www.what2do.co.il

תביעה לפינוי דיירת מוגנת בעקבות נטישת הדירה

דרגו את המאמר

תביעה לפינוי דיירת מוגנת בעקבות נטישת הדירה

בעלי דירה בתל אביב, פנו אל בית משפט השלום בתל אביב יפו, והגישו תביעה לפינוי דיירת מוגנת, בטענה כי הדיירת, אשר עברה למוסד סיעודי נטשה את הדירה, והיא אינה אוחזת עוד בכל זכות שהיא בקשר לנכס.

 

מאז שנת 2012, התובעים הם בעלי דירה בבניין בתל אביב, ובעלי בעלות חלקית על הבניין כולו, שאינו רשום כבית משותף. בשנת 1969, שכר בעלה המנוח של הנתבעת את הדירה בדיירות מוגנת לפי הסכם שכירות. לאחר מותו באה הנתבעת בנעליו כדיירת נגזרת, והתגוררה בנכס עד לשנת 2006. מחמת מצבה הרפואי, היא עברה להתגורר במוסד סיעודי, ושוהה שם עד היום.

 

לטענת התובעים, המעבר למוסד הסיעודי, מהווה נטישת המושכר ומקים עילה לפינוי מושכר, לפקיעתה של הדיירות המוגנת ולהשבת הדירה לידיהם. בנוסף טענו כי הנתבעת הפרה את הסכם השכירות, מאחר שהיא לא הקפידה על תקינותו של הנכס וחדלה לשאת בתשלומים שוטפים של חשמל, מים וארנונה עבור השימוש בו. בגין החובות שנצברו הטילה עיריית תל אביב יפו צו עיקול נגד הנתבעת בסך של 60,000 שקלים, וחברת החשמל הטילה צו עיקול נוסף, בסך של 20,000 שקלים.

 

הזנחה של המושכר נחשבת להפרת הסכם גם מחמת נסיבות בריאותיות נמשכות

 

התובעים ציינו כי קיימים שלושה תנאים המכוננים נטישה במובן של אבדן הזכות לדיירות מוגנת: הראשון הוא שימוש, או במקרה זה אי שימוש בפועל בנכס, המבטא את זניחתה, במובן הפיזי, של הדיירות המוגנת. השני הוא אי רצון מצד הדייר המוגן לשוב אל הנכס. והשלישי הוא כאשר אין אפשרות ממשית לחזרה, בין היתר גם מחמת המצב הרפואי.

 

התובעים טענו כי חלפו תשע שנים, מאז שהדיירת עברה למוסד סיעודי, ומאז הנכס עמד נטוש וסגור, עד שפרצו אליו אלמונים, החליפו את דלת הכניסה ועשו בו כבשלהם. במהלך ביקור בדירה, התובעים גילו כי הריצוף נעקר בחלקים רבים של הבית, הטיח גורד מהקירות והשירותים והמטבח מצויים במצב רעוע.

 

התובעים הפנו את האשמה כלפי האפוטרופסות של הנתבעת, שהיא הקרן לטיפול בחסויים, בטענה כי חרף פניות חוזרות ונושנות, הקרן לא דאגה לבדוק את מצב הנכס, לא הקפידה לתחזקו כראוי, לא מנעה את הפריצה אליו ולא הפקידה בחשבון הבנק כספים עבור החשבונות השוטפים. מטעם ההגנה לא הגיע אף נציג של הקרן, ואף לא הוצג תיעוד רפואי כלשהו של הנתבעת, אשר בכוחו להניח בסיס לחזרה אפשרית אל הנכס.

 

הדיירת המוגנת אינה מתכוונת לשוב ולהתגורר בדירה

 

בית המשפט השתכנע כי הדירה עמדה נטושה במשך שנים רבות, ואין בכוונת הנתבעת לשוב ולהתגורר בה, מחמת מצבה הבריאותי. כמו כן, החובות הרבים שנצברו מעידים על ניתוק זיקתה של הנתבעת אל הנכס והיעדר כוונתה לשוב אליו עוד. בית המשפט קבע כי התנהלות הנתבעת והאפוטרופסות מעידה על מאפיינים מובהקים של נטישה, אשר מפקיעה כל זכות לדיירות מוגנת. בנסיבות אלו בית המשפט קיבל את תביעת הפינוי שהגישו התובעים כנגד הדיירת והורה על פינויה מהדירה עקב נטישת המושכר

 

ת״א 39711-01-13 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.