צו עשה לתיקון נזקים שנגרמו בעקבות שיפוץ
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
.jpg)
צו עשה לתיקון רטיבות ונזילות בבית משותף בעקבות שיפוץ אחת הדירות
המפקח על רישום המקרקעין הורה על מתן צו עשה לאדם אשר סבל מרטיבות, נזילות וטחב בדירתו בגין שיפוצים שנערכו בדירת שכניו. במסגרת פסק הדין, חויבו הנתבעים לתקן באופן מיידי, בתוך 24 שעות, את הנזקים אשר נגרמו לרכוש התובע ולרכוש המשותף. לחילופין, נקבע, על הנתבעים להשיב לתובע את הכספים אשר ישולמו על ידו עבור התיקונים. לשם ביצוע התיקונים. עורך דינו של התובע מונה ככונס נכסים לדירת הנתבעים, והותר לו להיכנס לנכס לצורך ביצוע השיפוצים (אף בחסות המשטרה).
מדובר בבניין משותף בו מתגוררים התובע והנתבעים, דירה מתחת לדירה. בעקבות עבודות שיפוץ אשר ביצעו הנתבעים בדירתם, נגרמו נזקים שונים לדירת התובע ולבניין המשותף. כתוצאה מהשיפוץ החל התובע לסבול מנזילות, רטיבות, טחב וכדומה. הוא פנה לנתבעים בבקשות חוזרות ונשנות לתקן את התקלות, אך טענותיו העלו חרס. אי לכך, לא נותרה לתובע ברירה אלא לפנות לערכאות המתאימות.
התובע הגיש תביעה, באמצעות עורך דינו, למפקח על רישום המקרקעין. לדבריו, הוא זכאי לקבל צו עשה המורה לנתבעים להשיב את המצב לקדמותו. המפקח על רישום המקרקעין קיבל את התביעה וקבע כי יש לבצע את התיקונים במהרה וזאת משום שמדובר בסכנה בריאותית של ממש לתובע ולבני משפחתו.
כמו כן, נקבע כי התובע יוכל להיכנס לדירת הנתבעים ולתקן את הדרוש, כאשר הנתבעים נושאים בעלויות, וזאת במידה והאחרונים לא יבצעו את התיקון כנדרש. בסופו של היום, הנתבעים לא מילאו אחר פסק הדין, והתובע נכנס עם אנשים מטעמו לדירתם ותיקן את הנזילות והרטיבות. הנתבעים שילמו את עלות התיקונים, כולל שכ"ט עורך דינו של התובע.