלו אינו מהווה, לכשעצמו, עילה להכיר ביחידה כדירה עצמאית.
נקבע כי אין כל דרך להגיע ליחידות הנוספות, אלא דרך מעבר בדירה עצמה. והודגש, חלוקת הפנים של הדירה אינה כזו ההופכת אותה לסוג של מלונית המרכזת דירות נפרדות. עם זאת, המפקח על הרישום קבע כי מדובר במצב העכשווי, לאחר העימותים המשפטיים של הנתבעים עם העירייה. על כן, המפקח פסק כי על הנתבעים לשלם את הוצאות הרכוש המשותף בגין התקופה בה הייתה הדירה מפוצלת לשלוש דירות.