www.what2do.co.il

מי אחראי לתיקון דליפת מים בבניין דירות משותף?

דרגו את המאמר

מי אחראי לתיקון דליפת מים בבניין דירות משותף?

בעלת דירה בירושלים הגישה תביעה כספית לפיצויים נגד בעלי דירה שמתגוררים מעל לדירתה, בטענה לחדירת מים מהמרפסת שלהם אל קירות ותקרת ביתה. התובעת דרשה כי הם יתקנו את דליפת המים ויפצו על הנזקים שנגרמו לדירתה. מנגד טענו הנתבעים כי הם מכרו את הנכס, והאחריות לתיקון הליקוי מוטלת על רוכשי הדירה החדשים. בית משפט השלום בירושלים נדרש להכריע בעניין זה.

 

השכנים טענו כי תיקנו את הדליפה אך הרטיבות לא פסקה

 

לטענת התובעת, מאז חורף 2011 החלו לחדור מים ממרפסת דירת השכנים לדירתה ועקב כך נוצרה רטיבות בקירות ובתקרות של חדרי האמבטיה. התובעת פנתה אליהם בבקשה לתקן את הרטיבות. ובתגובה השיבו השכנים כי הם תיקנו את הדליפה. אולם המים המשיכו לדלוף, ואף הם לא הציגו לבקשתה כל אסמכתא לביצוע תיקון.

 

בשנת 2012, החליטה התובעת להשכיר את דירתה, ולשם כך צבעה את חדרי האמבטיה. אך כאשר החלו גשמי החורף, שוב חדרו מים ממרפסת השכנים לחדרי האמבטיה ולטענתה, ממש טפטפו מים מתקרת האמבטיה לרצפתה.

 

התובעת דרשה שוב מהשכנים לתקן את הדליפה אך הם סרבו ואמרו שהם יתקנו זאת בעצמם. בהמשך טענו כי מכרו את דירתם ומעתה ואילך הם פטורים מכל אחריות שנופלת על כתפי הרוכשים החדשים. בהמשך התובעת הצליחה להשיג את פרטי הרוכשים ופנתה גם אליהם שיתקנו את הליקויים.

 

הנתבעים טענו שהאחריות לתיקון ולפיצויים מוטלת על הרוכשים

 

בעלי הדירה הקודמים טענו כי התגוררו מעל דירת התובעת כ- 12 שנים, עד חודש אוגוסט 2011, בתחילת החורף, בעקבות תלונתה, הגיע בודק מטעם חברת ביטוח ולא מצא פגם כלשהו בצנרת, חרף זאת הם הזמינו מומחה שביצע איטום באמבטיה ובמרפסת. מאז תיקון זה לא היו טענות, אולם לאחר שמכרו את דירתם בשנת 2012 הם קיבלו מכתב בטענה לרטיבות.

 

בעלי הדירה החדשים טענו כי נודע להם לראשונה על בעיית הרטיבות רק בשנת 2013, במכתב שקיבלו מהתובעת. בעקבות כך פנו לעורך דינם של הנתבעים שייצג אותם בהסכם המכר, אך לא קיבלו מענה בעניין זה. עוד טענו שאם יתברר שאכן מקור הרטיבות הוא המרפסת שלהם, יש לחייב את בעלי הדירה הקודמים בנזקים ובעלות התיקון.

 

בית המשפט קבע כי בעלי הדירה הקודמים והחדשים אחראים לפצות את התובעת

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, קיבל בית המשפט את גרסת התובעת לגבי הרטיבות בדירתה, והתרשם כי בעלי הדירה הקודמים לא הוכיחו כי ביצעו את התיקון הנדרש, ואף קבע כי בעלי הדירה החדשים, אחראים גם הם לביצוע התיקון ואחראים לנזקים שנגרמו בתקופת אחזקתם.

 

לפיכך הגיע למסקנה כי יש לחייב את כל הנתבעים ביחד ולחוד לבצע את התיקון במרפסת, הכולל הרמת הריצוף ואיטום. בנוסף חייב את כל הנתבעים לשלם לתובעת סך של 27,000 בגין עלות התיקון בדירתה, אבדן שכירות בתקופה הרלוונטית, ובגין נזקים שאינם ממוניים. בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 15,000 שקלים.

 

ת"א 33058-07-13 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.