www.what2do.co.il

האם חברת הקבלן תפצה את הקונים בשל איחור במסירת הבית וליקויים בבניה?

דרגו את המאמר

האם חברת הקבלן תפצה את הקונים בשל איחור במסירת הבית וליקויים בבניה?

רוכשי בית הגישו תביעה לפיצויים כנגד חברה קבלנית, בגין ליקויי בנייה ואיחור במסירת הבית ודרשו פיצוי בגין עוגמת נפש ושיפוי על הוצאותיהם.

בית משפט השלום בתל אביב - יפו נדרש להכריע האם החברה הפרה את הסכם המכירה והאם הקונים זכאים לפיצויים.

 

הבית נמסר באיחור של חמישה חודשים

 

חברה קבלנית מכרה לתובעים בית דו משפחתי בעל שתי קומות בפרויקט מגורים שבנתה בישוב בית חורון. בתחילת חודש אוגוסט 2008, נחתם בין הצדדים הסכם רכישה בו נקבע מועד המסירה לתקופה של 14 חודשים מתאריך החתימה. בפועל הבית נמסר לרוכשים בחודש אוגוסט 2009 באיחור של חמישה חודשים.

 

לטענת התובעים במעמד מסירת החזקה, נמצאו ליקויים רבים בבנייה. ביניהם: רטיבות במספר אזורים בדירה, כשלי איטום וניקוז, התפוררות איטום הרובה במשטחי השיש במטבחים ובאמבטיה וכדומה. הקונים מסרו לקבלן דו"ח ליקויים, ובעקבות פנייתם, הנתבעת ביצעה מספר תיקונים בבית, אך לטענתם הליקויים כלל לא תוקנו.

 

מנגד טענה החברה הקבלנית, שהבית נבנה בצורה מקצועית וללא כל התרשלות. היא אישרה שהקונים טענו שישנם בבית מספר ליקויים, אך לדבריה, התובעים לא אפשרו לה להיכנס לביתם ולתקן את הליקויים הנטענים.

עוד טענה כי התובעים קיזזו, סכום של 1,500 שקל, שלא כדין, מהתמורה המוסכמת, וללא תשלום התמורה כולה, אין לדרוש ממנה לבצע את התיקונים.

 

מומחה אישר כי בבית אכן מצויים ליקויים משמעותיים

 

בית המשפט מינה מומחה לבחינת היקף הנזקים ועלות תיקונם. לאחר ביקור בבית התובעים מצא המומחה כי אכן קיימים ליקויים משמעותיים באיטום ובניקוז וליקויים נוספים שגרמו לנזקים בבית.

 

המומחה אישר כמעט את כל טענות התובעים והעריך את עלות התיקון בסך 40,567 שקל. המומחה הוסיף כי במהלך ביצוע העבודות יתכן שיהיה צורך גם בהחלפת תשתית המילוי בקומת הכניסה ובהתאם יהיו עלויות נוספות.

 

המומחה קבע כי החברה מסוגלת לבצע את התיקונים וגם עדיף שהיא תבצע אותם מאחר ומדובר בבית שנבנה על ידה ומוכר לה.
לאחר שהמומחה מסר את חוות הדעת, טענה הנתבעת שיש לאפשר לה לתקן בעצמה את הליקויים. מנגד סירבו התובעים לאפשר לה לבצע את התיקונים, בטענה כי ניתנה לה הזדמנות לעשות זאת והיא לא ביצעה את העבודות כראוי.

 

הקבלן יפצה את הקונים בסך של 62,765 שקל

 

בית המשפט סבר שהתובעים נתנו לחברה הזדמנות נאותה לתיקון הליקויים וקיבל את רצונם לבצע את התיקונים בידי גורם אחר. על כן קבע כי בגין ליקויי הבנייה יש לפסוק לתובעים פיצוי בסך של 46,551 שקל.

 

בנוסף בית המשפט הגיע למסקנה שהנתבעת הפרה התחייבותה ומסרה לתובעים את הבית באיחור של חמישה חודשים ושמונה ימים. ונקבע שהפיצוי בגין איחור במסירת הבית יעמוד על סך 1,587$. כמו כן, מגיע לתובעים סכום של 6,000 שקל, בגין עוגמת נפש בשל ליקויי הבנייה ואי נוחות ועוד סכום של 4,744 שקל עבור הוצאות שונות.

 

ת"א 4989-02-12 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

ועד בית בבניין משותף - האם קיימת סמכות משפטית?

האם ועד בית רשאי להגיש תביעה בגין ליקויי בנייה כנגד הקבלן אשר בנה את הבית במסגרת עסקת קומבינציה? האם ועד הבית הינו סמכות משפטית? 

תביעה על סך 7 מיליון שקלים בגין ליקויי בנייה

דיירי פרויקט המגדלים היוקרתיים במרינה בהרצליה הגישו תביעה כנגד הקבלנים אשר בנו את הפרויקט בגין "ליקויי בנייה קשים" לטענתם.  

איחור במסירת דירה מקבלן על פי תיקון מספר 5 בחוק המכר

באילו מקרים איחור במסירת דירה מקבלן מהווה הפרה של הסכם הרכישה ומהו שיעור הפיצויים שלו זכאים הרוכשים בעקבות האיחור?  

התיישנות תביעת ליקויי בנייה

חוק מכר הדירות מחייב את הקבלן לתקן ליקויי בנייה במקרה שתוכח אחריות לפי החוק, לתקופות של עד עשר שנים מיום מסירת הדירה, בגין פריטים שונים בדירה ובבניין. 

תביעת ליקויי בניה בריצוף - מי אחראי לתקן את הליקויים?

ליקויי בניה הקשורים בבעיות ריצוף יכולים לבוא לידי ביטוי בהתקנת משטחים ללא שיפועים או נקודות ניקוז מתאימות, בשל הפרשי גבהים בין אריחים, כתמים, סדקים ושברים באריחים, ליקויים בחיתוכים ועוד. 

ליקויי בניה אסתטיים: באילו מקרים תוגש תביעה?

סדקים בקירות, צביעה לא מדויקת, ואי אחידות בריצוף מהווים ליקויי בניה אסתטיים שאינם עלולים לפגוע בביטחות הדיירים, אך יכולים לפגוע ברמת הסיפוק ושביעות רצונם, בעיקר כאשר מדובר בדירה חדשה.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהי תקופת בדק בית המוטלת על הקבלן?

תקופת בדק בית מתחילה מעת מסירת דירה חדשה לידי הרוכשים והיא נמשכת בין שנה אחת לשבע שנים בהתאם לטיב הליקוי, ובמהלכן הקבלן מחויב לתקן את הליקויים או לפצות את הקונים בגין הנזק.  

מהי תקופת אחריות לפי חוק המכר?

בתקופת האחריות שנמשכת שלוש שנים, האחריות לתיקון ליקויים לא מוטלת על הקבלן באופן אוטומטי, ועל הקונה להוכיח כי מקור הפגם הוא בתכנון, בעבודה או בחומרים לקויים שאינם בהתאם לתקנים או למפרטים מקובלים. 

הגנה על רוכשי דירות מקבלן באמצעות מתן בטוחות

קבלן המוכר דירה חדשה, מחויב למסור לרוכש בטחונות לצורך הבטחת ההשקעה עד להשלמת רישום הזכויות. הבטוחות השכיחות הן מתן ערבות בנקאית ורישום הערת אזהרה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.