www.what2do.co.il

ועד הבית התעלם מהרעש שנבע מהמעלית, חרף תלונות השכנים

דרגו את המאמר

ועד הבית התעלם מהרעש שנבע מהמעלית, חרף תלונות השכנים

בית משפט השלום בתל אביב- יפו דן בפנייתם של זוג שכנים בבניין משותף, שהגישו תביעה כנגד נציגות ועד הבית, בעקבות התרשלות בטיפול במעלית המרעישה.

 

התובעים מתגוררים בדירה הממוקמת בקומה השמינית בבניין מגורים בתל אביב, בבניין פועלות שתי מעליות, והמנועים שלהן נמצאים בסמוך לחדר השינה של התובעים. לטענתם, הם סובלים שנים רבות מנזקי רעש טורדני הנובע מן המעליות, הרעש פוגע באיכות חייהם, הם מתקשים לישון בלילות ולנהל סדר יום תקין.

 

לא ניתן לטפל בבעיה כי אין כסף בקופה הציבורית

 

התובעים טענו כי הם פנו לנציגות הועד פעמים רבות, החל מינואר 2008, בבקשה לערוך בדיקת מנועים ולברר מהו מקור הרעש, אך לא זכו לכל תגובה או התייחסות מצדה. לפיכך הם החליטו לפנות באופן עצמאי לחברת המעליות, ומתוצאות הבדיקה עלה כי מקור הרעש הינו בווסת המהירות של אחת המעליות ובכדי למנוע את הרעש, יש להחליף את הווסת. נציגות הועד המשיכה להתעלם מהפניות החוזרות ולבסוף טענה כי קיים מחסור בכסף בקופה הציבורית, לכן לא ניתן לטפל בבעיה.

 

בהמשך פנו התובעים לחברה המספקת ייעוץ אקוסטי, למתן חוות דעת נוספת, וממצאי הבדיקה היו חד משמעיים בנוגע לרעש, ואף נקבע כי קיימת חריגה של שלושה דציבלים מהתקן הקבוע בחוק. בנסיבות אלה עתרו התובעים להפסקת המטרד ולמתן צו עשה לביצוע התיקונים הנדרשים ופיצוי בסך 88,000 שקלים, בגין הסבל ועגמת הנפש שנגרמו להם.

 

הרקע לתביעה הוא סכסוך שכנים ארוך שנים

 

הנתבעים טענו כי כבר בשנת 1996 התובעים התלוננו על הרעש הבוקע מהמעלית. נציגות הועד הזמינה את חברת המעליות, ומהבדיקה לא נמצא כל רעש חריג. ואף לאורך השנים בוצעו מספר בדיקות נוספות שלא העלו דבר. הנתבעים טענו שהרקע להגשת התביעה הוא סכסוך שכנים והדחתו של התובע מנציגות הועד ברוב קולות. ועל אף שהתובע כיהן כנציג הבית המשותף במשך שנים, הוא לא עשה דבר לטיפול בבעיה שמטרידה את מנוחתו. הנתבעים הוסיפו כי חדר המעליות קרוב יותר לדירתו של שכן אחר והוא מעולם לא התלונן על הרעש.

 

עלות התיקון היא 3,000 שקלים בלבד

 

במהלך הדיון המשפטי, מינה בית המשפט מומחה לאקוסטיקה מטעמו, שקבע כי מדובר ברמת רעש סבירה, שאינה חורגת מהמותר. בהמשך הוסכם כי התובעים יחליפו על חשבונם את ווסת המהירות המרעיש, עד למתן הדין. התובעים, שהחליפו את הווסת בעצמם בעלות של 3,000 שקלים, דיווחו כי הרעש נעלם.

 

בית המשפט קבע שמדובר ברעש מטריד, על אף שאינו מהווה חריגה מהתקן ופסק כי הנציגות, בניגוד לטענותיה, לא פעלה כלל על מנת לפתור את הבעיה. למרות שהיתה יכולה לתקן את המטרד בעלות של אלפי שקלים. בית המשפט הוסיף כי מערכת היחסים העכורה בין השכנים, או שימוש בטענה שאין כסף בקופה הציבורית, אינם מצדיקים את התנהלות הנציגות, המחויבת לפעול באופן שוויוני, ובתום לב, כלפי כל דיירי הבית המשותף.

 

הנציגות תפצה את השכנים בסך של 12,500 שקלים

 

בית המשפט דחה את התביעה האישית כנגד חברי הנציגות וקבע כי הנציגות אכן התרשלה, אך התובעים היו יכולים לתקן בעצמם את המטרד ולתבוע בהמשך את השבת הכספים. הנציגות תפצה את התובעים בסכום של 12,500 שקלים בגין עגמת הנפש שנגרמה ותשיב את התשלום עבור תיקון הווסת. בנוסף תישא הנציגות בהוצאות המשפט בסך 5,000 שקלים. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.