www.what2do.co.il

השכן התקין רמקולים אדירים ופעמון תעשייתי בחצר ביתו

דרגו את המאמר

השכן התקין רמקולים אדירים ופעמון תעשייתי בחצר ביתו

השכן התקין רמקולים אדירים ופעמון תעשייתי בגדר המפרידה בין חצרות הבתים, הרעש הבוקע מהם מפר את איכות החיים של שכניו.

 

הצדדים הינם שכנים בבתים סמוכים ביישוב כפרי באזור השרון, לטענת התובעים, הנתבע יוצר מטרדי רעש, ריח ועשן מכוונים כלפיהם.

 

בשנת 2010, הגישו תביעה כנגד הנתבע בגין מטרד דומה. בעקבות התביעה ניתן לנתבע צו מניעה, האוסר עליו להתקרב לביתם של התובעים למרחק של שלושה מטרים והוא נדרש לפצות אותם בסך 7,000 שקל.

 

הנתבע הפר את צו המניעה ואיים על חיי שכנתו

 

כשנה מאוחר יותר התובעים הגישו תביעה נוספת לבית משפט השלום בנתניה, בה דרשו שהנתבע יסלק את הרמקולים האדירים והפעמון הגדול, שהתקין בגבול החצרות של הבתים, וביקשו שיפסיק להשתמש בתנור בו הוא שורף חומרים שונים. עוד טענו כי הנתבע הפר את צווי המניעה, הוא קילל את התובעת פעמים רבות ואיים שיפגע בה.

 

לטענת התובעים השכן חיבר את הרמקולים הגדולים למכשיר הרדיו שלו והוא נוהג לשמוע שידורים בווליום גבוה במיוחד. את הפעמון חיבר לטלפון הביתי, כך שבכל פעם שהטלפון מצלצל נשמע קול פעמון מחריש אוזניים. כמו כן, השכן התקין בחצר תנור בו הוא צולה חומרים שונים שיוצרים מטרדי עשן וריח קשים.

 

הנתבע טען כי התקין את הרמקולים והפעמון מכיוון שהוא כבד שמיעה

 

לטענת הנתבע, הוא התקין את הרמקולים והפעמון בשל היותו כבד שמיעה ובכדי שיוכל לשמוע את הטלפון כאשר הוא נמצא בחצר. בנוגע לתנור טען כי מדובר ב"מנגל" רגיל, בו הוא צולה בשר על האש והוא אינו מפריע לאף שכן אחר.

 

בישיבה המקדמית הראשונה הוסכם בין הצדדים כי בכל פעם שהנתבע יפר את צו המניעה, הוא יפצה את התובעים בסך של 200 שקל. בנוגע לרמקולים, לפעמון ולתנור, הצדדים לא הגיעו להסכמה.

 

התובעת העידה כי התלוננה במשטרה על המטרדים שש פעמים, אך התלונות רק הגבירו את עוצמת הקול וכי היא נחנקת מהעשן שמגיע מהתנור. שכנים נוספים שהגיעו להעיד בבית המשפט, מסרו כי הרמקולים והפעמון מפריעים גם להם, וכי צלצולי הטלפון העולים מהם פוגעים באיכות החיים השלווה בכפר, והרדיו ממשיך לפעול גם כאשר הנתבע כלל לא נמצא בבית.

 

הנתבע שומע מצוין ואינו זקוק לרמקולים אדירים

 

בית המשפט התרשם כי הנתבע אשר שלל את האפשרות להתקין מכשיר שמיעה, אינו כבד שמיעה ושמיעתו מצוינת, הוא תקשר ללא קושי בעת הדיון, ללא צורך להגביר את הקול. בית המשפט קבע כי לנתבע אין כל צורך אמיתי ברמקולים אדירים ובפעמון התעשייתי, והוא התקין אותם על מנת למרר את חייהם של שכניו ולשבש אותם באמצעות מטרדי רעש רבי עוצמה.

 

בית המשפט קיבל את התביעה וקבע כי יש לסלק לאלתר את הרמקולים והפעמון מהגדר שגובלת בין החצרות. בתנור הנתבע רשאי להשתמש לצליית מזון בלבד, לא יותר מפעמיים בשבוע למשך ארבע שעות בלבד, עד השעה עשר בלילה. הנתבע יישא בהוצאות המשפט בסך 7,500 שקל.

 

ת"א 50478-07-11 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.