www.what2do.co.il

תביעה כספית נגד שוכר בגין נזקים שנגרמו למושכר

דרגו את המאמר

תביעה כספית נגד שוכר בגין נזקים שנגרמו למושכר

בעלי דירה במושב מעגלים, הגישו תביעה כספית נגד השוכר, בגין נזקים רבים שנגרמו לבית המושכר, ובטענה כי כאשר פנו אל השוכר בדרישה לתקן את הנזקים, הוא זלזל בפנייתם, על כן הגישו תביעה לפיצויים בבית משפט לתביעות קטנות בבאר שבע ודרשו לקבל סך של 21,610 שקלים.

 

בשנת 2010 נחתם בין הצדדים הסכם השכירות לתקופה של ארבע שנים, בתמורה לתשלום של 1,700 שקלים בחודש, כאשר בשנה האחרונה שולם סך של 1,900 שקלים בחודש. התובעים טענו כי במועד השכרת הבית, הוא היה נקי, צבוע ותקין ללא נזק, אך בתום תקופת השכירות, הקירות היו הרוסים, המשקופים היו מקולפים, המטבח היה הרוס ובחצר של הבית היו נזקים ולכלוך והיא היתה מלאה בבקבוקי בירה שבורים ובחיתולים משומשים.

 

הנתבע טען כי התביעה שקרית ולא מבוססת

 

השוכר טען כי כל דמי השכירות ותשלומי המיסים שולמו בזמן, ובחודש יוני 2014, הוא פנה אל התובעים וביקש לסיים את השכירות כשלושה חודשים לפני תום החוזה. לשם כך מצא במקומו דייר חלופי שעמו נערך הסכם שכירות חדש. עקב כך ביקש מהתובעים להחזיר לו את הביטחונות והמחאות השכירות שנותרו, אך הם סירבו להשיבם.

 

הנתבע טען כי נתגלו חילוקי דעות בין התובעים לבין השוכר החלופי, והסכם השכירות החדש בוטל, על כן התובעים דרשו ממנו לחזור אל המושכר, בטענה שהוא עדיין השוכר החוקי. באותן נסיבות טענו התובעים כי נגרמו לנכס נזקים שמעולם לא היו, מתוך כוונה לגבות כספים שלא מגיעים להם.

 

בנוסף טען הנתבע כי בתחילת השכירות הבית לא היה צבוע ומשופץ והיה ללא גינה. הוא צבע בעצמו ואף שיפץ על חשבונו חלקים שונים, החליף ברזים שבורים, התקין מתגי חשמל, סייד את כל הקירות והמשקופים, וגם התקין מזגן על חשבונו ותיקן תקלות בביוב.

 

חובה על המשכירים להשיב לידי השוכר את ההמחאות של שכר הדירה

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית המשפט כי הנתבע ביקש לעזוב את המושכר לפני מועד תום השכירות ונענה בחיוב על ידי בעלי הדירה, והמציא דייר חלופי שנחתם עמו חוזה והיה אמור להיכנס לנכס, אולם העסקה בסופו של דבר לא יצאה אל הפועל, על כן קבע כי הנתבע אינו אמור לשאת בהוצאות שכר הדירה לגבי התקופה שנותרה עד תום השכירות, וחובה על בעלי הבית להשיב לידיו את ההמחאות של שכר דירה.

 

לנוכח הצילומים שהציגו התובעים, קבע בית המשפט כי אכן נגרמו נזקים לנכס, בעת עזיבת הנתבע, ועל פי חוזה שכירות שנכרת בין הצדדים, היה עליו להחזיר את הנכס באותו מצב שבו קיבל אותו כשהוא נקי ומסויד וללא נזקים. על כן חייב אותו בסך של 7,930 שקלים עבור שיפוצים בבית ופינוי הזבל, וקבע כי לאחר שסכום זה ישולם, התובעים יחזירו לו את הערבויות שמסר בעת החתימה על החוזה.

 

ת"ק 5171-03-15 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.