www.what2do.co.il

שוכר הודיע לבעל הבית בטלפון על מימוש אופציה בחוזה שכירות, האם תקף?

דרגו את המאמר

שוכר הודיע לבעל הבית בטלפון על מימוש אופציה בחוזה שכירות, האם תקף?

חוזה שכירות הוארך בטלפון אבל דייר פונה מדירה – האם פיצויים?

 

סכסוכים בין שוכרים למשכירים הינם עניין שגרתי ונפוץ אשר מונח לעיתים קרובות בפני הערכאות המשפטיות. דוגמא לכך ניתן לראות בתביעה אשר הוגשה על ידי דייר שפונה מדירתו, חרף טענותיו כי חוזה השכירות שלו הוארך בשיחת טלפון בין בעל הבית לבינו.

 

התובע טען כי הוא שכר עם אשתו את הדירה בעבור שכ"ד של כ-3,400 שקלים בחודש. לאחר תום החוזה, אשר היה לתקופה של 12 חודשים, חתמו בני הזוג עם בעל הבית על הארכת החוזה בשישה חודשים נוספים. הדיירים חתמו עם תום תקופה זו על הארכת החוזה לחצי שנה, עם אופציה להארכת החוזה לשישה חודשים נוספים.

 

התובע טען כי לקראת סיום ששת החודשים, התקשר הוא לבעל הבית וביקש להאריך את החוזה במסגרת אופציית ההארכה. לטענתו, השניים סיכמו על הארכת החוזה ועל השכירות החודשית. עם זאת, יומיים לאחר מכן קיבלו הדיירים שיחה מפתיעה מאשתו של בעל הבית. הפעם, נאמר לדיירים כי נחתם חוזה מול דייר חדש ועליהם לפנות את הנכס בתוך שבוע.

 

השוכר הופתע למשמע הדברים והגיש תביעה כנגד בעלי הבית. בכתב התביעה טען האחרון כי יש לפצותו בסכום של כ-6,100 שקלים בגין הפרת החוזה. לשיטתו, ההסכמה הטלפונית בין בעל הבית לבינו התגבשה כדי הסכם אשר מחייב את הצדדים.

 

בעל הבית טען - השוכרים לא היו מעוניינים להאריך את החוזה עד לרגע האחרון

 

בעל הבית הציג גרסה אחרת של הדברים. לטענתו, השוכרים שכרו את הדירה ל-12 חודשים, ולאחר מכן לארבע תקופות רצופות בנות שישה חודשים כל אחת. בעל הבית טען כי הדיירים הודיעו לו באופן מפורש שהם אינם מעוניינים להמשיך ולדור בנכס, ולמקום אף הגיע מתווך דירות להשכרה מטעמו ומטעם אשתו.

 

בעל הבית הוסיף, כי על פי החוזה, היה על השוכר להודיע על רצונו לממש את האופציה בכתב ו-60 יום לפני תום החוזה. כמו כן, צוין כי התובע הסכים לשלם שכירות גבוהה יותר אך אשתו של בעל הבית התנגדה להאריך החוזה.

 

השופטת קבעה כי דין התביעה להידחות. בפסק הדין נכתב כי השוכר לא הוכיח את תביעתו והוא ביסס את התביעה על שיחת טלפון אשר תימלולה לא הוצג בפני בית המשפט. כמו כן, נקבע כי הסכמה טלפונית מצידו של בעל הבית, גם אם הייתה כזו, לא התגבשה כדי חוזה שכירות מחייב.

 

השופטת ציינה כי ההסכמות בין הצדדים, במרוצת החודשים, תמיד עלו על הכתב (שלוש הארכות האופציה הקודמות). יתרה מכך, גם אם בעל הבית הסכים על הארכת החוזה בטלפון באופן ראשוני, לאשתו קיימת הזכות, בתור בעלת זכויות במקרקעין, להתנגד לכך. התובע אף ידע על כך שהוא עומד לפנות את הדירה, שכן מתווך עם שוכרים פוטנציאלים ביקר במקום בידיעתו.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.